Senttejä sulaa mukavasti ja tasaisesti

Viikot menevät nopeasti ja senttejä sulaa mukavasti ja tasaisesti. Projekti soljuu hiljakseen eteenpäin, eikä mitään isompia haasteita parhaillaan ole. Ruokavalio on monipuolistunut ja pystyn syömään lähes kaikkia ruoka-aineita, paitsi pastaa. Viljatuotteet sinällään menevät ihan mukavasti, mutta olen ajatellut, että niitä olisi varmasti hyvä silti pikkuisen välttää. Pitäisi oikeasti miettiä tuota ruokavaliota sillä tavalla, että miten saisi sen proteiinimäärän täyteen, mutta myös riittävästi kuitua. Toisaalta olisi kiva, jos ruokailut menisivät kohtuullisen luonnollisesti, ettei tarvitsisi jatkuvasti tehdä kauheasti suunnitelmia ruokailuihin ja laskea makroja.

Viikon mitat yllättävät

Tänään otin taas perinteisesti viikon mitat. Paino tänään oli 81,2 kg eli viikossa pudotusta -0,5 kg, joka on terveellinen ja hyvä pudotusmäärä. Kokonaispudotus on nyt -25,5 kg. Painoindeksi on 28,9. Mitoissa olikin sitten tapahtunut aika hyviä muutoksia. Kaula, käsivarsi ja pohje olivat pysyneet samoina, mutta se ei sinällään yllätä, sillä nuo ovat kuitenkin ne pienimmät mitat, joten niistä ei voi määrättömästi lähteäkään. Reidestä ja mahasta oli sulanut sentti, takapuolesta puolitoista senttiä ja vyötäröstä ja rinnanympäryksestä oli lähtenyt kaksi senttiä. Tämä on hyvä tulos ja olen siitä jopa hieman yllättynyt. Rinnanympäryksessä pääsin nyt ensimmäistä kertaa alle sadan sentin ja kaikki mitat ovat nyt alle 110 cm, myös vatsa, joka on se kaikista suurin mitta.

Viikon mitat yllättävät, sillä senttien kutistuminen kahden edellisen viikon aikana on ollut suurta. Kriittisimmistä mitoista on kahden viikon aikana sulanut 2-4 senttiä, joka on aika paljon. Sen voi melkein jo huomata peilistäkin (en tosin ole huomannut). Nyt voisi testata jotain vaatetta, joka on aiemmin ollut tiukka, voisi jopa mennä päälle. Tällä hetkellä minulla ei ole enää niin paljon liian pieniä tavoitevaatteita odottelemassa. En ole uskaltanut ostaa pienempiä vaatteita, sillä olen ajatellut, että painon putoaminen varmasti hidastuu lähiaikoina ja jos varastossa on oikein paljon tosi pieniä vaatteita, saattaa olla, etten edes pääse siihen kokoon. Nyt katselen siis hetki kerrallaan ja ostan uusia vaatteita vain, jos niille tulee tarvetta. Oma haaveeni on, että joskus pystyisin käyttämään vielä vaatekokoa 38. Katsotaan miten käy.

senttejä sulaa mukavasti ja tasaisesti
Kuva: Pixabay

Liikunnassa hiljainen kausi

Liikunnassa on ollut hiljaisempi pariviikkoinen, koska loukkasin jalkani edellisviikolla ja olen koittanut ottaa sen kanssa rauhallisemmin. Viime viikolla liikunnat jäivät aika vähäiselle, mutta viikonloppuna sain mukavasti liikuntaa kasaan. Viikonloppuna liikunta tuli pääosin hyötyliikunnasta, sillä siivottiin pihaa ja tehtiin kevätpuuhia pihapiirissä. Oli ihanaa, kun sai asioita aikaiseksi ja näki työnsä tuloksen. Viikonlopun energiat vaihtelivat hurjasti, välillä energiaa oli paljon ja teki mieli tehdä vaikka mitä, välillä energiat menivät täysin mataliksi. Luulen, että energioiden vaihtelu liittyi juomiseen ja syömiseen, varsinkin juominen ei ollut riittävää ja tuli liian pitkiä taukoja. sitä kautta ehkä hieman nestehukkaa. Viikonloppuna oli kuitenkin ihanaa, ettei mitään tarvinnut välttämättä tehdä, joten pystyin ottamaan taukoja ja tekemään taas väleissä asioita. Oikein mukava viikonloppu siis.

Tällä viikolla liikuntaa tulee enemmän ja se on hyvä asia. Liikunta on selkeästi omalla elämäntavallani se, joka jää kaikista helpoimmin taustalle. Toki tämä on niin iso elämänmuutos, että näitä rutiineja on pakko rakentaa pikkuhiljaa, kaikki ei muutu kerrallaan.

Taukoa shoppailussa

Myös shoppailu menee nyt tauolle. Tarvitsen selkeästi vielä sellaisia kotivaatteita, joita voi käyttää puuhastellessa esim. ulkona. Tarvitsen collarihousuja sekä t-paitoja ja pitkähihaisia. Sellaisia vaatteita, jotka saavat vähän pölyyntyä. Muuten vaatteita on nyt tässä hetkessä riittävästi, jonkinlaiset ulkoiluhousut tarvitsisin myös, mutta ulkoilutakki, joka minulla on, menee kyllä vielä vähän aikaa. Nyt en osta hetkeen kuitenkaan vaatteita, vaan koitan pärjätä näillä mitä on. Katson sitten taas, kun on oikeasti tarvetta ja vaatekoko on pienentynyt. Tällä hetkellä haluamme säästää rahaa matkaan sekä ostaa tarvikkeita remonttiin ja pihahommiin. Viime aikoina vaatteisiin on mennyt neljänumeroinen summa, vaikka suurin osa onkin ostettu käytettyinä. Se on enemmän, mitä normaalisti ostan parissa vuodessa. Toki, kun paino tippuu neljännessadan kilon verran, ei ole mahdollista käyttää enää vanhoja vaatteita, vaan on pakko ostaa uusia. Ja kun paino laskee näin nopeasti, vaateostot tulevat lyhyelle aikajänteelle. Nyt kuitenkin keskityn muuhun, sillä jatkuva ostaminen myös tympii. Vaikka senttejä sulaa mukavasti ja tasaisesti, matkaa on vielä jäljellä ja pitää sietää hieman keskeneräisyyttä ja hieman löysiä vaatteitakin.

 

hyvinvointi hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *