Jenny Colgan: Vehreitä kukkuloita ja kaukorakkautta

Jenny Colganin Vehreitä kukkuloita ja kaukorakkautta on kolmas, itsenäinen osa Kirjakauppa Skotlannissa -sarjassa. Tarina sijoittuu osittain aiemmista romaaneista tuttuun skotlantilaiskylään, jossa seikkailevat myös vanhat tutut hahmot, mutta pääosassa ovat täysin uudet henkilöt.

Lontoossa asuva sairaanhoitaja Lissa todistaa onnettomuuden, joka yllättäen järkyttää hänen mieltään. Työnantaja päättää lähettää hänet pois vanhoista ympyröistä lepuuttamaan hermojaan kolmen kuukauden työvaihtoon skotlantilaiseen pikkukylään. Kylän oma sairaanhoitaja Cormack vaihtaa paikkaa Lissan kanssa. Lissa muuttaa maalle Cormackin omakotitaloon ja joutuu heti uteliaiden ja ystävällisten skotlantilaisten huomion kohteeksi. Hiljalleen hän alkaa ihastua rauhalliseen ja välittömään maalaiskylään. Cormack puolestaan muuttaa Lissan pieneen asuntolahuoneeseen ja totuttelee vilkkaaseen suurkaupunkielämään ja sen töykeisiin ihmisiin. Lissa ja Cormack eivät ole koskaan tavanneet toisiaan, mutta viestittelevät ensin virallisemmin potilasasioissa ja myöhemmin hieman epävirallisemminkin. Molemmat käyvät tahoillaan treffeillä, mutta aivan huomaamatta tunteet alkavat lämmetä viestittelyn lomassa.

Jälleen kerran taattu hyvän mielen tarina Jenny Colganilta! Kirja noudattaa siinä mielessä sarjan tuttua kaavaa, että englantilaisnainen muuttaa Skotlantiin ja ihastuu paikkaan ja paikalliseen mieheen. Mukavan lisäyksen tuo päinvastainen näkökulma, kun skottimies muuttaakin Lontooseen. Juoni toi hieman mieleen myös Beth O’Learyn kirjat Kimppakämppä (henkilöt asuvat samassa asunnossa ja viestittelevät toisilleen, mutta eivät koskaan tapaa kasvotusten) ja Vaihtokauppa (isoäiti ja lapsenlapsi vaihtavat asuntoja ja elämiä keskenään).

Jenny Colgan: Vehreitä kukkuloita ja kaukorakkautta
Gummerus 2022
11h 17min

Kääntäjä: Paula Takio
Lukija: Anni Kajos

kulttuuri kirjat
Kommentit (1)
  1. Jenny Colganin kirjat ovat todellakin hyvänmielen kirjoja! Itse en ole tätä Kirjakauppa Skotlannissa -sarjaa lukenut, mutta Polly Waterford -kirjat olivat mielestäni ihan samalla tavalla viehättäviä kuin miten tätä sarjaa kuvailet. Täytyykin ottaa lukulistalle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *