itsekkäästi yksin

mirror.jpg

Olen aina viihtynyt yksin. Oma aika on mulle erittäin tärkeää, ilman sitä en vaan osaa olla oma itteni. Jos en saa viettää aikaa välillä ihan yksikseni, omien ajatusten ja lempipuuhien parissa, musta tulee levoton ja stressaantunut kiukkupussi.

Viihdyn toki muiden seurassa, nautin olostani isossakin porukassa ja tykkään olla huomion keskipisteenä. Mutta illan päätteeksi olen enemmän kuin tyytyväinen kun voin palata omaan, hiljaiseen kotiin, jossa saan olla yksin (jos pientä karvaista otusta nimeltä Fia ei lasketa). Saatuani tarpeeksi sitä tärkeää ”Ani-aikaa” olen tyyni, iloinen ja positiivista energiaa täynnä.

Ikävä kyllä, mulla on tapana yrittää pakonomaisesti keksiä, miten voin hyödyntää mun vapaa-ajan mahdollisimman tehokkaasti. Kun viikossa on vain kaksi vapaapäivää, usein käy niin että suunnittelen niille päiville hirveesti tekemistä, eikä ne loppujen lopuksi tunnukaan enää vapailta… Pitää nähdä kavereita, piipahtaa siskolla suukottamassa kummityttöä, käydä kaupassa, lenkillä, kirjastossa, salilla… 

…vai pitääkö? Saako olla itsekäs ja sanoa ei jos ei huvita? Saako vaan löhöillä koko päivän kotona ja nauttia yksinolosta? Saako olla vastaamatta puheluihin tai tekstiviesteihin potematta huonoa omaatuntoa?

Vastaus kuuluu: kyllä! 

On tutkittu, että ihminen TARVITSEE omaa aikaa ja rentoa oleskelua vähintään 20 tuntia viikossa. Oman ajan puute kostautuu ennemmin tai myöhemmin. Unohtakaamme siis hetkeksi deadlinet ja velvollisuudet. Välillä on lupa pitää olla itsekäs ja ajatella pelkästään omaa hyvinvointiaan. On lupa sammuttaa puhelin, jättää lenkkarit kaappiin ja tiskit tiskaamatta. Olla vaan ja rentoutua. Tehdä asioita, joista nauttii ja keskittyä hyvään oloon. 🙂

Rentouttavaa alkanutta viikkoa! 

morning2.jpg

morning1.jpg

kuvat: Milla

instagram/snapchat/pinterest: anifrei

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (12)
  1. Musta on ihanaa että viihdyt myös itseksesi, se on hyvä tapa ladata akkuja 🙂 <3 Sun tekstejä kun lukee huokuu näistä positiivista mieltä !!!

  2. Emilia Alexandra
    26.10.2016, 15:53

    Mä oon kans samanlainen, tarviin oikeesti semmosta ”Emilia-aikaa”, jotta voin täysillä keskittyä kaikkeen muuhun ja olla energinen :D!
    Ihania kuvia, oot upee<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *