Lucy Diamond: Uusien alkujen talo

Lucy Diamondin Uusien alkujen talo on lämminhenkinen tarina naapureiden ystävystymisestä ja uusista aluista. Kirjassa seurataan Brightonin merenrantakaupungissa sijaitsevan vuokratalon asukkaiden elämää.

Georgie muuttaa Brightoniin poikaystävänsä työn perässä ja kokeilee siipiään toimittajana pienessä paikallislehdessä. Rosa on muuttanut rantakaupunkiin Lontoosta paikatakseen sydäntään pettäjäpoikaystävän jäljiltä ja haaveilee kokin ammatista raataessaan hotellin ravintolassa. Charlotte on muuttanut uusiin maisemiin pakoon lapsensa menetystä ja yrittää vain selviytyä arjesta surun keskellä. Kaikilla kolmella on edessään uusi alku elämässään. Talossa asuvat myös sairaanhoitaja Jo ja hänen teini-ikäinen tyttärensä Bee sekä vanha mutta eloisa ranskalaisrouva Margot. Naiset tutustuvat toisiinsa erilaisten sattumusten kautta, ystävystyvät ja saavat tukea toisistaan.

Tarina on sopiva sekoitus erilaisia ihmiskohtaloita, draamaa, hassuja kommelluksia, romantiikkaa ja surua. Kirja kertoo yhtä aikaa useasta henkilöhahmosta ja perheestä, joiden tarinat nivoutuvat sujuvasti yhdeksi kertomukseksi. Vaikka kirjassa oli raskaampiakin aiheita, se oli helppo ja kevyt kuunneltava. Täydellistä tasapainoa toiselle erittäin rankalle kirjalle, jota olen tällä hetkellä lukemassa; siitä lisää myöhemmin, kunhan olen saanut koko 900-sivuisen järkäleen luettua.

Lukija Maija Lang on tuttu jo Lucy Diamondin aiemmasta Rantakahvila-sarjasta. Langin ääni on ihanan lempeä, ja toi aluksi mieleeni lempilaulajani Johanna Kurkelan enkelimäisen äänen. Lang sopii mainiosti lukijaksi tällaisiin romanttisiin hyvän mielen tarinoihin.

 

Lucy Diamond: Uusien alkujen talo
Otava 2022
13 h 25 min
Kääntäjä: Eeva Parviainen
Lukija: Maija Lang

kulttuuri kirjat
Kommentit (1)
  1. Luin tämän kesäkuulla, ja kirja on mitä loistavin hyvän mielen romaani. Maija Lang on yksi äänikirjojen parhaimpia lukijoita, hänen ääni sopii juurikin näihin feelgood romaaneihin.

    Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä teosta luet parhaillaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *