Ostokset joita kadun

Harkitsen usein pitkään ostoksiani. Haluan elää säästeliäästi, joten mietin usein jopa useita viikkoja ostoksiani. Näin tiedän varmuudella, minkä tuotteen oikeasti tarvitsen, ja minkä tuotteen kohdalla on kyse vain halusta omistaa. Minullakin on hetkiä, jolloin hetken mielijohteesta saatan ostaa jonkin tuotteen. Nämä ovat yleensä niitä hutilyöntejä, jotka jäävät vähemmälle käytölle ja unohtuvat kaappien pohjalle.

1. Hiuspannat

Hairahdun harvoin muoti-ilmioihin, mutta kankaiset hiuspannat on yksi niistä harvoista trendeistä, johon lähdin mukaan. Hiuspannat ovat kyllä söpöjä ja mukavia pitää päässä, mutta tässä tapauksessa tein harkitsemattomia päätöksiä. Olen tarkka väreistä ja kuoseista, joita pidän päälläni, enkä pysty yhtä aikaa pitämään ylläni kahta eri kuosia. Ostamani hiuspannat ovat kuosillisia ja niin ovat myös monet vaatteistani. Tämän vuoksi en pysty pitämään pantoja kovinkaan monen vaatteeni kanssa.

2. Kuosilliset vaatteet

Vaatteista puheen ollen, minulla on viha-rakkaussuhde kuosillisiin vaatteisiin. Tämä on ehkä hieman outoa, sillä olen kuitenkin opiskellut tekstiilisuunnittelua ja pitänyt kankaiden suunnittelusta. En pidä kuosillisista vaatteista, sillä niiden yhdisteltävyys on niin olematonta. Kuoseissa on usein useita eri värejä, joten näiden kaikkien värien pitää sointua muihin vaatteisiin, jotka ovat yllä. Puolestaan kahta kuosillista vaatekappaletta ei pysty pitämään yhtä aikaa päällä. Yhtä kuosillista vaatetta kohden pitää siis olla useita vaatteita, jotta yksi asukokonaisuus olisi valmis. Kuosilliset vaatteet tuottavat siis oikeastaan turhaa päänvaivaa ja harmitusta, minkä vuoksi olen alkanut taas välttelemään niitä.

3. Monitoimitulostin

Kun muutin pois kotoa, ajattelin, että monitoimitulostin on yksi ehdottomista asioista, joita kotoa tulee löytyä. Omani on kuitenkin suurimman osan ajasta ollut kaapissa tai pöydällä viemässä tilaa. Todellisuudessa tarvitsen tulostinta hyvin harvoin. Tulostin vie vain turhaa tilaa ja vähäisellä käytöllä musteet ovat kuivuneet ja laite vaikuttaa käyttökelvottomalta. Uudet mustepatruunat maksavat yllättävän paljon ja jonkinlainen huoltokin tuohon pitäisi tehdä, jos se ylipäätään on edes mahdollista.Etenkin itselläni tulostin vie siis suhteettoman paljon rahaa siihen nähden, kuinka pieni sen käyttöaste on.

4. Piirtopöytä

Innostuin kerran opettelemaan piirtämään piirtopöydällä. Niinpä päätin ostaa suurimman mahdollisen piirtopöydän, minkä vain löysin. Fiksua? Ei niinkään. Piirtopöytäni on niin iso, etten pysty pitämään sitä pöydälläni edes piirtäessä. Kun en käytä sitä, pitää laite laittaa aina takaisin pakkaukseensa säilöön. Tämä on melko työlästä, minkä vuoksi piirtäminen piirtopöydällä onkin jäänyt hyvin vähäiseksi. Olen jopa miettinyt laitteen vaihtamista pienempään versioon, mutta pikku hiljaa olen tullut siihen ajatukseen, etten mahda edes tarvita moista.

5. Huonekasvit

Rakastan huonekasveja ja mielestäni kodissa kuuluu olla erilaisia kasveja. Ne parantavat huoneilmaa ja ainakin itselläni parantavat mielialaa. Kuitenkin liika on liikaa. Uusittiin taannoin koko kasvikatraamme ei-myrkyllisillä kasveilla, sillä emme halunneet, että kissamme syö jotain sille vaarallista. Niinpä ostin 4 kasvin tilalle 8 kasvia. Aikaisemmin ajattelin, ettei huonekasveja voi olla liikaa, mutta näköjään oma rajani tuli melko nopeasti vastaan. Etenkin kun kasveja pystyy olla vain kahdessa eri huoneessa.

Nyt minulla on päänvaivana, mihin oikein kasveja sijoittaisin. Pöytätilaa meillä ei kovinkaan paljoa ole ja osa kasveista vaatii niin paljon tilaa, ettei viereen mahtuisikaan mitään. Lisäksi pitää ottaa huomioon, ettei kissa pääse helposti syömään tai kaatamaan ruukkuja. Olen yrittänyt miettiä erilaisia ratkaisuita, kuten seinä- tai kattoamppelit, mutta vielä en ole löytänyt mitään ratkaisua.

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram

koti ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *