Kiinnitetty postaus

Ympäristöystävällisempää asiointia

Kaupallinen yhteistyö: Digi- ja väestötietovirasto

Joko sinä olet kuullut Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-viestit palvelusta tai jopa ottanut sen käyttöösi? Suomi.fi-viestien avulla saat viestit ja asiakirjat kätevästi sähköisesti niin viranomaisilta kuin muilta organisaatioilta. Ei enää jonotusta tai kadonneita asiakirjoja, juuri silloin kun sinulle itsellesi sopii!

Otin itse palvelun käyttöön, sillä haluan säästää luontoa ja vähentää omalta osaltani paperinkulutusta. Tiesitkö, että pelkästään Verohallinto lähettää kymmeniä miljoonia kirjeitä vuosittain? Tulostettuna pino yltäisi lähes 1,5 kertaa Maapallon ympäri. Hiilidioksidipäästöjä näistä papereista kertyy jopa 1 500 tonnia. Määrä tuntuu hurjalta! Vaikka meille itsellemme ei tule montaa kirjettä vuosittain, voimme yhdessä säästää luonnonvaroja ja tehdä suuren muutoksen.

Pyrin muuttamaan elämäntapojani enemmän zero waste -ajattelutavan mukaiseksi, joten itselleni sähköinen posti kirjepostin sijasta on enemmän kuin tervetullut. Myös minimalismin näkökulmasta on huojentavaa saada kirjeet tulevaisuudessa sähköisessä muodossa. Enää ei tarvitse mapittaa tärkeitä asiakirjoja vaan kaikki tärkeät asiakirjat ovat sähköisesti netissä, jolloin kaappitilaa kotoa säästyy runsaasti!

Olen jo jonkin aikaa ajatellut, että miksei monia kirjeitä viranomaisilta voida hoitaa sähköisesti, kuten esimerkiksi laskuja on voinut jo pitkään tilata verkkopankkiin. Olinkin siis enemmän kuin innoissani, kun kuulin Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-viestit -palvelusta, jonka avulla voin tehdä juurikin tuon kauan haluamani muutoksen arkeeni. Eikä tämä vaatinut kuin pari pientä klikkausta!

Viestit-palvelun käyttöönotto on helppoa. Tunnistaudut vain pankkitunnuksilla Viestit-palveluun, jonka jälkeen hyväksyt palvelun käyttöön ja lisäät sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään. Näin saat ilmoitukset sähköpostiisi aina, kun Viestit-palveluun tulee uusi viesti. Ja siinä se! Mikään ekoteko ei voisi olla yhtään sen helpompi.

Palvelun käytöstä on monia etuja. Sen lisäksi, että voit omalta osaltasi paitsi säästää paperia ja luontoa, saat tärkeät asiakirjat ja viestit heti, etkä joudu odottamaan, että Posti tuo kirjeet luoksesi. Lisäksi saat hoidettua asiat juuri silloin kun sinulle itsellesi sopii. Ei siis enää jonotusta ja hukkaan heitettyä aikaa. Viestit-palvelun avulla sinulla on aina tallessa kaikki tärkeät asiakirjat yhdessä paikassa.

Palvelun avulla voimme yhdessä vähentää päivittäistä paperinkulutusta ja tämän avulla vähentää myös hiilidioksidipäästöjä! Haastankin myös sinut ottamaan osaa tähän pieneen sekä helppoon ekotekoon ja ottamaan Suomi.fi-viestit -palvelun käyttöösi.

puheenaiheet vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *