Ketjukuntosalit

Liityin ketjukuntosaliin elokuussa 2012, ja nyt olen yrittänyt irtisanoutua paikasta lähes kuukauden. Kävin tuolloin elokuussa katselemassa salia omistajan kanssa, ja kerroin hänelle epäluuloistani pitkää jäsenyyttä kohtaan. Omistaja vakuutteli minulle, että voin koska tahansa irtisanoa jäsenyyteni, ja luulin oikeasti, että se olisi mahdollista. En tämän vuoksi ottanut jäsenyyspapereita kotiin ja tutkaillut niitä rauhassa, vaan allekirjoitin sopimuksen paikan päällä. Olisi pitänyt rauhassa lukea sopimusehdot, eikä vain luottaa omistajan sanaan.

Tässä on nyt soiteltu Kuluttajavirastoon ja vaikka mihin, ja nyt vihdoin sitten huomenna olen menossa irtisanomaan sopimukseni. Irtisanomisen hinnaksi tulee 360 euroa, loput kulut omistaja ”hyvää hyvyyttään” katsoo sormiensa läpi. Sain omistajalta melko ilkeän sähköpostin, ja tästä kuntosalista ei kyllä jäänyt kovin hyvä maku suuhun. 

Kuntosalithan saavat itse määritellä irtisanomisehtonsa, joten kannattaa siis todellakin tutustua ehtoihin kotona kaikessa rauhassa, eikä kuunnella henkilökunnan puheita. Ymmärrän kyllä sopimuksen ehdot ja aion tuon maksun maksaa, mutta tämä ilkeily kuntosalin taholta mielestäni tässä asiassa on tarpeetonta.

Olisi ihana saada hieman vertaistukea tähän. Onko teillä kokemuksia pitkän kuntosalisopimuksen irtisanomisesta?

hyvinvointi liikunta
Kommentit (4)
  1. Itselläni oli täsmälleen sama juttu Vaasan Lady Linen kanssa! Ajattelinkin, että kuulostaa tutulta. Vaihdoin sitten kuntosalia kuukausihinnaltaan puolet halvempaan ja sellaiseen, josta voi halutessaan irtisanoutua kuukauden varoitusajalla. Tuosta LL:stä en meinannut päästä millään irti, eikä kukaan liittyessä kertonut että irtisanoutumisilmoituksen tekeminen on mahdollista vaan kerran (vai oliko se kaksi) vuodessa. Maksoin sitten jäsenmaksuja turhaan puoli vuotta kun en voinut lopettaa jäsenyyttäni enkä myöskään pystynyt salilla käymään. Lopulta vielä itse irtisanoutuminenkin maksoi. Jäi paha maku suuhun tuosta kokeilusta. itse kuntosali oli mukava ja viihtyisä, mutta tosiaan, sopimusehdot pitäisi lukea (ja kertoa, jos kysytään) kunnolla ennen kuin lähtee tällaiseen. Huoh..

  2. Kiitos tuesta 🙂 Tänne ehkä uskallankin laittaa, kun en tänne kirjoittele omalla nimellä. Käyn tosiaan Lady Linella Vaasassa, mutta en sitten tiedä miten muut Lady Linet toimii näissä asioissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *