DIY PUHDISTUSLAPPU

Tässä yksi päivä Instagramissa tuli vastaan virkatut puhdistuslaput. Se taisi muistaakseni olla @ekoarki.fi sivuston eräs kuva. En ollut vielä itse aikaisemmin törmännyt itse tehtyihin puhdistuslappuihin ja kiinnostuinkin ideasta aika samantien kuvat nähtyäni. Mielestäni ne olivat todella kauniit ja persoonalliset. Mukavaa vaihtelua niille ainaisille valkoisille kertakäyttöisille puhdistuslapuille.

Ja plussaahan näissä on tietenkin se, että ovat ekologisempia ja taloudellisesti kannattavammat. Itse olen yrittänyt toiminnallani pyrkiä kestävään kehitykseen eli käyttämään tuotteita mahdollisimman loppuun tai ostamalla pitkäikäisiä tuotteita.

Mm. puhdistuslappuja kuluu aikalailla, vaikka ei päivittäisin meikkaisikaan. Sitä ei tule niin omassa arjessa ajateltua kuinka paljon niitä kuluu päivässä/kuukausessa/vuodessa. Pieni asia arjessa mutta tällä tavalla siitä syntyy säästöä sekä omalle kukkarolle että maapallollemme.

Pienen googlettamisen jälkeen löysin simppelin ja visuaalisen ohjeen näille virkatuille puhdistuslapuille. Ensimmäistä puhdistuslappua virkatessa ajattelin, että mihin sitä olinkaan taas itseni laittanut mutta siitä se lähti silmukka kerrallaan sujumaan. Nyt näitä tekee jo ilman ohjeita, hihi. Laitan postauksen loppuun linkin jonka kautta ohjetta pääsee vilkaisemaan.

Itse käytin puhdistuslappuihin Novitan Cotton Soft puuvillalankaa. Yhdestä kerästä sain virkattua 15 kpl puhdistuslappuja eli aika hyvin omasta mielestäni. Ajattelin jossakin välissä kokeilla myös bambulangalla näiden tekemistä sillä niistä saattaa tulla hieman vielä pehmeämpiä. Nyt pitäisi vaan löytää näille joku suloinen säilytyspurkki.

Puhdistuslaput voi pestä jopa 60 asteessa. Tietenkin niille on hyvä olla oma pesupussinsa jotteivat häviä pyykkirummun uumeniin. Mutta uskon, että näitä pystyy pesemään myös sukassa jonka pää on solmittu kiinni.

Omaan käyttöön nämä virkatut puhdistuslaput ovat sopineet. Tietenkin joutuu enemmän hinkkailemaan kuin niillä vanhoilla tutuilla lapuilla mutta uskon että siihenkin vaikuttaa se paljonko silmämeikkiä on päivän aikana laittanut. Mutta päivittäiseen käyttöön nämä uudet ystävät jäävät, ainakin omalla kohdalleni.

Myös tämä on todella hyvä lahjavinkki! Vaikkapa joululahjaksi, tuparilahjana, ystävänpäivälahjana tai jos haluaa muuten muistaa itselleen tärkeää ihmistä. Jos lahjan vastaanottaja osaa arvostaa kädentaitoja ja itse tehtyjä lahjoja niin tämä jos mikä on mielestäni ihana pieni ylläri. Persoonallisia, kestäviä ja laadukkaita niin mikä voisikaan olla parempi lahja!

Tässä vielä inspiraatiota jos joku muu innostuu myös virkkaamaan puhdistuslappuja:

https://www.meillakotona.fi/artikkelit/virkatut-puhdistuslaput

Ja jos oma sorminäppäryys ei riitä näiden tekemiseen niin näiltä sivustoilta saa ostettua uniikkeja puhdistuslappuja:

https://www.ekoarki.fi/product/kestovanulaput-100-bambu-5kpl-ja-pesupussi/

https://www.ruohonjuuri.fi/pestavat-puhdistustyynyt-kestovanulaput-avril-366221700703

https://pikkupulu.omaverkkokauppa.fi/Kestovanulaput

http://www.leonora.fi/catalog/product_info.php?products_id=708

Terkuin Matty

Kommentit (2)
  1. Kiva idea, ei olisi tullut itselleni mieleen että vanulapun korvikkeenkin voi virkata. Virkattu bambulankainen tiskirätti on kyllä ollut jo vuosikaudet käytössä.

    1. Heippa Vierailija!
      Niinpä, itsekään en olisi tätä ideaa keksinyt ellei Instagramissa olisi tullut näiden kuvia vastaan. Näiden ohje on vielä todella simppeli ☺️ Täytyykin seuraavaksi virkkailla tiskirättejä, kiitos ideasta 😍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *