it’s all about food

Sain eräältä lukijalta ehdotuksen kirjoittaa omista ruokailu- ja treenitottumuksista, ja päätin aloittaa ruoasta. Viime vuosien aikana terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisesta on luonnollisestikin tullut erittäin tärkeä osa mun elämää. Varsinkin nyt, kun elimistöni on muutaman vuoden aikana kärsinyt rankoista hoidoista ja kaiken maailman myrkyistä, tunnen tarvetta antaa sille mahdollisimman paljon puhdasta ravintoa, joka sisältää tärkeitä vitamiinejä, antioksidantteja, hivenaineita ym.

ruokaa1.jpg

Tässä on muutamia juttuja, joita yritän noudattaa ruokavaliossani:

1. Kuuntelen omaa kroppaa. Syön aina kun on nälkä. Ruokailujen välissä pyrin pitämään kuitenkin korkeintaan 2-3 h taukoja. Yritän syödä pienempiä, ravinnerikkaita aterioita ja välipaloja.

2. Juon paljon vettä, tai no ainakin kovasti yritän. Pyrin juomaan 2-3 litraa päivässä. Kun  juon tarpeeksi, oloni on paljon parempi, iho puhtaampi ja ruoansulatuskin toimii moitteettomasti. Makeanhimokin pysyy poissa pidempään. En kuitenkaan juo ruokailun yhteydessä, sillä vesi laimentaa ruoansulatusnesteitä.

3. Syön todella vähän lihaa, varsinkin punaista. Katsottuani dokkarin ”Forks over knives”, vähensin eläinproteiinin nauttimisen rajusti. En tiennytkään kuinka monta tutkimusta on todistanut, että eläinproteiinilla ja syöpäsairauksilla on selkeä yhteys. Esimerkiksi kalasta ja maitotuotteista en aio kokonaan luopua, mutta lihaa syön vain silloin kun tekee mieli, eli todella harvoin.

4. Kun makeanhimo iskee, syön hedelmiä. Esimerkiksi mulperimarjat, litsit ja taatelit ovat todellista herkkua minulle. Raaka- tai tumma suklaa on myös hyvä vaihtoehto.

5. Yritän syödä mahdollisimman puhtaasti, vältän pitkälle prosessoitua ruokaa. Ostoskoriin päätyy useimmiten sellaiset tuotteet, jotka sisältävät mahdollisimman vähän lisäaineita tai sellaista, mistä en ole koskaan kuullutkaan.

6. Käytän ruoanlaitossa todella vähän sokeria ja suolaa. Panostan erilaisten yrttien ja mausteiden käyttöön.

7. Juon päivittäin smoothietä tai joskus tuorepuristettua mehua. Smoothieen lisään hedelmien lisäksi usein esim. psylliumia, chia-siemeniä ja erilaisia mehujauheita.

ruokaa2.jpg

hyvinvointi liikunta
Kommentit (2)
  1. selina/kun äiti kelaa
    5.2.2016, 09:35

    Teimme eilen juuri appelsiinimehua puristamalla sen itse! Tyttö tykkäsi hurjasti! Kiva postaus. 🙂

    1. Jes, hyvä te!! Se on niiin paljon parempi vaihtoehto kun purkissa ostettu mehu! 🙂 kiitos paljon kivasta kommentista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *