Tiililattia

Terracotta – tiililattia

Tiililattia tupaan

Muistan, kun kerran vierailin vuosia vuosia sitten vanhassa talossa, jossa oli tiililattia. Silloin jo päätin, että jos meillä on joskus talo, jonka ”fengsuihin” tällainen tiililattia sopii, niin sehän laitetaan.

Meillä asennettiin tiililattia tupaan ja etenkin keittiön/uunin/takan edustalle, yhteensä noin 10 neliöä. Lisää tulee myös eteiseen ja muuallekin, kunhan remontti etenee.

Kyseinen lattiatiili on tehty käsityönä EU:n alueella.. Luulisin, että Ranska on alkuperämaa. Tiilet kannattaa käsitellä yksittäin suoja-aineella ennen asennusta, niin pinta ei imaise laastia. Onneksi loistava muurarimme on näitä asentanut aiemminkin ja hän suositteli käsittelemään tiililattian laatat etukäteen. Tämä helpottaa suunnattomasti saumausta ja puhdistusta jälkeenpäin. Huomiona, että jokainen tekee tavallaan ja meillä tiilattian teki loistava loistava muurarimme!! Häneltä saimme parhaat vinkit tähän.

Tiililattia asennus

Tiililattian asennus on hieman erilaista kuin tavallisen laattalattian asennus. Kannattaa varautua, että asennuslaastia on tarpeeksi ja tietää mitä tekee. Tiililaattoja hankittaessa myyjältä kannattaa kaivaa kaikki tieto… Sillä tavallisesta rautakaupasta me ainakin saimme asennus- ja saumauslaasteista ei minkäänlaista tietoa. No.. Eihän tämä ole perustuote nykyisin.

Kiinnityslaasti kammataan aika isolla kammalla lattiaan. Jos vanhoihin taloihin laittaa, niin kalanruotokuvio antaa eniten anteeksi, jos lattia on vino.

Saumauslaasti pitää olla sellainen tuote, että se sopii 1,5 – 2 cm saunoille. Ja koska laatta on korkea, niin saumauslaastia menee paljon!!!! Ennen saumausta laatat pitää olla käsiteltynä pintakäsittelyaineella vähintään 2-3 kertaa. Näin ollen tuo saumausaine ei juutu laatan pintaan..mutta korostan, että tätä saumausainetta ei laiteta samoin kuin esim lasitettuja laattoja saumattaessa.. Eli pitää tietää, mitä tekee ja maks neliö kerrallaan saumausta ja sen jälkeen putsaus.

Itse käsittelin tiililaatat mattaöljyvahalla 2 kertaa ennen saumausta ja luulen, että se riittää. Ulkoasu on juurikin haluttu rustiikkinen italialainen viinitupalattia ;)..

Tätä tiililattiaa ei ole tehty kaupallisena yhteistyönä, joten en lisää linkkejä tuotteisiin. Minulta tuotetiedot saa kyllä kysymällä.

Takan edusta

Tiililattia paranee vuosi vuodelta ja on ajaton. Jos pintakäsittelyaine kuluu vuosien saatossa , on sitä helppo lisätä jälkeen päin. Mutta ei välttämättä joka vuosi. Itse pidän tästä mattaisesta ilmeestä, mutta lattian voi vahata myös kiiltäväksi.

Jos sinulla on kysymyksiä, niin ole reippaasti yhteydessä 🖤🖤

Ihanaa loppuviikkoa, vaikka täällä se menee nuhanenänä 🙂

Kati

koti remontointi suosittelen sisustus
Kommentit (6)
  1. Minäkin haluaisin tietää mistä voin ostaa nämä tiililaatat. Kiitos blogg-tekstistä ja hyvää vappua!

  2. Hei! Mistä hankit tiilet lattiaan 😍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *