ne rasittavat itsetuntonsa pönkittäjät

2.jpg

Ihanan ystäväni Millan inspiroimana päätin tulla kirjoittelemaan samasta aiheesta, mitä Milla käsitteli viimeisessä postauksessaan – idiootit.

Kyse on itseasiassa siitä, miksi joillakin ihmisillä on jonkinnäköinen tarve ja halu pahoittaa toisten mieltä? Miksi, oi miksi ei voi pitää omat ilkeät ja negatiiviset ajatukset siellä omassa pääkopassa tai purkaa ne vaikka päiväkirjan sivuille? Joillekin mielipahan aiheuttaminen toisille tuntuu tuottavan nautintoa ja mielihyvää. Sairasta, sanoisinko.

Olen sitä mieltä, että rehellisyys ja rakentava kritiikki ovat tarpeen, JOS niiden tarkoitus on hyvä. Jos tarkoituksena on auttaa, kannustaa tai vaikkapa vain ehdottaa jotain uutta. Mutta jos tarkoituksena on vain ja ainoastaan osoittaa toiselle, kuinka huono hän tai hänen tekemisensa on – ehdotukseni on pitää suunsa visusti kiinni.

3.jpg

legs.jpg

Itse saan ainakin mielihyvää jos onnistun piristämään toisen päivää, tai edes hetkellisesti saamaan hymyn toisen huulille. Jos mun mielestä asiakkaallani on kauniit silmät tai vastaantulijalla on tyylikäs lookki, miksen voisi sanoa sitä ääneen? Molemmille jäisi vain hyvä mieli. Tämä maailma tarvitsee enemmän positiivista mieltä, ystävällisiä ihmisiä ja hymyä.

Olen pyrkinyt olemaan rehellinen ja sanomaan omat mielipiteet ääneen. En kuitenkaan koe tarvetta lausua negatiivisia kommentteja jos esimerkiksi jonkun pukeutumistyyli, ulkonäkö tai mielipide ei miellytä mua. Ollaan kaikki erilaisia, eri asioista kiinnostuneita ja se on minusta todella hienoa. Ei ole mitään oikeaa vai väärää tapaa elää, eikä siksi kenelläkään ole oikeutta tuomita muita.

Ehkä niillä ”idiooteilla” on vaan sen verran huono itsetunto ja elämäntilanne, että he yrittävät kaikin mahdollisin keinoin todistaa itselleen ettei heillä niin huonosti mene kun esimerkiksi tuolla ”läskillä tytöllä shortseissa” tai ”ärsyttävällä finninaamalla kassajonossa”.

Negatiiviset kommentit satuttavat ja jättävät arvet. Mietitään siis oikein tarkkaan mitä suustamme päästämme, jooko?

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille 🙂

5.jpg

1.jpg

 

Kommentit (13)
 1. Voi että sinä olet viisas, upea, rohkea ja ihana tyttö Ani! Upeita, pysäyttäviä tekstejä. Paljon haleja sinulle! <3 <3 myös isosiskollesi terveiset ja halit <3

  1. Voi Noora, kiitos tosi paljon! <3 Tuli todella hyvä mieli sun kommentista! Haleja ja terkkuja takas!! 🙂

 2. Emilia Alexandra
  19.9.2016, 09:56

  Siis miten hyvä postaus!<3 Mä oikeesti voisin kans seisoo jokaisen sanan takana. Mulla oli just vastaavanlainen tilanne viikonloppuna, kun tulin junalla Helsingistä Tampereelle. Kuuntelin kuinka ilkeästi jotkut n. 18v pojat puhui joistakin naisista, kovaan ääneen ja julkisesti. Hitto että teki mieli vaan huutaa ja raivota niille. 😐 Tänään aion töissä kehua ainakin yhtä ihmistä<3!! Ihanaa alkanutta viikko sulle nainen :-* Niin kauniita kuvia susta, You're stunning♥♥

  1. Kiitos kommentista, ihana! <3 🙂

   Äh, voin vaan kuvitella kuinka ärsyttävä tilanne tuo oli! Tuntuu tosi pahalta kuunnella vierestä kun muita arvostellaan. Onneks me voidaan olla niitä ”fiksumpia” tyyppejä, näyttää hyvää esimerkkiä ja kehua muita, eikä puhua pahaa 😉 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *