rakastaako toinen aina enemmän?

Olen joskus kuullut, että parisuhteessa toinen rakastaa aina enemmän. Ei vaan voi mennä niin, että molemmat rakastavat yhtä paljon. Omalla tavalla, mutta yhtä paljon.

Aluksi olin samaa mieltä. Minä olen se, joka rakastaa enemmän. Tai ainakin siltä minusta on aina tuntunut. Osoitan rakkauttani enemmän. Enemmän hellyydenosoituksia, kauniita sanoja, pusuhymiöitä tekstiviesteissä ja muuta semmoista hömppää. Nyt ajatus tuntuu naurettavalta…

En tiedä mistä tämä johtuu. Ehkä siitä, että nykyään osaan nähdä asiat hiukan eri valossa, mutta nyt ymmärrän, että minua rakastetaan vähintään yhtä paljon. Johtuuko tämä poikaystävästäni tai siitä, että katson asioita eri perspektiivistä, en osaa sanoa. Mutta olen tajunnut, että ihmiset osoittavat rakkautta eri tavalla. Minä olen aina ollut se, joka osoittaa rakkautta fyysisesti. Ainakin suurin osa ajasta menee pussaillessa, halaillessa ja paijatessa. Nyt ymmärrän, ettei tarvitse olla toisessa koko ajan kiinni, jotta hän ymmärtäisi että häntä rakastetaan.

Minä tiedän olevani rakastettu, koska… hän kestää minua silloinkin, kun olen kamalan ärsyttävä. Hän antaa minulle anteeksi ja myös pyytää anteeksi heti, kun tajuaa loukanneensa. Hän auttaa, tukee, kunnioittaa, hemmottelee, kannustaa, hyväksyy ja arvostaa. Rakastaa. Hiljaa, huutamatta siitä koko maailmalle, mutta niin älyttömän paljon.

Ehkä on aika oppia ymmärtämään sen tosiasian, että kaikki eivät ole samanlaisia. Kaikki eivät kasvaneet samassa perheessä ja ympäristössä. Se, että toinen osoittaa rakkautta erilailla kun itse, ei tarkoita että hänen tapansa on väärä.

Rakkaus on hieno asia, eikä ole oikeaa tai väärää tapaa osoittaa sitä.

Ja jos vaikka se olisikin oikeasti niin, että toinen rakastaa enemmän… vaikka se olisinkin minä… On upeaa saada rakastaa juuri häntä.

2.jpg

Nyt, hyvää yötä!

suhteet oma-elama rakkaus ajattelin-tanaan
Kommentit (15)
  1. Mielenkiintoinen teksti. Mutta itse painin tilanteessa (useamman vuoden parisuhde) jossa toinen osapuoli ei tiedäkään yhtäkkiä omien sanojensa mukaan onko se rakkautta vai ei. Käsite rakkaus on kuulemma tuntematon ja outo. Ikävä tilanne kun tietää omat tunteensa ja kaikki tämä tuli kovin yllättäen. Olin luullut juurikin että toinen osoittaa rakkauttaan vain eri tavoin kuin minä. Minä sanallisesti ja hän enemmän teoin. Taisin olla väärässä.
    Mietiskellyt myös viime aikoina, että rakastaako väistämättä toinen osapuoli oikeasti enemmän ja toinen tulee vaan vähän mukana. Ja vaihteleeko tämä elämäntilanteen mukaan.

  2. Hyvä teksti. 🙂 Olen itsekkin se kuka usein rakastaa enemmän, mutta totuushan on se, että harva mies kestää alkuhuuman jälkeen niin paljoa rakkautta mitä nainen haluaisi hälle antaa. Tähänkin on luulvatasti biologinen ja aivokemiallinen selitys olemassa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *