5 + 1 faktaa syövästä

IMG_9228.jpg

222.jpg

3.jpg

1. Syöpä on salakavala.

– yleensä se iskee kun salama kirkkaalta taivaalta, yllättäen pamahtaa sun ovelle ja muuttaa kaiken. Et voi olla ikinä varautunut ja valmistautunut siihen. Se tuntuu aina yhtä uskomattomalta ja epätodelliselta.

2. Syövästä paraneminen on piiitkä prosessi.

– se voi viedä vuosia. Tarkoitan nyt lähinnä henkistä paranemista. Fyysiseen paranemiseen voi mennä parhaassa tapauksessa vajaa puoli vuotta, mutta mielenrauhan saavutat paljon myöhemmin. Syöpä jättää pysyvät jäljet sinuun ja läheisiisi.

3. Syöpä opettaa.

– se on aika karu mutta erittäin hyvä opettaja. Jos sen opit ei mene ekalla kerralla perille, se kyllä palaa ja opettaa entistä paremmin arvostamaan elämää. Kuten tässä postauksessa kerroin, syöpä on opettanut minulle monta hienoa asiaa, josta olen tosi kiitollinen.

4. Syöpään ei aina kuole.

– vaikka aluksi saattaa tuntua siltä, että ”noni, tämä oli tässä, jätänpä kaikille hyvästit” – aina ei mene niin. Se on vaikea, mutta ei voittamaton sairaus. Usko, että olet vahva ja voit voittaa sen, niin se saattaa pelästyä ja väistyä tieltä. Ei se helpolla lähde ja joudut tekemään ihan älyttömästi duunia, mutta usko pois, elämä on taistelemisen arvoista.

5. Asiat vois olla pahemminkin.

– jos luulet, että tilanteesi on pahin mahdollinen – olet itsekäs. Ajattele kaikkia muita, vielä huonommassa jamassa olevia. Niitä, jotka taistelevat joka minuutti elämästä. Ajattele myös niitä, joilla ei enää ole mahdollisuutta taistella. Jos sinulla on katto pään päällä, rakkaat ihmiset ympärillä ja mahdollisuus selvitä – olet onnekas.

+ 1.  Syövästä voi, ja kannattaa, puhua.

– se on ihan tavallinen, ja valitettavan yleinen, sairaus. Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään. Vaikka syöpä tuntuu vieläkin olevan tabu, sitä sen ei todellakaan pitäisi olla. Puhukaa, kuunnelkaa, jakakaa. Olkaa tukena. #fuckcancer2017

Siinä lyhyesti ja ytimekkäästi tämän illan mietteet. Kauniita unia.

2.jpg

kuvat: Milla

INSTAGRAM / SNAPCHAT: anifrei

LUE MYÖS:

se harmaa tammikuinen aamu

kutsumaton vieras

count your blessings

hyvinvointi terveys ajattelin-tanaan
Kommentit (8)
   1. Emilia Alexa
    15.2.2017, 15:32

    <3 Yks vahvimmista naisista ketä tiedän. Ihailen sua Ani!

 1. Ymmärrän, että puhut omasta sairaudestasi. Noin yleisesti ottaen lause ”Se on vaikea, mutta ei voittamaton sairaus” ei pidä paikkaansa. Syöpiä on useita erilaisia eikä niihin kaikkiin ole löydetty parannuskeinoa. Että kyllä se valitettavasti on joskus voittamaton sairaus.

  En halua lannistaa ketään, haluan vain kertoa että tämäkin on mahdollista. Olen sen itse kokemuksen kautta oppinut, valitettavasti.

  1. Todella hyvä ja asiallinen kommentti! Alkuperäisessä blogitekstissä oli paljon kivoja, myönteisiä pointteja erityisesti niille, joilla on hyväennusteinen syöpäsairaus. Näin läheisten hyvin moninaisia syöpäkamppailuja seuranneena ja tälläkin hetkellä todistavana voin todeta, että niin kauan kuin parantavia hoitoja yritetään, on toivoa, ja vielä saattohoidossakin on elämää ja tärkeitä päiviä. Toivottavasti Sinulla Annepa on kaikki tarvitsemasi tuki ja jotain lohtua elämässäsi.

  2. Kyllä, minulla ei syövästä ole muuta kokemusta, kun ne omat kamppailut.

   Pahoittelut siitä, että yleistin. Omalla kohdalla se ei ollut voittamaton, vaikka siltä näytti. Ymmärrän toki, että joidenkin kohdalla se, ikävä kyllä, on voittamaton sairaus. Halusin tällä tekstillä ehkä muistuttaa, että toivoa ei saisi koskaan menettää, oli tilanne mikä tahansa.

   Tosi paljon tsemppiä sinulle ja kiitos asiallisesta kommentista! 🙂

  3. Vielä pieni huomio: kirjoitin tohon ”AINA ei mene niin”. Joskus valitettavasti menee, mutta ei aina.  Ja kirjoitin myös sen, että syöpä SAATTAA väistyä tieltä. Ymmärrän siis toki, ettei välttämättä väisty. Harmi, jos tuo yksi lause toi täysin erilaisen sävyn tähän postaukseen.

   1. Kirjoituksesi oli hieno, kuten koko blogisi ja ainakin minun elämääni tämä on tuonut valoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *