Paino tippuu tasaisesti vaikka väsymystä ilmassa

16 viikkoa lihavuusleikkauksesta. Paino tippuu tasaisesti vaikka väsymystä ilmassa. Väsymys johtunee tästä kelistä. Olen täysin väsynyt siihen, että talvi tulee ikään kuin uudelleen ja uudelleen. Taas on parissa päivässä tullut lunta ja maa valkoisena. Loppuviikosta maa oli jo paljas ja odottelin, että metsä alkaa kuivua ja on kiva kävellä sielläkin. Nyt on lumi taas maassa ja kaikki alkaa alusta. Tuntuu kuin talvi olisi kestänyt hurjan pitkään.

Itselläni on parhaillaan jotenkin ”ahdistunut” olo kaikesta keskeneräisyydestä. Tämä elämänmuutosprojekti jatkuu vielä ainakin tämän vuoden loppuun. Kotona monet asiat ovat kesken. Tällä hetkellä kaipaisin sitä, että jokin asia olisi valmis. Luulen, että suurin juttu, joka vaikuttaa mielialaani, on tämä elämänmuutosprojekti. Olen kuitenkin vuosia koittanut saada elämääni terveellisempään suuntaan ja nyt, kun jotain tapahtuu, alkaa iskeä kisaväsymys. Tokikaan sille ei mitään voi, että tällaista tämä nyt vaan on. Kilot eivät hupene yhdessä yössä. Vähän jopa naurattaa tämä oma reaktio kaikkeen. Nyt, kun paino tippuu joka viikko, on alkanut väsyttää tämä kaikki. Toki olen onnellinen, että muutosta tapahtuu ja vielä pitäisi saada noin 13-15 kiloa pois. Jokainen kilo on lähempänä tavoitetta. Uskon, että oma mielialani paranee jo pelkästään sitten, kun talvi taittuu ja tulee kevät.

paino tippuu tasaisesti vaikka väsymystä ilmassa
Kuva: Pixabay

Viikkomittauksen tulokset

Tänään oli taas viikkomittauspäivä. Viikkomittauksen tulokset olivat hyvät, vaikkakin viikonloppuna paino kävi seitsemänsataa grammaa alempanakin. Viimeiset kaksi viikkoa on kuitenkin painokin tippunut mukavasti.

  • Painoni oli tänä aamuna 83,9 kg eli viikkopudotus oli -1,1 kg.
  • Kokonaispudotus projektin alusta on nyt -22,8 kg.
  • BMI on tänään 29,4, kun projektin alussa se oli 37,4. BMI on nyt kategoriassa lievä ylipaino, kun se alussa oli kategoriassa vaikea ylipaino.
  • Mitoista viikon takaisessa luvussa pysyivät pohje ja kaula. Pohkeesta on projektin aikana lähtenyt -6 cm ja kaulasta -4,5 cm.
  • -0,5 cm lähti rinnanympäryksestä ja käsivarresta. Rinnanympäryksestä on lähtenyt koko projektin aikana -14,5 cm ja käsivarresta -7,5 cm.
  • -1 cm lähti reidestä ja takapuolesta. Koko projektin aikana reidestä on lähtenyt -13 cm ja takapuolesta -20 cm.
  • -2 cm lähti mahasta ja vyötäröltä. Mahasta on lähtenyt -19,5 cm ja vyötäröltä – 20,5 cm koko projektin aikana. Vyötäröä olen mitannut koko ajan pikkuisen väärästä paikasta. Virallisesti vyötärö mitattaisiin kait juuri tuosta navan yläpuolelta ja itse mittailen sen kapeimmasta kohdasta eli ylempää. Halusin mitata sen siitä, sillä mittaan vatsan kohdalta vielä erikseen muutosta.

Mittauksen tuloksiin voi taas olla hyvin tyytyväinen. Kokeilin eilen mekkoa, jonka ostin muutama viikko sitten. Totesin silloin, että se on pikkuisen liian tiukka vielä. No, nyt se oli aivan sopiva. Olinkin haaveillut, että voisin pitää tuota mekkoa päällä kevään reissussa ja nyt näyttää siltä, että se on reissun aikaan täydellinen minulle.

Liikuntavajausta

Viime viikolla tuli liikuntavajausta. Osittain se johtui hieman flunssaisesta olosta, muu perhe oli kipeänä. En käynyt viime viikolla uimahallissa, lenkillä taisin käydä pari kertaa ja harrastuksessani tuli myös liikuntaa. Jonkin verran tuli hyötyliikuntaa. Muuten jäi liikunnat pieneen. Tein urheilukellon kuntotestin ja se näytti kunnoksi hyvää, joka oli siis muutosta edelliseen testiin, jolloin kunto oli tyydyttävä. Kaikenkaikkiaan pikkuisen turha viikko oli viime viikko.

Ostin taas loppuviikosta vaatteita. Ostin Facebook-kirpparilta muutamat housut. Testatessani parit housut olivat liian kireät ja parit sopivat ok. Kaikki housut menivät kuitenkin jalkaan. Olen nähnyt viime aikoina second hand -markkinoilla kivoja talvitakkeja myytävänä ja on pikkuisen harmittanut, ettei voi ostaa, koska ei tiedä minkä kokoinen sitä on ensi talvena. Varmasti nyt olisi paras aika ostaa talvivaatteita, kun hinnat ovat alhaisimmillaan, mutta en kyllä viitsi ostaa turhaan vaatteita, jotka saattavat olla kuitenkin epäsopivia, kun niiden käyttöaika on. En myöskään viitsi ostaa montaa kokoa liian pieniä vaatteita, jos laihtuminen ei sitten etenekään siihen kokoon asti, mitä ajattelen. Tavoitteenani on päästä kokoon 38-40, toivon, että voisin vuoden päästä pukea sen kokoisia vaatteita päälleni. Jää nähtäväksi. Halvemmissa peruskäyttövaatteissa olen ostanut pienempiä kokoja, mutta yleensä sellaisia, jotka ovat siinä rajalla, että mahtuvatko. Tässä vaiheessa, kun on täysin varmaa, että painoa vielä tippuu, uskaltaa sellaisia hankintoja tehdä. En kuitenkaan halua ostaa mitään kalliimpaa hakuammuntana, kuten takkeja tai kalliita vaatteita. Ostan nyt vain isoista alennusmyynneistä tai second handinä.

Olen kuitenkin tyytyväinen, kun paino tippuu tasaisesti vaikka väsymystä ilmassa. Voisin kuvitella, että nyt, jos paino pysähtyisi, motivaatiota olisi vaikea pitää. Ehkäpä tämä viikko on pirteämpi, toivotaan niin.

hyvinvointi hyva-olo terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *