Kirpputori – Myynkö itse vai lahjoitanko

Olen keskellä karsimisprosessia. Kaappini tuntuvat olevan taas täynnä tavaraa, ja haluaisin päästä osasta turhasta tavarasta eroon. Omistan hyväkuntoista tavaraa, jota en enää itse tarvitse, joten nyt mietinkin, lahjoitanko tavarat kirpputorille vai yritänkö myydä itse. Kirpputori on varma valinta, mutta mikä niistä sopii itselle parhaiten?

Kirpputori netissä vai fyysinen

Tavaroita voi myydä monessa eri kanavassa. On itsepalvelukirppiksiä, joihin voi pistää pöydän pystyyn ja yrittää itse myydä omia käyttämättömiä tavaroita. Oma kokemukseni on, että vaatteet liikkuvat tällaisilla kirppiksillä paremmin, mutta entä jos on tavaroita, joista haluaisi päästä eroon? Kirppiksissä saattaa olla eroja, millaisia tuotteita niissä kannattaa myydä. Voi hyvin olla, että toisilla kirppiksillä kiertää hyvin juurikin erilaiset tuotteet. Ainakin itse olen ostanut kirppiksiltä juurikin erilaisia tuotteita ennemmin kuin vaatteita. Itsepalvelukirppiksessä joutuu ottamaan kuitenkin riskin, että saa pöydän tuoton takaisin myydyistä tuotteista, jotta tuotto olisi vähintään +-0. Ei kuitenkaan ole mitään takeita, että juuri omat tuotteet myyvät hyvin.

Yksi vaihtoehto on lahjoittaa tavaroita esimerkiksi SPR:n Konttiin, jossa myydään monipuolisesti kodin käyttötarvikkeista huonekaluihin ja vaatteisiin. Näistä tuotoista ei tietenkään itse saa mitään, mutta positiivisena puolena kuitenkin on, että voi omalla lahjoituksellaan ja myydyillä tuotteilla tukea hyvää tarkoitusta. Positiivista on myös se, että varmasti pääsee omista tavaroista eroon.  Tällaiset kirppikset on ns. helppo ratkaisu, sillä ei itse tarvitse laittaa myynnin eteen tikkua ristiin.

Kolmantena vaihtoehtona on nettikirppikset ja Tori.fi, joissa ei tule kuluja, ellei saa tuotteita myydyksi. Toki nettikirppisten kulurakenteissa on eroja, joten riippuu nettikirppiksestä, mistä osasta heidän provikkansa otetaan. Nettikirppikset ovat yksi hyvä tapa myydä tuotteita siten, ettei itse voi jäädä negatiivisen puolelle myynnissä ellei mainosta tuotteitaan. Nettikirppikset ja Tori taitavat kyllä olla nykyään niin täynnä tavaraa, että voi olla vaikea erottautua joukosta ja saada myydyksi juuri sitä omaa tuotettaan. Oma kokemukseni on, että ainakin Torissa kannattaa myydä hieman parempaa ja hintavampaa tavaraa, jotta se liikkuisi paremmin. Myös vaatteiden myynti Torissa on hankalaa, jos ei ole ihan uniikki ja haluttu tuote.

Mihin myyntiin?

Kun olen saanut karsittua tavarani, aion lajitella myytävät tuotteet eri pinoihin. Yksi pino on menossa SPR:n Konttiin, yhden puolestaan voisi lähettää nettikirppikselle ja muutamat valitut tavarat voisi myydä itse Torissa. Ehkä voisin tehdä vielä pinon, jonka yrittäisin myydä itsepalvelukirppiksellä. Näin voisin paitsi maksimoida onnistumisen myymisen suhteen, mutta saisin myös kokeilla eri vaihtoehtoja ja niiden toimimista.

Omatoimisen myynnin aion aloittaa kesän alussa, sillä tämä mahdollistaa sen, että kauppaa voi käydä ulkosalla. Ehkä kesä myös innostaa ostajia uusien hankintojen tekemisessä. Minulla on siis rutkasti aikaa pohtia myytäviä tuotteita ja karsia entisestään tavaroitani.

Mitä myyntikanavia sinä suosit?

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

koti vastuullisuus kirppisloydot
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *