kun on oikea aika

Elämää on elettävä – nyt, heti, samantien. Täysin rinnoin ja nauttien joka hetkestä. Koskaan ei tiedä mitä huomenna tai vaikka vuoden päästä tapahtuu.

Nämä ajatukset pyörivät silloin tällöin päässäni varmaan juuri sen takia, että elämässäni on tapahtunut asioita, jotka ovat pistäneet miettimään elämän ennalta-arvaamattomuutta ja hetkessä elämisen ihanuutta.

Moni jättää asioita tekemättä vaan sen takia, että niille ei ole vielä oikea aika. Milloin se oikea aika sitten oikein on? Aina löytyy joku syy – voisi säästää vielä enemmän, kouluttautua vielä pidemmälle, ”ottaa elämästä kaiken irti” ja vasta sitten perustaa perheen, muuttaa ulkomaille tai vaikka ilmoittautua tanssikurssille.

b.jpg

(kuvassa: instagram: @darinafrei)

Lapsiakin hankitaan vasta sitten, kun kaikki muut asiat ovat tiptop. ”Lapsihan rajoittaa elämää niin paljon…” Ymmärrän, että elämä on toki erilaista lapsen kanssa, mutta silti voi esimerkiksi matkustaa, opiskella ja elää sitä ns. normaalia elämää.

Mitä jos sillä aikaa kun suunnittelee täydellistä elämää ja yrittää kuumeisesti säästää rahaa, tapahtuu jokin yllättävä asia, joka muuttaa kaiken ja pilaa ne suunnitelmat? Millään ei silloin olisi enää väliä. Ainoastaan niillä asioilla ja teoilla, jotka jäivät toteutumatta liiallisen suunnittelun ja ”varman päälle pelaamisen” takia.

c.jpg

a.jpg

Minusta elämässä on otettava riskejä, maalaisjärkeä unohtamatta. Eläköön jokainen omalla tavallaan, mutta tiukkojen rajojen asettaminen on omasta mielestäni tyhmää.

Elämä on elämistä, ei suunnittelua, varten. 

Tällaisia lauantai-illan mietteitä tällä kertaa. Nyt, hyvää yötä!

 

Kommentit (6)
 1. Emilia Alexandra
  30.5.2016, 16:17

  Jäämpäs mäkin innolla seuraamaan sun blogias<3 Aivan ihana ulkoasu ja täynnä toinen toistaan kauniimpia kuvia :')

  1. voi kiitos paljon, ihana! <3 tervetuloa 🙂

 2. Sitten kun… sain keväällä arvokkaan neuvon henkilöltä, joka työskentelee tiiviisti kuoleman värittämässä ympäristössä. Älä tee kaikkea sitten kun, tee jotain jo nyt. 

   

  Ilman tätä päivää ei ole huomista. Jos tänään ei elä, ei huomennakaan voi hengittää.

   

  Tämän kun jossain vaiheessa oppisi, sitä odotellessa <3

  1. Onpa mainio neuvo. Välillä hetkessä eläminen onnistuu, välillä taas elän tulevaisuudessa tai menneisyydessä unohtaen tyystin sen hetken ihanuuden ja ainutlaatuisuuden.. 

   Niinpä, sitä odotellessa 🙂 <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *