Vauvan tuloon valmistautuminen

Kaupallinen yhteistyö: Lastentarvike

Rahanmenoa raskausaikana…

Aloitettiin valmistautuminen ja se ”vauva roinan” kerääminen jo hyvissä ajoin, ensimmäisen ultran jälkeen. Koettiin pienituloisina sen olevan ainakin rahallisesti helpompaa ja näin loppuraskaudesta voin todellakin allekirjoittaa tämän! Saatiin onneksi myös aika paljon apua sukulaisilta ja heille kuuluu kyllä iso kiitos.

Olin jo ennen raskautta tehnyt itselleni listan vauvan tarvikkeista joita halusin sekä tavaran perässä oli hintahaarukka. Arvio vauvan tarvikkeiden kustannuksista oli tietenkin yläkanttiin tehty, koska katsoin ”toivelistaani” uusien tuotteiden hinnat. Olin siis jo ennen raskautta varautunut paljon suurempiin kustannuksiin, kuin mitä tässä raskauden aikana on edes tullut. Tästäkin voi päätellä, että aika paljon olemme saaneet tai ostaneet käytettynä tavaraa ja vaatteita.

Rahaa saa kyllä kulumaan, kun valmistautuu vauvan tuloon, varsinkin jos sitä tekee ensimmäistä kertaa. Kokosin alle vähän listaa siitä mihin suurin osa omista rahoista on tämän raskauden aikana kulunut. Paljon säästää, kun suosii käytettyä tavaraa, mutta siltikin sitä rahaa menee useita satoja euroja jo pelkästään vaunujen osalta ellei saa esimerkiksi sukulaisilta.

Isoimmat hankinnat

 • Yhdistelmävaunut
  • Emmaljunga NXT90 All Black ja valittiin meille Ergo istuin. Yhdistelmävaunujen hinta uutena lastentarvikkeessa tarjouksessa oli 999e.
   • Sadesuoja emma n. 20e tokmannilta. Lampaantalja käytettynä 20e.
 • Turvakaukalo+telakka
  • Maxi-Cosi CabrioFix turvakaukalo ja EasyFix telakka. 80e !Käytettynä!
   • Vahvasuositus kuitenkin kaikille hankkia se turvakaukalo ja turvaistuin uutena, koska silloin tietää varmasti istuimen kunnon ja ettei sen kanssa ole kolaroitu. Jos kuitenkin on pakko hankkia käytettynä niin suosisin mahdollisesti tuttuja/kavereita joilta saa luotettavan tiedon istuimen käytöstä. Lapsen turvallisuus kun ei minun mielestäni ole se asia mistä pitäisi tinkiä. Saatiin kaukalo ja telakka yhden lapsen käytön jälkeen ja istuin on suht uusi sekä hyvässä kunnossa. Kävin itse istuimen katsomassa ja tutkimassa leimat sekä olin etukäteen katsonut autoliiton sivuilta kaukalon testitulokset.
 • Pinnasänky+patja
  • Pinnasänky on ikean Sundvik. 15e. !Käytettynä!
  • Patjan haimme prismasta uutena. 29,90e.

Pienemmät hankinnat

Vauvan vaatteet hankin pääosin käytettyinä tai sain niitä sukulaisilta ja ystäviltä sekä äitiyspakkaukseta. Hankin toki myös uutena ja tykkäsin käydä hypistelemässä ja ihastelemassa newbien vaatteita. Ihastuin erityisesti kaikkiin neuleisiin, joita minulla kyllä on ihmeen vähän eli peukut omalle itsehillinnälle etten ole kauppoja hamstrannut niistä tyhjiksi.Vaatteita löytyy aika pitkälle ajalle eli kokoja 50-70 kokoja on kaapiessa aika reilusti eli ei tarvi ihan heti vauvan kasvaessa kiirehtiä vaateostoksille. Vaatteisiin meillä on mennyt noin 50-80e.

Harsoja meillä on suht reilusti ja niitä tuli äitiyspakkauksen mukana, sukulaiset ovat ostaneet sekä itse taisin yhden paketin ostaa. Näistä olen ollut vähän niissä ajatuksissa ettei näitä voi olla liikaa. Näihin käytettiin siis n. 20e eli tosi paljon saatiin näitä lahjaksi, kun hyllystä taitaa löytyä näitä yli toistakymmentä.

Tuttipullot, tutit ja rintapumppu. Tuttipulloja on tullut ostettua vähän silloin tällöin kauppareissuilla ja ollaan myös saatu käytetynä näitä ja käytetyistä pulloista vaihdoin tuttiosat uusiin. Tuttipullojen suositeltu käyttöikä on kuitenkin vain 6-8kk. Tutteja tulee myös ostettua kauppareissujen yhteydessä ja näitä ei käytettyinä. Rintapumppuja minulla on kaksi, manuaalinen Aventin rintapumppu sekä Lastentarvikkeesta saatu Emma alipainepumppu. Hintaa näille on tullut noin 80e ja näitäkin ollaan tulevilta isovanhemmilta saatu.

Hoitolaukun halusin uutena ja löysinkin mieleisen Lastentarvikkeesta pienellä alennuksella ja maksoin siitä 91e. Laukku on iso ja tilava sekä omastamielestäni helppo kantaa vaikka olisikin täynnä tavaraa. Laukun mukana tuli koukut jotka sain laitettua vaunuihin kiinni eli laukkua ei tarvitse roikottaa olkahihnasta vaunuissa.

Tukivyö tilattiin Jollyroomista, Lola & Lykke merkkinen raskausvyö ja on kyllä ollu pelastus työpäivinä tai koiran kanssa lenkeillä! Pakkauksen mukana tulee kylmä/lämpöpussi jonka saa helposti sujautettua tukivyössä olevaan taskuun viilentämään tai lämmittämään selkää. Tämä vyö oli silloin tarjouksessa ja meille jäi maksettavaa n. 80e ja sekin on kyllä aika paljon, kun vertaa toisiin paljon halvempiin tukivöihin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *