Sirkkapiirakkaa -tulevaisuuden ruokaako?

sirkka2.png

sirkka3.png

Välimerellinen piirakka kotimaisista kotisirkoista, eipä ollut yhtään hassumpaa. Voi mennä vielä hetki, että Suomessa sirkkojen yms. hyönteisten syönti tulee tavaksi, mutta ainakin hyvällä alulla ollaan… Tässä resepti pieneen 28cm piirakkavuokaan:

Pohja:

100g sulatettua luomu voita

1 dl perunahiutaleita

2 dl luomu vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl vettä

Täyte: 100g fetajuustoa kuutioina

1 dl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina

1/2 dl oliiveja viipaleina

1 dl punasipulia paahdettuna

1 dl kotimaisia paahdettuja kotisirkkoja ( voi pieniä, jos ei halua kokonaisena)

Basilikaa kuivattua  / tuoretta

Päälle: 2 dl luomu kermaa

2 luomu kananmunaa

Juustoraastetta ja kirsikka tomaattia koristeeksi

Paista: 175 astetta n. 25 min / kunnes kypsä

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Vastuullisuus

Laskiaisena lasketellaan paastoon – mutta ensin herkutellaan

Laskiainen merkitsee perinteisesti paaston alkamista. Minulle se on myös hyvä syy nauttia mehevistä laskiaispullista. Haluan pullaani runsaasti kermavaahtoa ja mantelitäytettä ja pakkasella tietty kuuman kaakaon kera. Yleisin täyte lienee hillo ja kermavaahto..vai onko?  Mitäpä makuasioista väittelemään, leivotaan pullat ja täytetään oman maun mukaan. Tässä yksi hyvä ohje, jolla onnistuu ihanan pehmeät laskiaispullat n. 20 kpl. Vinkki: Luomupullia saat vaihtamalla raaka-aineet luomuiksi.

 

5 dl maitoa

50g hiivaa

2 kananmunaa

2dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kaardemummaa

n. 1 kg vehnäjauhoja

Voiteluun:

kananmunaa ja raesokeria

Täyte:

2 dl vispikermaa

1 tl sokeria

mantelimassaa tai hilloa

laskiaispullat1.png

laskiaispullat2.png

 

Koti Ruoka ja juoma