Downshifting eli leppoistaminen

Tervetuloa sinä joka eksyit tälle sivulle! Olen jo pitkän aikaa miettinyt, millaista palstaa ja blogia voisin kirjoittaa, ja ajatus syntyi hieman varkain tällä viikolla jutellessani kavereideni kanssa. Totesin olevani hieman mummo kun neulon sukkia, tykkään leipoa ja kokkailla sekä muutenkin haluan pitää elämäntahtini hieman rauhallisempana. Keskittyä siihen mitä teen, sekä pitää paljon kahvitaukoja. Kuten ainakin minun mummuni tekevät.

Kuka minä sitten olen? Opiskelen yliopistossa suomea ja ruotsia, ja kuten humanistit yleensä, en todellakaan tiedä mikä minusta tulee isona. Haaveilen omasta punaisesta tuvasta ja perunamaasta, enkä kavahda ajatusta kotiäitiydestä. Luulen löytäneeni elämäni miehen vierelleni.

Leppoistaminen kuulostaa siltä, että laiskottelee. Kuitenkin olen ahkera työntekijä silloin kun teen töitä ja pidän työnteosta. En osaisi kuvitella makoilevani sohvalla joka päivä tekemättä mitään sen kummempaa. Olen aktiivisesti mukana vaikuttamassa elinpiirini asioihin, mutta silti; minulla ei ole kiire minnekään.

Tässä hieman lisää downshiftaamisesta:

http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/mika_ihmeen_downshifting_46138.html#media=46150

Kommentit (2)
  1. Mäkin nautin kotoilusta ja lököilystä.. ja voisin myös olla joskus tulevaisuudessa ehkäpä jopa kotiäitinä 🙂 kuulostaa siis hyvältä.. Ja tällä hetkellä elämä on sellaista hullun myllyä, että välillä toivoisin vaan, että voisin mennä vaikka viikoksi vanhempieni mökille ja vaan olla möllöttää siellä kaikessa hiljaisuudessa takkatulen loimussa..

     

  2. Vierailija123
    29.9.2012, 11:30

    Mä tykkään myös olla kiireetön, mutta taistelen vastaan noita kaikelaisia analysoiviatermejä kuten downshifting.. Miksei voi vaan sanoa, että haluan nauttia enkä kiirehtiä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *