Ihastuttava Pariisi

Upeita nähtävyyksiä, hyviä shoppailumahdollisuuksia ja tunnelmallisia kahviloita. Pariisi on yksi maailman suosituimpia matkailukohteita. Omasta Pariisin reissusta on jo useampi vuosi. Kävimme Pariisissa vuonna 2018 meidän vuosipäivän kunniaksi pienellä viikonloppureissulla. Pariisiin voi hyvällä tuurilla saada lennot jopa 40 eurolla, jos oikein hyvä tuuri käy.Pariisiin voi matkustaa ympäri vuoden.Meidän reissu ajoittui Marraskuulle, mikä oli oikeastaan mainio ajankohta. Turisteja ei ollut älyttömästi ja ei haitannut, jos ei ollut ostannut esimerkiksi etukäteen lippuja nähtävyyksiin.Pariisi jakaa myös mielipiteitä. Osa rakastaa kaupunkia ja osa taas ei niin paljoa viehäty kaupungista. Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän omia fiiliksiä Pariisista.

Nähtävyydet

Nähtävyyksiähän Pariisissa riittää. Nähtävyyksistä itselle jäi parhaiten mieleen taidemuseo Louvre. Minulla ei yleensä  tule hirveästi käytyä museoissa, mutta olihan tämä yksi maailman vanhimmista museoista todella vaikuttava. Tätä aivan valtavan kokoista museota ei yhdellä kertaa pysty kokonaan näkemään. Nähtävää riittää loputtomasti. Tietysti kävimme katsomassa Leonardo da vincin Mona Lisaa ja onneksemme siellä ei ollut siihen aikaan paljon jonoa. Oli hienoa nähdä tämä ikoninen taulu, mutta yllätyin miten pieni se oli. Ehdottomasti suosittelen vierailemaan museossa, jos Pariisiin tulee reissattua. Museo sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa Seine-joen varrella.

Euroopan kuuluisimpia nähtävyyksiä on Eiffel-torni. Ja tietysti tämäkin nähtävyys tuli nähtyä. Kävimme reissun aikana kaksi kertaa sitä katsomassa. Päivällä ja seuraavana päivänä ilta-aikaan, jolloin se oli ehkä upeampi valojen loistaessa pimeällä. Torni oli upea ja todella korkea, mutta loppujen lopuksi ei niin ihmeellinen. Meillä ei tullut käytyä tornin sisällä. Torniin on usein hyvin pitkät jonot ja torni onkin huomattava tulonlähde Pariisin kaupungille. Kyllä jokaisen on edes kerran nähtävä tämä Torni.

Riemukaari on myös yksi suosituimpia nähtävyyksiä Pariisissa. Se sijaitsee  Place Charles de Gaulle -nimisellä aukiolla, joka on samalla liikenne ympyrä. Auki on valtava ja autoja ajelee joka suuntaan. Kävimme riemukaaren sisällä ja ylhäältä näkymä oli huikea. Suosittelen käymään täällä, jos haluaa nähdä Pariisin ylhäältä päin. Ilmaiseksi täällä pääsee vierailemaan 18-25-vuotiaat EU:n kansalaiset sekä ilmainen sisäänpääsy on myös kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina tammikuussa, helmikuussa, maaliskuussa, marraskuussa ja joulukuussa.

Vierailimme myös Pariisin Katakombissa.Se on kyllä mielestäni tutustumisen arvoinen nähtävyys. Kannattaa tutustua sen historiaan enne vierailua. Kuolleisuus oli niin suurta 1700-luvulla, että tunneleita käytettiin ruumiiden varastointiin. Tunneleissa on jopa miljoonien ihmisten jäännökset. Paikka oli aika hyytävä, mutta mielenkiintoinen. Katakombeihin päästetään vain tietty määrä vierailijoita kerralla. Menimme vierailemaan siellä ilta-aikaan ja jouduimmekin jonottamaan kylmässä vesisateessa reilusti yli tunnin, mutta oli se kyllä odottamisen arvoista. Täällä en kuitenkaan suosittele vierailemaan, jos et pidä ahtaista paikoista.

Ruoka

Ruoka on merkittävä osa Ranskalaista kulttuuria.Tyypillinen pääruoka sisältää lihaa tai mereneläviä. Olen itse ehdottomasti ruoan ystävä ja ruoka Pariisissa oli hyvää, mutta ei loppujenlopuksi tehnyt niin suurta vaikutusta. Rakastan Croissantteja ja niitä ainakin Pariisista tietysti löytyi.

Ravintoloissa oli mielestäni hiukan edullisempaa, kuin Suomessa. Kolmen ruokalajin menunkin saattoi saada todella edullisesti joissain paikoissa. Ruokaa saattaa kyllä ravintoloissa joutua odottamaan pitkänkin aikaa. Suomessa sanonta ”asiakas on aina oikeassa” ei kyllä ainkaan Ranskassa päde. Sanonta on mielestäni muutenkin typerä, mutta eräänä iltana olimme syömässä ja tilasin pihviä. Pyysin pihvin medium plussana. Pihvi tuli pöytään kuitenkin aika raakana. Ystävällisesti pyysin tarjoilijalta, jos pihviä voisi hiukan kypsentää lisää. Tarjoilija vei pihvin keittiöön takaisin. Pihvi saapui jonkin ajan päästä pöytäämme, mutta edelleen yhtä raakana, eikä pihville oltu tehty yhtään mitään. En enään viitsinyt asiasta sanoa. Ilmeisesti Pariisissa koetaan loukkauksena, jos asiakas lähettää annoksen takaisin keittiöön, vaikka annos olisi väärä.Pitivät meitä varmaan ylimielisinä turisteina. Asiakkaana itse luonnollisesti kuitenkin haluan sitä mitä olen tilannut. Sain syötyä annoksesta kuitenkin jonkin verran, enkä lähtenyt täysin nälkäisenä ravintolasta. Olimme onneksi myös alkupaloja syöneet ja ihan onnistunut ilta meillä loppujenlopuksi oli.

Stereotyyppiset myytit

Ajattelin tässä käydä läpi pari myyttiä Pariisista ja kertoa pitivätkö ne minusta paikkaansa. Ensinnäkin puhutaan usein, että Pariisissa on paljon taskuvarkaita ja  tämä kyllä pitää paikkansa. Erityisesti siellä missä liikkuu paljon turisteja on enemmän varkaita. Luonnollisesti. Matkan aikana näin ainakin kerran, kun taskuvaras vei joltakin laukun ja lähti juoksemaan. Pidin itse koko reissun ajan omasta laukustani tiukasti kiinni.

Monilla on myös kuva, että Pariisilaiset ovat töykeitä?  Itse sanoisin, että kyllä ja ei. Esimerkiksi vaatekaupoissa kassalla asioidessa oltiin ystävällisiä ja ravintoloissakin suurimmaksi osaksi. Ja vaikka esimerkiksi meidän hotelli oli nappivalinta ja huone oli tasokas sekä viihtyisä, oli hotellin vastaanotossa muutama hyvin tylykin työntekijä.

Puhutaan myös, että Pariisi on likainen kaupunki. No toki suurkaupungissa on roskaa ja likaista jonkin verran, mutta ei itsellä jäänyt mielikuvaa, että Pariisi olisi jotenkin todella likainen.

Kaikenkaikkiaan meillä oli todella onnistunut reissu. En ehkä ihan rakastunut kaupunkiin, mutta ehdottomasti haluan mennä uudestaan. Pariisissa riittää nähtävää, eikä kaikkea millään yhdellä kertaa pysty tietenkään näkemään ja kokemaan. Kanattaa kuitenkin etukäteen suunnitella missä haluaa reissun aikana käydä. Hyvä muistaa myös, että ei ota liikaa ohjelmaa yhdelle päivälle. Hotellimme oli nimeltään:Best Western The blake Paris Gare Saint Lazare. Hiukan tylyä henkilökuntaa lukuunottamatta hotelli oli hinta ja laatusuhteeltaan hyvä. Huoneessamme oli myös parveke, joka lisäsi viihtyvyyttä. Hotelleja Pariisista löytyy monipuolisesti. Edullisiakin hotelleja löytyy, mutta helppoa ei ole löytää edullista ja samalla siistiä sekä oikeasti viihtyisää hotellia.Hyvä myös muistaa, että sesonkiaikaan hinnat ovat korkeammalla.

Tässä oli mun ajatuksia kaupungista! Kerro ihmeessä omia kokemuksiasi kommenttikenttään , jos olet käynyt Pariisissa!

-Nelli

Kuvat : Miika Meijer

kulttuuri museot-ja-nayttelyt matkat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *