Voiko ENE-dieetillä tulla ähky?

Huh! Voiko ENE-dieetillä tulla ähky? Vastaus… kyllä näköjään voi. Ei tässä nyt mitenkään järkyttävä ähky ollut, mutta lounas oli aika täyttävä. Täyttyminen saattaa myös johtua siitä, että join ennen ateriaa lasillisen vettä, sekä aterian aikana yhden lasillisen, mutta aterian jälkeen vielä ison kupin vihreää teetä. Neste varmastikin myös täytti vatsaa ja siksi ruuan jälkeen tuntui jopa lievältä ähkyltä. Muutenkin koko päivän ruokamäärä tuntui vähintäänkin riittävältä. Join kylläkin paljon nesteitä ja juoksin pissalla.

Tänä aamuna vaaka näytti 105,8 kg, joka on 200 g vähemmän kuin eilen. Yhteensä maanantaiaamun jälkeen on nyt tippunut tällä ENE-dieetillä 900 g. Hyvä alku siis. Toivoisin kahden viikon aikana yhteensä sellaista neljän kilon tiputusta, mutta kolmeen kiloonkin voin olla tyytyväinen. Yleensä ENE-dieetillä tippuu hyvin painoa, sillä kalorivaje on sen verran suuri. Tärkein tavoitehan tällä ENEllä on kuitenkin maksan ympärillä olevan rasvan sulattaminen, jotta leikkaus ja toipuminen menisi hyvin.

Tänään pelkkää kylmää ruokaa

Tänään on tarkoitus syödä pelkkää kylmää ruokaa. Maissikakkuja kuluu paljon ja huomenna myös. Aamupalaksi söin ananasta ja join vihreää teetä. Lounaalla neljä maissikakkua, joiden päällä oli kalkkunaleikkelettä, tomaattia ja keitettyä kananmunaa. Välipalaksi on palvikinkkua. Päivällisenä syön jälleen neljä maissikakkua, joiden päällä on kalkkunaleikkelettä sekä keitettyä kananmunaa. Iltapalana pari satsumaa. Lisäksi runsaasti vettä joka välissä sekä 3-4 kuppia teetä.

Voiko ENE-dieetillä tulla ähky?
Tänään lounaalla maissikakkuja, kalkkunaleikkelettä, tomaattia ja kananmunaa

ENE-dieettini sisältää ylipäätään aika paljon Friggsin maissikakkuja. Käytän pääosin chia ja merisuola -maissikakkuja. Yksi syy maissikakkuihin on se, että niissä on vähän kaloreita, hyvin vähän tyydyttymättömiä rasvoja, melko paljon kuitua ja myös proteiinia. 100 grammaa kohti maissikakuissa on 8,5 g proteiinia ja 8,1 g kuitua. Maissikakun päälle voi sitten laittaa lähes mitä tahansa. ENE-dieetin aikana en syö juuri ollenkaan leipää, vaan korvaan sen maissikakulla. Toinen vaihtoehto olisi jättää kaikki hiilihydraatit pois, mutta näistä saa kuitenkin tärkeitä kuituja, jotka ovat vatsan toiminnan kannalta hyödyllisiä.

Illalla oli jonkin verran vatsakipuja ja ärtynyt suoli nosti taas päätään. Jätin iltaharrastuksen pois ja päätin jäädä kotiin sohvalle. Tämä ilta siis rauhallista oleilua vain, ehkäpä joku leffa tai jakso jostain sarjasta. Huomenna on pitkästä aikaa toimistopäivä ja pitää pikkuisen tarkemmin katsoa mitä ruokia huomiselta voin ottaa huomenna töihin mukaan. Voi olla, että pikkuisen vaihdan ruokien paikkoja. Huomiselle olin merkannut samanlaisen päivän kuin tälle päivälle, mutta koska vatsa ärsyyntyi tästä päivästä, niin täytyy katsoa pitääkö hieman muuttaa huomista ruokaa.

Tänään tuli käytyä kaksi kertaa lenkilläkin koiran kanssa. Molemmilla kerroilla puoli tuntia eli tunti liikuntaa yhteensä. Liikunnankin puolesta alku on ollut tosi hyvä ja joka päivä on tullut liikuttua.

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *