tarpeeksi hyvä

Tiedättekö sen tunteen, kun luet jotain tekstiä ja sen sisältö saa vedet silmiin ja ihon kananlihalle? Teksti osuu ja uppoo, saa sinut musitelemaan menneitä, käymään läpi vanhoja tunteita ja ajatuksia, pysäyttää. Olen kiitollinen Ellalle hänen ihanista teksteistä, jotka ovat niin voimaannuttavia ja tärkeitä, että minusta jokaisen pitäisi lukea niitä silloin tällöin.

Tämä teksti sai minut ajattelemaan mun käsitystä itsestäni ja siitä, millainen ihminen oikein olen ja miten suhtaudun itseeni.

Ella muistutti, kuinka tärkeää on katsoa pintaa syvemmälle. Nykymaailmassa päädymme herkästi tuomitsemaan ihmisiä ulkonäön, elämäntilanteen, koulutuksen tai työpaikan perusteella, mikä on minusta nii-in kamalan väärin. Me ollaan kaikki niin paljon enemmän kun nämä edellä mainitut asiat.

1.jpg

Jos rehellisiä ollaan, olen pitänyt itseäni luuserina esimerkiksi sen takia, etten tällä hetkellä opiskele. Vaikka mulla on hyvä työpaikka, tuntuu ettei se riitä. Mikään ei riitä.

Miksi pitää olla niin hiton ankara itselleen? Syyttävä sormi osoittaa valitettavan usein omaan itseen ja anteeksiantaminen itselleen tuntuu myös ylipääsemättömän vaikealta. Aina pitää vaatia itseltään vaan enemmän ja enemmän, pyrkiä entistä parempiin suorituksiin, asettaa entistä korkeampia tavoitteita.

Ehkä nyt olisi aika lopettaa ja päästää irti siitä utooppisesta minäkuvasta. Olla tyytyväinen omaan itseensä ja elämäänsä, kiitollinen joka aamusta, joka hetkestä ja joka sydämen lyönnistä. Ehkä nyt olisi aika ymmärtää, että olen tarpeeksi hyvä, täydellinen juuri tällaisena.

Ja sinä myös. Juuri sinä, siellä ruudun toisella puolella. Olet täydellinen juuri tuolla omalla, ainutlaatuisella tavalla. Muista se.

2.jpg

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (5)
 1. Näin sut viime keväänä työpaikallasi ja ajattelin että todella huikeaa, että pystyt käymään töissä ja harrastamaan liikuntaa! Omasta mielestäni nuo ovat todella isoja saavutuksia kun kamppailee jatkuvien terveysongelmien kanssa.

  Itselläni on myös terveysongelmia (joihin ei kyllä kuole) mutta heikentävät elämänlaatua sen verran paljon, että en ole voinut kohta kolmeen vuoteen käydä töissä enkä opiskella. Mutta tunnelin päässä on valoa ja olen nyt hakenut opiskelemaan.

  Musta on hienoa, että uskallat jakaa elämääsi blogissa. Pidetään lippu korkealla!

  1. Piti kirjoittaa viime syksynä (ei keväällä). 🙂

   1. Haha, mietinkin aluks että ”hetkinen, mähän taisin aloittaa bloggaamisen vasta kesällä..” 😛 

    Kiitos kommentista 🙂 Ikävä kuulla että sinäkin joudut kamppailemaan terveysongelmien kanssa 🙁 Se on kyllä turhauttavaa jos ne estää tekemästä töitä tai opiskelemasta. Muistan, että mä melkein itkin ilosta kun sain palata työelämään 😀 Ja ensimmäinen päivä koulussakin pitkän sairasloman jälkeen tuntui ihan uskomattomalta. Mahtavaa, että oot hakenut opiskelemaan! Toivottavasti pääset tekemään asioita, joista nautit eikä terveysongelmat enää rajoita elämääsi (ainakaan yhtä paljon kun ennen) 🙂 Kaikkea hyvää sulle! 

 2. Voi :’) Sä olet ihana. Ihanaihanaihana. Ja sunkin tekstit on ihan kauhean tärkeitä, tiedäthän? Halaus <3

  1. Oii kiitos! Ihana kommentti ja sinä <3 Halaus takas!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *