Kesäloma tule jo – Lomasta taloudellinen menetys

Monet ovat Instagramissa jakaneet kesän budjetin ja tästä inspiroituneena ajattelin itsekin miettiä kesän lukuja. Minulla on tänä vuonna kolmen viikon kesäloma heinä-elokuun välissä. Kaksi viikoista on palkattomia, minkä vuoksi halusin jakaa kesäloman kahdelle eri kuukaudelle, jotta taloudellinen menetys ei olisi niin iso yhtä kuukautta kohti. Ehkä tämä oli ihan järkevää, ottaen huomioon kuinka paljon tulen menettämäänkään. Avataanpas tätä nyt hieman.

Jo siis kesäloman pitäminen vie minulta tuloja. Karkeasti laskettuna nettotuloni nuilta kuukausilta on 1 600 €, kun se täytenä kuukautena on noin 2 150 €. Yksi viikko vähentää siis tuloja noin 550 € verran. Kokonaiskustannus lomani pitämisestä on peräti 1 100 €, mikä nyt ylös kirjoitettuna on aivan hirvittävän suuri määrä! Viikon palkallinen loma olisi kuitenkin ollut aivan liian lyhyt, joten tämä taloudellinen takapakki on siis otettava. Lomarahoja minulle tuli noin 300 €, joka hieman kompensoi tätä menetystä.

Pienempi palkka on yksi syy siihen, minkä vuoksi en aio antaa itselleni extra-rahaa tai budjettia kesän menoihin. Mielestäni paras kesäloma on olla kotona tehden arkisia asioita ilman kiireitä. Nautin tästä eniten ja tämä myös lataa introverttisiä akkujani tehokkaimmin. En tykkää myös kuluttaa, joten miksi budjetoisin tällaiseen? Kesän aikana tulen kuitenkin näkemään muutamia ystäviäni kahvin ja taidenäyttelyn merkeissä, mutta näihin aion ottaa budjettia kuukausibudjetistani. Lisäksi kesän aikana tulee olemaan yksi pidempi reissu, jossa käytännössä menee rahaa ruokailuun ja polttoaineisiin. Pyrin ostamaan reissun aikana mahdollisimman vähän, joskin muutamia ruokia voin varastoon napata, jos vain halvalla saa, mitkä toki menevät kuukauden ruokabudjetista. Nämä kesän menot jakaantuvat eri kuukausille, joten yhden kuukauden kesälomabudjetille ei tule niin kovaa painetta.

Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on ja millaisen budjetin olet itsellesi asettanut?

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

tyo-ja-raha raha rakkaus ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *