Neljä päivää lihavuusleikkaukseen

Neljä päivää lihavuusleikkaukseen!! Huh, kun jännittää! Tai siis mieli vaihtelee hurjasti joka hetki. Samana päivänäkin saattaa mieliala leikkauksen suhteen vaihdella täysin laidasta laitaan. Välillä olo on innostunut ja mietin odottaen leikkauksen jälkeistä aikaa. Välillä mennään kauhun ja katumuksen välimaastossa ja mietin, että mihin on tullut päänsä laitettua. Nämä mielialat ja niiden vaihtelu on varmasti täysin normaalia, mutta välillä jopa naurattaa tämä jatkuva soutaminen ja huopaaminen fiilisten välillä. Huomaan, että kaikki kauhuajatukset liittyvät itse operaatioon ja kaikki hyvät fiilikset liittyvät siihen leikkauksen jälkeiseen aikaan.

Takaisin päin ei ole kuitenkaan menemistä, sillä leikkaus on maksettu ja osa vaatekaapistakin laitettu kierrätykseen. Lopulta tämä kaikki on nyt uuden alkua, joka tottakai pelottaa ja jännittää, mutta mitään ei saa, ellei tee joskus suuriakin ratkaisuja. Tämä joulu menee hyvin erilaisissa tunnelmissa kuin aiemmat joulut. Syöminen on ollut jouluna aina keskiössä, mutta tänä vuonna omalta osaltani syöminen on hyvin vähäistä ja keskittyy pehmeisiin ruokiin eli sellaisiin, jotka pystyy muussaamaan haarukalla. Todennäköisesti jouluni koostuu puurosta, savulohesta sekä perunamuusista ja riisittömästä porkkanalaatikosta. Ehkä voin nauttia myös pari mukia sokeritonta glögiä ja jos tulee kauhean kova hinku maistaa jotain makeaa, niin jonkinlainen jouluinen rahka voisi toimia hyvin. Lopulta jää nähtäväksi miten toipuminen etenee, että mitä pystyy syömään tai olenko edes pystynyt vielä siirtymään soseista pehmeisiin ruokiin jouluksi. On parempikin, ettei lähde liikaa suunnittelemaan.

neljä päivää lihavuusleikkaukseen
Kuva: Pixabay

Väliaikatietoja ENE-dieetistä

Tänään ENE-dieetin väliaikatulos on yhteensä -3,2 kg. Viime päivinä paino on tippunut vain noin 100 g päivässä, joten en usko, että pääsen ihan siihen neljään kiloon, jota toivoin.Yli kolme kiloakin on hyvä tulos kahdelle viikolle, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Tässä kuitenkin näkyy kuinka nopeasti minulla painon putoaminen hidastuu, saa nähdä miten on lihavuusleikkauksen jälkeen. ENE-dieetillä olen syönyt joka päivä 650-750 kcal. Yllättävän vähän on ollut nälkä, vaikka kalorimäärät on näin pienet. Huomaan, että olen alkanut ohittamaan nälän tunnetta aika lahjakkaasti, välillä jonkinlainen nälkä on ehkä ollutkin, mutta yleensä pyrin juomaan paljon ja keitän teetä useamman kupin päivässä, sillä lämmin juoma tuntuu täyttävän paremmin kuin viileä.

Loppuviikon aikana en aio enää punnita itseäni, sillä paino tippuu niin vähän päivässä. Seuraava punnitus on maanantaina, kun lähden Tallinnaan. Silloin näkee miten ENE-dieetti kokonaisuudessaan meni. Viikonloppuna aion tehdä piparkakkutalon ja ehkäpä jotain muutakin pientä jouluvalmistelua. Neljä päivää lihavuusleikkaukseen!

hyvinvointi hyva-olo terveys
Kommentit (2)
  1. Tsemppiä sinulle leikkaukseen. Muutamia vuosia sitten olin eräässä leikkauksessa ,jännä kyllä en jännittänyt itse leikkausta, mutta odotin kovasti sitä seuraavaa sairaslomaa, taisi olla korva välikin pysähtymisen ja sairasloman tarpeessa. 🤔😊

    1. Kiitos tsempeistä! 🙂 Joo, joskus kyllä tekee hyvää myös pieni paussi töistä ja muusta. Se sairausloma ei minuakaan yhtään haittaa. Olen vähän jo katsellut valmiiksi jotain sarjoja, joita mies ei välitä katsoa ja muutenkin ihan kiva hetken rauhoittua, kun tänä vuonna tuo joulukaan ei ole kovin pitkä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *