Minimalistin matkalaukku – Mitä pakata matkalle mukaan?

Olen aina nauttinut matkatavaroiden suunnittelusta ja pakkaamisesta, mutta viime vuosina tämä mieltä rauhoittava puuha on on muuttunut edellisillan raivoisaksi vaatteiden pariin laukkuun ja tuhanteen pieneen kangaskassiin tunkemiseksi. En siis ole paljoa miettinyt etukäteen mitä matkalla saatan tarvita, vaan otan mukaan kaiken, mitä saatan haluta käyttää tai sattua tarvitsemaan.

Nyt olen kuitenkin lähdössä 4 päiväksi reissuun, jota varten aloin hyvissä ajoin suunnittelemaan matkalaukkuni sisältöä. Ja nimenomaan yhden pienen matkalaukun, sillä tällä kertaa en aio kuljettaa mukanani useaa erillistä kassia vaan kaikki tavarani saavat luvan mahtua yhteen ainoaan laukkuun. Karsittavaa tulee olemaan paljon sitten edellisistä kerroista, mutta miksi kantaa turhaa taakkaa mukana.

Mitä pakkasin mukaani?

1 x collegehousut
1 x ulkohousut
1 x takki
1 x collegepaita
1 x flanellipaita
1 x t-paita
3 x sukat
1 x olohousut
4 x alusvaatteet
1 x pyjama
1 x yösukat
1x villasukat
1 x urheiluliivit
1 x kumisaappaat
1 x lenkkarit
1 x lippis

+ hygieniatarvikkeet (shampoo, suihkusaippua, hiusharja, hammasharja ja -tahna, pompula, kasvovoide, käsirasva, huulirasva, puuteri)
+ läppäri
+ e-kirjan lukulaite
+ neuletyö
+ 2 x laturi
+ vastamelukuulokkeet

Vaatteisiin on siis listattu myös ne vaatteet, jotka olivat matkustuspäivänä päälläni.

Ennen kaikkea halusin pitää matkatavarat ja etenkin vaatteet mahdollisimman minimissään. Sen sijaan, että ottaisin niinkään varavaatteita mukaani, valitsin vaatekaapistani mahdollisimman monikäyttöisiä vaatteita, joita pystyn pitämään monissa eri tarkoituksissa. Näin jos yksi vaate menee likaiseksi, voin helposti käyttää jotain toista vaatetta sen tilalla eikä minulla tarvitse olla mukanani esimerkiksi kaksia ulkoiluhousuja.

Reissu sisältää paljon autossa istumista ja metsässä kävelemistä, joten matkalle tarvitaan mukavia, mutta asiallisen näköisiä urheiluvaatteita, joita voi tarvittaessa pitää ihmisten ilmoitta. Erityisesti Cubuksen collegehousut ovat hyvä valinta niin urheiluun kuin arkikäyttöön, sillä ne ovat tarpeeksi tiukat näyttääkseen siisteiltä housuilta, mutta kuitenkin tarpeeksi väljät urheilemiseen.

Muuten vaatteiden valinnassa otin huomioon kohdepaikan sään, jotta osaan varautua juuri oikeanlaisiin olosuhteisiin oikeanlaisella vaatetuksella. Saatan palella lämpimämmälläkin säällä, joten pyrin valitsemaan paitoja, jotka soveltuvat monenlaisiin sääolosuhteisiin ja ovat yhdisteltävissä. Tämän vuoksi pakkasin mukaan napitettavan flanellipaidan ja t-paidan, joita voi pitää sekä yksin että yhdessä. Näin kahdesta vaatteesta saan kolme eri yläosaa.

Kaikenkaikkiaan matkatavaroita on siis 38 kappaletta.Näillä pitäisi 4 päivää selvitä paikassa, jossa lähin kauppa on lähes tunnin ajomatkan päässä. Toisaalta, mitä sitä paljoa tarvitsemaan moisessa paikassa. Parasta vain nauttia siitä mitä on eli hiljaisuudesta ja luonnosta.

Kuinka vähällä sinä pärjäisit?

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram

Ainekset

muoti oma-elama vastuullisuus matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *