Milloin kihloihin?

Kihloihin meneminen on viime aikoina mietityttänyt minua paljon. Varsinkin, kun olen melko herkkä ja muiden mielipiteille ”altis” ihminen, tuntuu, että näin isoja päätöksiä ei jotenkin osaisi tehdä. Olen seurustellut lähes vuoden poikaystäväni kanssa, ja yhdessä olemme asuneet 8 kuukautta.

Olemme  pohtineet kihloihin menemistä ja sen merkitystä kummallekin. Luvassa ei siis ole mitään romanttista kosintaa, vaan suunnittelimme juhannusaattona toteuttavamme kihlauksen. Emme ole riidelleet varsinaisesti kertaakaan, toki olemme olleet eri mieltä joistain asioista. Kotitöiden jakaminen sujuu ja arki tuntuu muutenkin kevyeltä. Kuitenkin kyseenalaistan omat tuntemukseni ja pelkään, että tunteeni ovat vielä jotain alkuhuumaa (vaikka suhteemme syttyminen tapahtui hitaasti, eikä meillä ole ollut varsinaista äkki-ihastumista) ja että suhde yhtäkkiä jotenkin muuttuisi huonommaksi. En uskalla luottaa omiin tunteisiini.

Netin keskustelupalstoilta löytää monenlaisia ihmisiä mielipiteineen. Joidenkin mielestä kihlaukselle pitäisi asettaa ikäraja 25 vuotta, jonkun mielestä pitää asua yhdessä vähintään vuosi ja kolmas sanoo, että parisuhde muuttuu radikaalisti toisen yhteisen vuoden jälkeen.  Jotenkin tuntuu, että täältä Lilystä saisin ehkä kannustavia ja fiksumpia mielipiteitä asiasta. Joten, milloin ja minkälaisessa elämäntilanteessa sinä menit kihloihin? Tuntuiko päätös isolta?

 

                                      kuvat.jpg

Kommentit (11)
  1. Me mentiin yhteisellä päätöksellä kihloihin, kun seurustelua oli kaksi vuotta täynnä. Olimme paljon puhuneet kihlautumisesta ja siitä, mitä se tarkoittaa. Vaikkemme päättäneet heti hääpäivää, oli alusta asti selvää, että kihlaus on lupaus avioliitosta. Kaksi vuotta myöhemmin eli viime elokuussa menimme naimisiin. Meillä on ollut jotenkin aina kaikkien isojen asioiden edessä sama kaava eli paljon keskustelua ja pohdiskelua. Siksi oli jotenkin selvää, ettei tässä suhteessa nähdä yllätyskosintaa, vaan suuria päätöksiä edeltää monta pohdiskelevaa juttutuokiota. Nyt on taas suhteeseemme tullut uusi aihe keskusteluihin, mutta saa nähdä miten ja mihin suuntaan tämä tästä kehittyy. 🙂

  2. Kukin tavallaan ja ajallaan 🙂 8 vuotta oltiin oltu yhdessä, siitä reilu 5 asuttu yhdessä. Mies kosi jo aikaisemmin, mutta otin itse puolen vuoden harkinta-ajan asialle, koska en ollut vakuuttunut, että haluan mennä naimisiin, vaikka saman miehen kanssa kyllä halusin elämäni jakaa 🙂 3 vuotta kihlauksesta menimme naimisiin, pari kk:n päästä 2v hääpäivää juhlitaan. Suosittelen ajattelemaan tässä asiassa vain itseään (ja siis tietysti kumppania myös), muiden säännöistä ja mielipiteistä viis!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *