Sirkkapiirakkaa -tulevaisuuden ruokaako?
Välimerellinen piirakka kotimaisista kotisirkoista, eipä ollut yhtään hassumpaa. Voi mennä vielä hetki, että Suomessa sirkkojen yms. hyönteisten syönti tulee tavaksi, mutta ainakin hyvällä alulla ollaan… Tässä resepti pieneen 28cm piirakkavuokaan:
Pohja:
100g sulatettua luomu voita
1 dl perunahiutaleita
2 dl luomu vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Täyte: 100g fetajuustoa kuutioina
1 dl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
1/2 dl oliiveja viipaleina
1 dl punasipulia paahdettuna
1 dl kotimaisia paahdettuja kotisirkkoja ( voi pieniä, jos ei halua kokonaisena)
Basilikaa kuivattua / tuoretta
Päälle: 2 dl luomu kermaa
2 luomu kananmunaa
Juustoraastetta ja kirsikka tomaattia koristeeksi
Paista: 175 astetta n. 25 min / kunnes kypsä