Ääriminimalismi tavoitteeksi – Liian extreme?

Vieti juhannuksena yön asunnossa, jossa oli vain muutama huonekalu eikä yhtään astiaa. Kahvikin juotiin pahvimukista ja ruokaa ei ollut mahdollista valmistaa. Aika äärimmäistä? Kyseessä ei sentään ollut kenenkään oma koti, vaan tyhjillään oleva asunto, jossa toisinaan yövymme. Silti (vai ehkä juuri tästä syystä) tämä sai minussa heräämään jotakin.

Haluan elää vähemmällä.

En tiedä, voisiko minusta koskaan tulla ääriminimalistia, mutta aion ottaa tämän ohjenuorakseni elämälleni. Karsin kaiken ylimääräisen ja elän vain sillä, mitä oikeasti tarvitsen. Tavoite ei tule täyttymään lähiaikoina, saati tänä vuonna, mutta päämäärä mielessäni pyrin pyrkimään aina vain lähemmäs tavoitettani.

Ääriminimalismi on extremelaji. Jotkut omistavat vain 50 tavaraa! Itselläni ei ole ainakaan vielä tavoitteena tietty luku, mutta haluaisin, että voisin joskus vielä laskea kaiken omistamani, ja nimenomaan helposti.

Lähtölaskenta ääriminimalismi-projektiin alkaa NYT. Ensimmäiset tavarat on jo karsittu. Aion edetä projektissani huone kerrallaan. Kun kaikki huoneet on käyty läpi, aloitan kierroksen alusta ja jatkan tätä niin kauan, kunnes olen luopunut kaikesta turhasta.

Joidenkin tavaroiden karsiminen tuottaa varmasti vaikeuksia. Minulla on vesiväritarvikkeita, joita en ole käyttänyt vuosiin, mutta elättelen toivoa, että entä jos vielä joskus. Vielä ei siis ole aika luopua, mutta luultavasti tulee aika, jolloin olen valmis päästämään näistäkin irti. Ehkä jos aloitan vielä vesiväriharrastuksen, pyrin siinäkin minimalistiseen vesiväripalettiin.

Ennen kaikkea karsimisessa pidän mielessä sen tavoitteen ja päämäärän, mikä auttaa luopumaan tavarasta. Rauhallisuus ja keveys on jotain paljon parempaa, kuin tavaran omistaminen. Tyhjä hylly tai jopa kaappi on esteettisempi kuin tavarapaljous. Vielä parempi, jos voisin luopua tästä tyhjästä kaapista. Tätä minä haen, rauhallisuutta ja hyvää oloa. Tavarat eivät näitä tuo.

Karsimisen lisäksi otan säännökseni noudattaa 1-sisään-1-ulos-ohjetta eli jokaista uutta tavaraa kohden luovun yhdestä tavarasta. Raportoin matkaani kohti ääriminimalismia ja tavaroiden karsimista tarkemmin Instagramiin, joten jos projekti yhtään kiinnostaa, kannattaa ottaa @theminimalistica seurantaan.

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

puheenaiheet hyva-olo vastuullisuus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *