believing in negative thoughts is the greatest obstruction to success

a.jpg

Muutaman viime vuoden aikana elämässäni on ollut paljon tilanteita, joissa on tehnyt mieli vaan luopua toivosta, kääriytyä sikiöasentoon ja itkeä. Siitä huolimatta yritin kaikin mahdollisin keinoin taistella sitä tunnetta vastaan, sillä tiesin että se ei johda mihinkään. Joskus yksikin iloinen ajatus tai muistutus siitä, mikä on oikeasti tärkeää, on saanut paremmalle tuulelle. Joskus taas on sellaisia ”masennusaaltoja”, että hyvän fiiliksen eteen täytyy tehdä kovaa duunia. Päätinkin tehdä tällaisen listan asioista, jotka ovat toimineet omalla kohdallani ja saaneet paremmalle tuulelle huonoina päivinä. 

iloinen musiikki

mielekäs tekeminen 

Tällä tarkoitan jotain sellasta lempipuuhaa, joka vie ajatukset muualle. Sairaalassa ollessani se on ollut piirtäminen ja pikkuhiljaa kirjoittamisesta on tullut ns. henkireikä.

puhuminen!

Tunteiden purkaminen läheiselle henkilölle auttaa aina, oli tilanne mikä tahansa. Toisen ei välttämättä tarvitse edes keksiä ongelmaan ratkaisua, kuunteleminen riittää.

b.jpg

– ajatus, miksi teen tätä?

Tämä liittyy edelliseen postaukseeni. Minkä vuoksi taistelen? Itseni, läheisteni, tulevaisuuden tai minkä tahansa muun asian vuoksi. Kun ymmärrät, että sinulla on monta syytä olla luovuttamatta, jaksat puskea eteenpäin entistä lujempaa.

itsensä hemmottelu

Oli sitten kyse herkullisesta illallisesta, vaahtokylvystä tai uusista kengistä. Joskus saa turvautua näinkin pinnallisiin ratkaisuihin.

maiseman vaihto

Mikäli lyhyt reissu ulkomaille ei näytä onnistuvan, vierailu toiseen kaupunkiin tai mummin luo saattaa jo auttaa. Ensinnäkin pääset edes hetkeksi pois ympäristöstä, joka muistuttaa ikävästä asiasta. Toiseksi, jos lähdet käymään mummolassa, pääset nauttimaan hyvästä ruoasta ja mukavista juttutuokioista.

vertaistuki on auttanut minua aina.

Jos tiedän jonkun, joka on tai on ollut samassa tilanteessa kun minä, keskustelu ja fiilisten vaihtaminen auttaa kummasti. Siitä vaan tulee sellanen olo että joku ymmärtää täysin miltä itsestä tuntuu. Jos hän on pärjännyt, niin enköhän minäkin pärjää.

– jossain vaiheessa myös tajusin että negatiivinen asenteeni ei auta asiaa yhtään.

Kaikki tapahtuu juuri niin kun on suunniteltu. Omalla mököttämisellä ja valittamisella en auta asiaa mitenkään. Keskittyminen iloisiin asioihin sen sijaan piristää 🙂

 

Vaikka tuskin näemme täällä pääkaupunkiseudulla valkeaa joulua, koitan metsästää joulufiilistä muin keinoin. Tänään on suunnitelmissa viimeisten joululahjojen ostaminen, saunominen sekä joululeffojen katselu. 

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Kommentit (5)
 1. Olen kanssa yrittänyt hiljalleen päästä tuoata negatiivisesta ajattelusta eroon. Paniikkihäiriöön kun kuuluu juurikin se, että ajattelee sen pahimman mahdollisen skenaarion. ”Tästä en voi selvitä, mitä jos…” Ja vertailu vaikka raaka totuus on se, että koska jokainen ihminen on oma persoonansa, ei voi täysin verrata omaa tilannetta toisen tilanteeseen. 

  Ja se, että vaikka tänään tuntuu kaikki olevan päin p:tä, huomenna fiilis voi olla jo ihan toinen, sen kun aina muistaisi! 🙂 

  Vertaistuki on itselleni kanssa iso juttu! 

  1. Vaikka itselläni ei paniikkihäiriötä ole, ajattelen myös välillä juuri sitä pahinta mahdollista lopputulosta… Yritän kyllä häätää sellaiset ajatukset samantien kauas pois ja onnekseni yleensä onnistun siinä. Ja nimenomaan se, että tajuaa jos tänään on huono päivä niin huomenna voi olla jo hyvä päivä, on tosi tärkeää mun mielestä 🙂 Ihanaa joulun odotusta <3

   1. Hyvää joulun odotusta sinullekkin! <3

 2. Milla / Life as I know it
  20.12.2015, 12:00

  Ihana ♥ Negatiivinen ajattelutapa ei kyllä vie elämässä mihinkään! 🙂 sulla on niin hyvä asenne!

  1. Kiitos muru 🙂 niinpä, säkin kyllä oot semmonen ilopilleri että oksat pois! Ei ihme että ymmärrät tuon positiivisen ajattelutavan hyödyt 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *