Meikkilaukun sisältö – Kuinka vähän on tarpeeksi vähän?

Suhteeni meikkaamiseen on ollut aina hyvin vaihteleva. Toisinaan jaksan panostaa ja innostun meikkaamisesta sekä erilaisista meikeistä, mutta suurimman osan ajasta en jaksa kuluttaa aamuisin aikaani peilin edessä seisomiseen. Uskon luonnolliseen kauneuteen, minkä vuoksi en itse käytä vahvoja meikkejä vaan pyrin korostamaan omia piirteitäni. Koska käytän hyvin vähän meikkejä, meikkilaukkuni koostuu vain muutamasta eri meikkituotteesta, jotka tuppaavat helposti olemaan käytössä vähän liiankin pitkään.

Nyt kuitenkin päätin heittää kaikki vanhat ja käyttämättömät meikit pois kertaheitolla. Noin 2/5 tuotteista lähti ja jäljelle jäi nämä yhdeksän tuotetta:

  • Ripsiväri
  • Meikkivoide
  • 2x poskipuna
  • Valopuuteripaletti
  • Puuteri
  • 2x eyeliner
  • Kulmaväri

Näistä tuotteista kolme on (lähes) jokapäiväisessä käytössäni vaikkakin viimeaikojen etätyöt ovat vähentäneet meikkaamisen tarvetta, joten on päiviä, jolloin en meikkaa ollenkaan.

Perusmeikkiini kuuluvat meikkivoide, poskipuna sekä valopuuteri. Nykyisin käytän aika harvoin enää ripsiväriä, ja kulmavärin käytöstäkin luovuin vaalennettuani kulmani. Katson kuitenkin aionko pitää kulmani vaaleana kuinka pitkään, minkä vuoksi kulmaväri löytyy edelleen meikkilaukustani. Taannoisessa karsimisessani lähti myös luomiväripaletit, sillä luomivärinä toimii erittäin hyvin myös poskipunat.

Vähäisestä meikkien määrästä huolimatta meikkilaukkuni sisällössä on vielä karsittavaa. Ainakin kolme tuotteista on sen verran uusia, etten vielä raskinut heittää niitä menemään, vaikka ne vähemmällä käytöllä ovatkin. Pari tuotteista haluan puolestaan käyttää loppuun, minkä jälkeen en osta enää uusia tilalle.

Meikkaamisen suhteen pärjään siis hyvin vähällä.  Pyrin luonnolliseen sekä raikkaaseen meikkiin, ja lähinnä tarkoituksenani on vain peittää ihon epätasaisuuksia ja saada lisää väriä kasvoihin.  Silmäni ovat suhteellisen herkät, minkä vuoksi osa meikeistä eivät sovi minulle. Tarkoituksenani onkin vaihtaa kaikki meikkini vastuullisempiin ja ekologisempiin vaihtoehtoihin tuote tuotteelta.

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram

Minimalistiseen kotiin: Etsy

kauneus meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *