Balin talvi

Talvi on saapunut Balille ja samalla myös olen saanut flunssan. Kuin uskomattomalta se voikin tuntua, mutta tällä hetkellä Balilla on niin kylmä, että aivan normaalia vetää illasta farkut ja huppari päälle. Ja siis lämpöasteethan ei laske alle 24 asteen yölläkään. Ilmeisesti 16 kuukautta jatkunut kesä ja Balia edeltänyt aika Ausseissa yli 40 asteessa, kroppani onkin tottunut aika trooppisiin lämpölukemiin.

Surffaus on jäänyt aika minimiin, koska merivesi on tosi kylmää. Tämäkin on aika huvittavaa, koska vedenlämpötila pyörii 26-27 asteessa, mutta en tajua miten se voi oikeasti tuntua aivan kuin pulahtaisi Suomen hyiseen järveen alkukesästä. Tai oikeastaan en ymmärrä miten tämä lämpötila on mitattu, koska jos menen aamulla surffamaan ja lämpöä on suurinpiirtein se 26 astetta, niin silti merivesi tuntuu hyytävältä. Paikalliset käyttävät surffatessa ohuita wetsuiteja, ja itse olen line upissa sinisenä kateudesta (ja kylmyydestä). Mutta en tiedä onko järkevää ostaa vain muutamaa viikkoa varten lämmittävä uikkari, luultavasti ei, kun en tiedä onko sille käyttöä lähitulevaisuudessa.

Ilmeisesti Suomessakin on nyt ollut erittäin mukavia kesäkelejä. Toivottavasti on vielä heinäkuussakin, kun pääsen mestoille. Löysin Töölöstä itselle mukavan pienen yksiön. Ihanaa saada yli 3 vuoden tauon jälkeen ihan oma koti. Olen jopa lähettänyt pari työhakemustakin, mutta ainakaan vielä ei ole tärpännyt. Olen vetänyt nyt todella pienellä budjetilla täällä Balilla, että jää myös jotain rahaa Suomeen, että pärjään edes nyt hetken ilman töitäkin.

Todella ristiriitaiset fiilikset lähteä täältä.Viimeisimmästä 12kk olen viettänyt Balilla 7kk. Ihanaa päästä Suomeen, mutta sydän kyllä aina jää tänne. Bali on kiireinen, likainen, turistinen, mutta samalla niin autenttinen, kaunis.

kulttuuri matkat
Kommentit (2)
  1. Muistan itsekin Balilla kesä-heinäkuussa lomaillessa, että vesi varsinkin oli ihan uskomattoman kylmää! Löysin blogisi tänään ensimmäistä kertaa ja selasin jo monet postaukset taaksepäin. Reissukuumehan tässä nousee, vaikka postauksesi vaarallisista eläimistä vähän hirvitti 😄

    1. Hei. Kiva kun löysit linjoille.
      Joo olen itse nyt ensimmäistä kertaa tähän aikaa vuodesta Balilla, ja pakko myöntää että tämä ilma on kyllä yllättänyt. Harvat edes oikeasti uskovat, että se merivesi on todella kylmää, koska esimerkiksi ihan reilu kuukausi sitten se oli vielä ihan mukavan virkistävä.
      Sanopa muuta, matkustus on mukavaa. Mutta odotan kyllä innolla Suomeen pääsyä myös.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *