Seksivitsauksia

Me harrastamme yleensä seksiä noin parin päivän välein – välillä tiuhemmin, välillä harvemmin. Jos mieheni saisi päättää, olisimme aina harrastaneet ja harrastaisimme edelleen seksiä vähintään kerran päivässä.

Käytimme ennen ehkäisynä e-pillereitä ja vasta lopettuani ne tajusin, että pillerit olivat todellakin vähentäneet halujani ja kuivattaneet paikkoja. Minä olin ajatellut, että suhteemme on vaan niin arkipäiväistynyt, että seksin ja halujen eteen oli nyt vaan nähtävä aiempaa enemmin vaivaa.

Yllätyksekseni seksielämä ilman pillereitä olikin mahtavaa: oli uskomattoman kivaa, että alkoi taas toden teolla panettaa. Ei tietenkään jatkuvasti, mutta kovemmin ja useammin kuitenkin.

Itse asiassa, ilman pillereitä olin koko kierron ajan aiempaa kosteampi ja vähintään ovulaation aikaan teki mieli seksiä ihan kunnolla. Se oli mieletöntä – ei vähiten siksi, että lapsen yrittäminen on aika paljon stressittömämpää, jos seksiä tekee muutenkin mieli kuin lisääntymistarkoituksessa.

Toki joinakin ovulaatiotestin julistamina lisääntymispäivinä olisin ennemmin nukkunut kuin harrastanut seksiä, mutta pääasiassa panimme niin paljon, ettei lapsettomuudestamme voinut ainakaan syyttää ajoitusta.

Idyllisessä raskauskuvitelmassani olen koko raskausajan suurin piirtein yhtä kiimainen, kuin normaalisti ovulaation aikaan. Ei minulla tietenkään ole ollut ikinä syytä uskoa, että niin kävisi, mutta saahan sitä aina toivoa! Yhdeksän kuukautta ilman menkkoja yhtä orgasmien ilotulitusta – ihan kiva haavekuva.

No, suuri paljastus: en ole ollut mitenkään erityisen halukas.

Asiaa ei ole auttanut se, että paneminen raskaana on yllättävän hankalaa. Enkä minä tietysti tiennyt siitäkään mitään, koska a) harmillisesti, harva haluaa kertoa seksielämänsä nyansseista ihan näin tarkasti ja b) olen pitkään vältellyt kaikenlaisia odotusajan blogeja, joissa näitä asioita on kenties mainittu.

Koska tämä on anonyymi lapsettomuusblogi, täällä ei tunneta termiä TMI.

Alkuraskaudessa nukuin ja napostelin heikon olon välttämiseksi, joten seksille ei halusta huolimatta jäänyt erityisemmin tilaa. Nopeasti monta kokoa turvonneet rinnat olivat kyllä kiva lisämauste, ja ovat toki vieläkin, sytyn niistä itsekin. Välillä ne olivat turhat koristeet koska ne olivat kipeät, mutta nyt niistä on hyötyäkin, kun ne eivät arista.

Kaikki lempiasentoni, eli sellaiset, joissa jokin muu osa ihoa kuin käsi hankaa klitorista, lakkasivat toimimasta kun vatsa pyöristyi hitusenkin. Esimerkiksi vähän mukailtu lähetyssaarnaaja tai sylissä ratsastaminen menettivät hohtonsa, kun jo pienen pienikin kumpu alkoi häiritä tiiviisti yhteen painautumista ja sopivaa hankausta. Hetken aikaa siihen auttoi väliimme tungettu peitonkulma.

Pian kumpu, joka ei vielä edes näkynyt mutta tuntui liikkuessani kuitenkin vesi-ilmapallolta, häiritsi myös vatsallaan olemista, joka tietysti ruksi lisää asentoja ja esimerkiksi rakastamiani eroottisia hierontasessioita pois päiväjärjestyksestä.

Sitten alkoivat helteet. Sai panettaa aika tosi kovin, että ajatus siitä 28-asteisessa asunnossa alkoi houkuttaa – edes suihkussa. Pitkään suihku olikin mukavin paikka nussia, mutta on omaa heikkouttani, että siellä minä en vaan osaa rentoutua riittävästi orgasmin takaamiseksi. Ajatus seksistä seisaaltaan suihkussa on kyllä kiihottava, mutta jotain siitä jää puuttumaan.

Täytyy mainita, että muuttuneen kroppani osalta mieheni on ollut esimerkillinen seksikumppani. Hänen halunsa eivät ainakaan ole yhtään vähentyneet raskauden myötä, enkä minä muutenkaan koe itseäni mitenkään turvonneeksi tai rumaksi – jos nyt en erityisen hehkeäksikään.

Paitsi niiden tissien osalta.

Helteet alkoivat hellittää, mutta maha jatkoi tietenkin kasvamistaan. Selällään ei voinut enää olla lyhyttä hetkeä kauempaa, ei edes puoli-istuvassa asennossa, ja aina ollessamme kasvot vastakkain kumpu piti välillämme säällisen etäisyyden. Pitkään lempi-lämmittelyasentoni oli lusikka istualtaan, mutta sitten vatsa alkoi painaa keuhkoja ja kylkiluita niin kovin, etten enää voinut istua niin huonolla ryhdillä.

Myönnettäköön, että köyhänä korvauksena turhautumisestani olen alkanut nähdä verrattain useasti seksiunia. Harmi, etten niissäkään saa joka kerta.

Alkoi toden teolla vituttaa, että vatsa haittasi jopa runkkaamista (siis itseni hieromista).

Niin, niin, monesti olen yrittänyt hoidella itse itseni loppuun joko seksin tai seksiunen päätteeksi vain käydäkseni lopulta ärtyneenä nukkumaan, kun en löydä yhden yhtä hyvää asentoa sängyssä hieroakseni itseäni. Mitenköhän mieheni säikähtäisi, jos hän havahtuisi unestaan hereille ja tajuaisi hahmon istumassa makuuhuoneemme nurkassa nojatuolin reunalla… vetämässä käteen?

Olen jopa haaveillut thigh gapista, koska silloin ehkä pystyisin hieromaan itseäni kylkimakuulla laittamalla tyynyn polvieni väliin.

Käytännössä seksiasennoista jäljellä ovat variaatiot takaapäin ja reunalla (tosin jälkimmäinen toimii vain ruokapöydällämme, koska sängyn reunalla joutuisin olemaan liian selällään). En usko, että lonkankoukistajani sallivat pöydänreunaakaan enää kovin kauaa, joten täytynee yrittää etsiä jälleen uusia vaihtoehtoja kyljellään.

Ja mikä hemmetti siinäkin on, että heti kun mieheni käsi päätyy bikinirajani sisäpuolelle, lapsi alkaa myllätä oikein voimiensa tunnossa?! Muljuamisesta tulee etova olo, mikä ei varsinaisesti helpota rentoutumista ja nautintoon keskittymistä.

Kyllä, toivoisin olevani helpommin hetkeen ja nautintoon heittäytyvää sorttia. Olen jopa lukenut aiheesta kasan kirjoja.

Viimeisin seksivitsaus on se, että pilluni on nyt selvästi muuttunut. Sisältä päin!!

Mieheni ei tätä ole huomannut, mutta minäpä todellakin huomaan. Tuntuu aivan erilaiselta työntää sinne yhtään mitään. Se alkoi jo toisella kolmanneksella: takaapäin paneminen alkoi tuntua erilaiselta, ihan kuin se olisi hieronut aivan eri seinämää, kuin ennen.

Samoja aikoja tämä samainen värkki keksi aivan uudenlaisen toimintalogiikan: se turposi kyllä (itse asiassa todella paljon, mikä innosti miestäni entisestään), mutta ei meinannut kostua millään. Ajattelinkin ensin, että omituinen sisätuntuma johtuu tästä uudesta kostumisongelmasta, mutta se ratkesi sittemmin itsestään.

Olen yrittänyt tutkia mieluisia uusia kulmia dildolla jotta tiedän ohjeistaa miestäni, mutta silläkään ei tunnu nykyään löytyvän täydellistä kulmaa. Sitä paitsi: selällään en voi hieroa ja takaapäin yllän huonosti heiluttelemaan, koska maha haittaa selän kaartamista taaksepäin, ja ratsastaessa on vaikeaa testailla kulmia.

Tai sitten mun pitäisi tilata joku imukuppimalli… Varmasti joku kohta, vaikka alaselkä, alkaa vihoitella samalla sekunnilla kun saan sellaisen hankittua.

Olemme yrittäneet eri asentovariaatioita tuloksetta ja nyt ongelma on vain pahentunut. Tuntuu siltä, että sisälleni olisi kasvanut joku ihan uusi poimu, jonka hinkkaaminen ei valitettavasti tunnu nautinnolliselta.

On varmaan tutustuttava niihin ”näin rentoutat lantionpohjalihaksesi” ohjeisiin ihan varmuuden vuoksi.

hyvinvointi seksi parisuhde terveys
Kommentit (10)
 1. Unetko enne?
  2.9.2022, 15:38

  Jotenkin kahden lapsen raskausajat on unohtuneet, mutta muistaakseni tahti oli melko samanlainen kuin ennen raskautta (eli olisiko noin 4 krt viikossa, joskus päivittäin, joskus kerran viikossa). Tämä on kyllä taas osastoa tmi, mutta meidän lempiasentoja on juurikin kyljeltään ja vissiin mulla on pitkät kädet, kun itseni räpelöinti onnistui ihan hyvin loppuun asti 😀 ehkä siksi olin ihan tyytyväinen raskausajan seksiin, hih.

  (Piti muuten sanoa, että kohdunsuu elää raskauden mukana, samoin koko emätin, joten ei ihme jos tuntuukin erilaiselta.)

  Esikoisen (helpon synnytyksen) jälkeen palailtiin aika pian tasaiseen tahtiin. Kuopuksen kanssa oli joskus 2-4 kk ikäisenä ihan useamman viikon tauko – iltavirkku vauva ja aamuvirkku taapero (ja mies) ei jättänyt oikein uniaikaa, joten vaikka haluja olisi ollut, oli pidempi kuiva kausi.

  Nyt vaihtelee aika paljon jaksamisen ja aikataulujen mukaan (lapset 4 ja 2), välillä on useampi kerta viikossa ja välillä hyvä jos yksi kerta viikossa. Halailua ja muuta hellyyttä on joka päivä, sitä kaipaa jopa seksiä enemmän.

  Minulla ainakin raskaudet jättivät jälkensä kroppaan, ja raskausarpia jäi vaikka kuinka. Mutta minulle seksi on ollut aina tapa rentoutua ja olla yhteydessä kumppaniin ja itseeni, joten en ajattele, että pitäisi tuntea itseni jotenkin seksikkääksi sitä harrastaakseni. Harvoin kumppanit (ainakaan hyvät!) jaksaa olla niin tuomitsevia toisten ulkonäön suhteen, varsinkin kun ko. tyyppi on just synnyttänyt heidän lapsensa 😀

  (Ihana lukea näitä kuulumisia täältä! Teille toivoo vain kaikkea hyvää.)

  1. Täällä ei tunneta TMI!! 😎 Mulla on aika kapea lantio niin tulee reidet blokkaa hieromisen kyljellään, ja nyt raskaana pakara kramppaa heti jos täytyy pitää jalkaa ylhäällä pidempää hetkeä. Tää värkin muuttuminen on myös sitä kategoriaa, että nyt kun mietin niin sehän on ihan loogista että se muuttuu ja seksikin tuntuu erilaiselta, mutta enpä vaan ollut tullut ajatelleeksi sitä aiemmin… Eikä kukaan kaveri oo sitä tietenkään maininnut.
   Ihana kuulla että sä oot sinut raskausarpien ja kehon kanssa muutenkin! Mä oon olevinaan tosi itsevarma, mutta toisaalta haluaisin oppia paljon rennommaksi heittäytyjäksi seksin suhteen, eikä raskauden muuttama kroppa tule varmasti sitä helpottamaan. Tai sitten siitä tulee tosi voimaannuttava kokemus ja opin entistä itsevarmemmaksi 🙂
   Kiitti kun jätit viestin!!

   1. Unetko enne?
    4.9.2022, 21:53

    Niin, no, olin nuorena yleensä se porukan paksuin tyttö (ja minulla oli raskausarpia silloinkin, mutta se on toinen tarina se), niin opin pärjäämään jäätävällä pokalla ja hauskuudella. Koska itselleni ulkonäkö sinänsä ei ole kovin merkityksellistä kumppanissa, niin oletan myös kumppanini olevan fiksu ja ajattelevan samoin (mitä hän myös tekee). (Varsinkaan sellaiset asiat, mihin ei voi vaikuttaa. Minä tiesin saavani paljon raskausarpia, koska ihoni on sitä tyyppiä. Ihmeen hyvin ne ovat haalenneet nyt 2 vuotta synnytyksestä, mutta kyllä mahastani näkee, että siellä on asustanut kaksi kertaa yli neljän kilon ihmistaimi.) Sitä paitsi, parissa vuosikymmenessä kaikki alkaa roikkua joka tapauksessa 😅 ehkä tämä on tällaista minun yhden naisen kapinaani, että voin näyttää ihan tuikitavalliselta äiti-ihmiseltä ja silti harrastaa hyvää seksiä.

    Minusta se, että on epävarma joistain asioista itsessään, on valtavan inhimillistä ja siksi yleensä tarjoaa paljon enemmän yhteyden kokemusta kuin se, että koko ajan yrittää olla enemmän kuin on. Joten, miksi ihmeessä sinun pitäisi olla rennompi heittäytyjä, jos olet muutenkin ehkä hieman varovainen? Ei se ole mikään vika. Minä ainakin tarvitsen vähän pohdinta-aikaa ennen uusia kokeiluja 😀

    Tmi-osio jatkuu. (Vitsit,mun pitää varmaan perustaa joku seksivinkki-palsta… siitä puhe mistä puute?)
    Oletko kokeillut hieromista kyljellään niin, että toinen jalka on patjalla pötköllään ja toinen jalka on koukussa ylhäällä, mutta jalkapohja patjaa vasten? Siis sillä tavalla kuin esim. lantionnostoja tehdessä se ylempi jalka, tukevasti siis patjaa vasten.

    Minulle keskittymiseen toimii fantasiointi samalla tai sitten pyydän miestä kertomaan joko omia fantasioitaan tai puhumaan tuhmia (juu, hän on rohkea!).

    (Tämä on sitten varmasti jonkun mielestä ällöä, mutta raskauden aikana orgasmin saadessani vauvat yleensä rupesivat aina elämöimään just sen jälkeen. Mieheni totesi, että ne vain siellä ihmettelevät, että mistä tämä hyvä olo tuli 😀 )

    1. Seksivinkkipalsta vaan kehiin! 😀 Hyvä ajatus tuo asento, mutta, jos se kaartaa yhtään selälleen niin tulee tuskainen olo ja jos taas pysyy kyljellään, niin pakara kramppaa alta aikayksikön. Mulla on tullut ihmeellinen pakaravaiva nyt viimeisellä kolmanneksella. Ehkä mä siirrän sängyn seinän viereen ja kokeilen siinä… Hei mä oon huomannut tuon saman orgasmiasian!

     Nyt kun mietin tarkemmin, niin mulla ei varsinaisesti ole kropasta epävarma fiilis, mutta mun on paljon vaikeampaa virittäytyä tunnelmaan ja esim. puhua tuhmia kuin mun miehen, vaikka kyllä tykkään siitä. Haluaisin oppia rennommaksi, koska sitten kun mä onnistun heittäytymään, niin onhan se seksi tosi mahtavaa. Sä oot oikeassa, ei siitä pidä ottaa itselleen paineita 🙂 Mut ehkä joku osuus olisi opeteltavissa kun tahtoa löytyy.

 2. Meidän vauva on nyt reilun vuoden ikäinen. Raskausaikana halut kyllä olivat tavallista kovemmat (liukuvoiteelle oli silti käyttöä).
  Synnytyksen jälkeen taisi mennä kolmisen kuukautta ennen kuin edes tunsin olevani valmis seksiin. En pystynyt synnytyksen jälkeen pariin viikkoon edes istumaan kunnolla kun teki kipeää, saati sitten mitään muuta. Lisäksi väsymys (imetys parin tunnin välein öisinkin), jälkivuoto ja varmaan hormonit pitivät huolen siitä ettei seksi ollut päällimmäisenä mielessä. Vieläkään ei olla päästy samaan tahtiin kuin ennen vauvan syntymää.

  1. Kiitti kun kerroit! Harmittavan harvalta kaverilta kehtaa kysellä että miten homma on käytännössä mennyt. Ei sillä, että siitä välttämättä itselle saisi mitään osviittaa, mutta kyllähän se kiinnostaa.
   Seksi jää ö-mappiin ihan varmasti ajaksi X, itselle tulee varmaan olemaan suurin haaste siitä, etten anna sen jäädä sinne koko pikkulapsiajaksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *