Viime päivien minimoidut tavarat

1/ Turhat tiedostot ja kuvat

Tietokoneelle kertyy paljon ylimääräisiä tiedostoja, joiden olemassaolosta ei ole mitään tietoa. Digitaalinen minimointi auttaa pitämään tietokoneen järjestyksessä ja karsimaan ne dokumentit, jotka vain täyttävät turhaan tietokoneen kovalevytilaa. Kävinkin taannoin vanhoja dokumentteja läpi, varmuuskopioin tärkeimmät ja poistin ne, joita en enää tarvinnut. Tietokone kiittää, kun sen kovalevyiltä vapautuu tilaa.

Vinkkinä: Ladattujen tiedostojen kansiossa makaa yleensä sadoittain turhia, jo unohdettuja tiedostoja. Nämä tiedostot saattavat olla lukuisten vuosien vanhoja, joten kannattaa digitaalinen minimalisointi aloittaa ensimmäisenä sieltä.

2/ Tietokonepelit

En ole ollutkaan kovin innokas tietokonepelien ystävä, mutta The Sims 3:t minun on ollut muinoin pakko hommata. Näitä levyjä löytyikin, ja olen varma, että The Sims 1 -löytyy vielä jostain. En ole itse kuitenkaan pelannut kyseisiä pelejä monin vuosiin, joten nyt oli aika luopua myös näistä. Osan peleistä myin ja osan vein kirpputorille, jossa ne toivottavasti löytävät uuden kodin.

3/ Kirjat

Tykkään lukea ja kirjoja onkin kertynyt kirjahyllyyn vähän liikaakin. Tarkoituksenani on lukea jokainen kirja uudelleen ja päättää vasta sitten, mitkä niistä annan eteenpäin luettaviksi. Osa kirjoita on kuitenkin sellaisia, joista tiedän etten jaksa lukea niitä, joten karsin hyllystäni kaikki nämä niteet ja vein kirjaston kierrätyskärryyn ja kirpputorille.

4/ DVD:t

Samoin kuin tietokonepelejä, olen myös myynyt paljon omistamiani DVD:itä. Monet sarjat ovat löytäneet uuden omistajan, ja toivottavasti tulleet ahkeraan käyttöön. Tuntuu ihanalta, kun kaapit eivät ole enää pullollaan eri sarjoja, vaan olen saanut tilaa kaappeihin. Loput DVD:t aion viedä vielä kirpputorille myyntiin.

5/ Vanhat maalaukset

Harrastan maalaamista, joten ylimääräisiä vesiväritöitä on kertynyt vuosien varressa useita. Säilön kaikki maalaukseni tiettyyn laatikkoon, jonka kävin läpi ja heitin paperinkeräykseen ne, jotka eivät enää vastaa nykyistä taitotasoani ja joita ei olisi pystynyt myymään eteenpäin. Muutama maalaus vielä jäi, mutta suurin osa joutui kierrätykseen.

koti sisustus hyva-olo vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *