Uskalla, kokeile ja opi

Kirjoitin instagramin storyyn toissapäivänä siitä, kuinka kannustan ihmisiä unelmien toteuttamiseen ja kuinka meidän täytyisi uskaltaa kokeilla. Kokeilla eri asioita, oppia niistä ja olla välittämättä muiden mielipiteistä. Tekstini sai aikaan hyviä keskusteluja ja kehuja, kiitos niistä. On aivan parasta päästä jakamaan ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa tai sitten aivan erilaisten, erilaiset näkökulmat ovat myös tervetulleita. Koen, että tämä aihe kosketti tavanomaista suuremmin muita ja halusinkin tulla jatkamaan tänne blogin puolelle hieman laajemmin ajatuksiani.

Mielestäni uskallus tehdä ja kokeilla asioita on äärimmäisen tärkeää elämässä. Haaveilemme usein niin monesta. Uudesta hiustyylistä, uudesta ammattista, paremmasta kunnosta tai vaikkapa aivan totaalisesta elämänmuutoksesta. Rajoja ei ole haaveilessamme, eikä pidäkään olla. Harmillista on kuitenkin se, kuinka unelmamme ja ajatuksemme kaatuvat usein ennenkuin edes alamme niitä toteuttamaan. Liian vaikeaa, entä jos epäonnistun, entä jos muut eivät pidä, mitä jos, mitä jos, lista on loputon. Lopulta emme toteuta yhtään mitään ja se tekee pidemmän päälle hallaa meille itsellemme. Miksi ihmeessä se voisi tehdä hallaa, jos emme edes yritä? Kerron näkemykseni asiasta. Jos jatkuvasti lupaamme aloittaa uuden asian, jos haaveilemme ja emme kuitenkaan tee mitään asioiden eteen, lopulta meidän mieli alkaa uskoa siihen, ettei me todella pystytä eikä edes kannata yrittää. Luomme itsellemme mieleen ajatuksen, ettei mikään vähän vaikeampi onnistuisi. Vaikka mistä tiedämme sen, emmehän ole edes aloittaneet.

Nykyaikana haluamme kaiken heti eikä kohta. Klassisena esimerkkinä liikunta ja kunnon kohentaminen. Oikein riemuitsemme ajatuksissamme tuloksista ja hyvästä olosta, mutta lenkkipolulla luovutamme ensimmäisen vaikean hetken tullessa. Tai jos se ei ole se ensimmäinen hetki, niin usein se hetki tulee ennemmin tai myöhemmin. Puhun usein myös unelmista ja niiden saavuttamisesta. Unelmat kuulostavat asioille, jotka ovat jossain kaukana tulevaisuudessa ja niiden eteen ei tarvitse alkaa juuri nyt työskennellä. Asia on kuitenkin päinvastoin.  Unelmat tarvitsevat paljon työntekoa niiden eteen ja voit aloittaa jo nyt. Jos haaveilet jostain, aloita tänään tekeminen ja mieti konkreettisia keinoja unelman toteutumiseksi. Meidän täytyy pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi tehdä töitä ja jatkaa epäonnistumisienkin jälkeen. Asiat eivät tapahdu hetkessä, ei ainakaan unelmien saavuttamisessa. Ja miten hienolta se tuntuukaan, kun jaksat kerta toisensa jälkeen jatkaa ja lopulta saavutat haluamasi asian. Lupaan, että se on kaiken työn ja odottamisen arvoista.

Meillä on siitä hieno tilanne, että voimme kokeilla. Aivan vapaasti melkein kaikkea ja löytää sen suunnan, mikä on sinulle tehty. Äläkä missään nimessä kysy mielipidettä äidiltäsi, ystäviltä tai keltään. Tai jos kysyt, älä anna heidän vastauksen muuttaa sinun unelmaasi. Jos joku tulee kertomaan, että he eivät pidä siitä mitä teet, niin mitä sitten. Emme voi miellyttää jokaikistä ihmistä tässä maailmassa. Löydä ne ihmiset ketkä kannustavat sinua eteenpäin. Nimittäin matkalla tulee mutkia ja pysähdyksiä, onnistumisia ja oppeja, ja silloin sinun pitää nauttia kehityksestä ja kasvusta ihmisenä. Emme ole koskaan valmiita ja se on täysin ok. Kehitymme kokoajan ja se on hienoa elämässä. Kasvamme, opimme ja elämme. Kaadumme ja nousemme taas pystyyn.

Tämä elämä on sinua varten ja olet vastuussa siitä mitä teet, missä ja kenen kanssa. Et voi syyttää muita mistään mitä teet, mutta toisaalta kukaan ei voi myöskään päättää sinun elämästä. Eli luo itsellesi paras mahdollinen elämä ja älä tyydy tavalliseen.  Tää elämä on mahdollisuuksia täynnä ja sinun täytyy hyödyntää niitä. Ja uskon sydämeni pohjasta, että pystyt ihan mihin vain. Usko minua ja ala hommiin kohti sinunnäköistä, ihanaa elämää!

Huippua tiistai-iltaa sinulle,

Netta

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *