heikko vai herkkä

balcony.jpg

balcony3.jpg

Olen huomannut, että useasti kun puhun vahvasta ihmisestä, otan puheeksi myös sen etten ole kertaakaan nähnyt tämän itkevän. Oon jostain syystä aina kuvitellut, että nämä kaksi asiaa korreloivat keskenään – vahva ihminen ei itke. Mutta pitääkö tämä muka paikkansa?

Kuten olen ennenkin maininnut, pidän itseäni hyvin heikkona ihmisenä. Tai siis, olen tähän asti pitänyt. Perusteluni tähän ovat seuraavat – itken lähes päivittäin. Oli sitten kyse herkästä elokuvasta, kauniista biisistä tai loukkaavasta kommentista – kyynelkanavat aukeavat alta aikayksikön. Viimeisen vuoden aikana tämä on vain pahentunut. En tiedä ovatko kaikki syöpään liittyvät asiat raastaneet hermojani niin paljon, että musta on kuoriutunut pahimman luokan itkupilli vai mistä on kyse…

Onko itkeminen huono tapa? Heikkouden merkki ja itsehillinnän puutetta? 

Vai onko se vain sitä, että uskaltaa näyttää tunteensa eikä tukahduta niitä silloin, kun tuntuu pahalta? Missä menee se raja?

Me ihmiset ollaan niin erilaisia ja ainutlaatuisia. Jokainen tuntee eri tavoin, ilmaisee itseään eri tavoin, käyttäytyy eri tavoin. Eikä yksikään tapa ole oikea tai väärä.

Tämän pohdinnan lopputulos on tämä: itkeminen ei automaattisesti tarkoita heikkoutta.

Mitä mieltä te olette? Voiko vahva ihminen olla samalla herkkä itkupilli?

nike.jpg

balcony2.jpg

 

Kommentit (13)
 1. Ei ole itkeminen heikkoutta. Ihanaa, kun näytät tunteesi! Itse olen pienestä asti koittanut peitellä herkkyyttäni, ja nyt koitan sille tietoisesti antaa tilaa :).

  Kannattaa lukea, vaikka vaan mielenkiinnosta, esim. tämä artikkeli. Olen käynyt Helin kurssilla (ihana ja lämmin ihminen!), hänen omilta sivuiltaan löytyy monenlaista tietoa, jos esim. tämä artikkeli osuu ja uppoaa: http://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/erityisherkka-sittenkin-yliherkistynyt-herkkyys-synnynnaista-opittua/

  1. Kiitos miljoonasti tästä linkistä! Olipa hyvä artikkeli! Taidan olla erityisherkkä, sillä olen äitinikin mukaan ollut pienenäkin herkkä, reagoin voimakkaasti ja liikutuin herkästi. Täytyy tutustua Helin sivuihin ja lukea enemmän erityisherkkyydestä. Kiva tietää, etten ole yksin tämän herkkyyden kanssa 🙂 

   1. Eipä kestä :). Itsellänikin loksahti moni asia kohdalleen, kun aiheeseen tutustuin. Ostin juuri Helin uusimman kirjan, mutten ehtinyt sitä vielä aloittaa. 

 2. Mie ajattelen asiaa niin, että vahva on, kun nostaa itsensä vastoinkäymisten jälkeen, uskoo itseensä, sekä on rehellisesti sitä mitä on – ja uskaltaa olla mitä on. Ja näyttää siis tunteetkin, myös sen, jos itkettää. Kuvittelin joskus pienenä itkemisen olevan heikkoutta, mutta se ei todellakaan ole sitä.

  Ps, aiivan ihanat kuvat siusta, oot todella kaunis <3

  1. Kiitos kommentista, Janna! 🙂 Ihanaa, että oot myös tajunnut sen, ettei itkeminen tarkoita heikkoutta. Se, että uskaltaa olla rehellisesti mitä on, on munkin mielestä merkki vahvasta ja aidosta persoonasta. Ja kiitos paljon kohteliaisuudesta 🙂 Ihanaa loppuviikkoa sulle! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *