Helvetin hiiri silmässäni

Elohiiri.

Se hemmetin väpättävä pikkupiru on muuttanut silmääni. Se on asunut siellä jo kokonaiset seitsemän viikkoa, siis seitsemän. Se on siellä aamulla, se on siellä päivällä, se on siellä työaikana, lenkillä, kaupassa käydessä…se on siellä kun käyn illalla suihkussa, pesen hampaita, käyn nukkumaan. Aina vaan, väpäväpäväpäväpä.

Tämä elohiiri on sellainen, joka kyllä näkyy ulospäin, oikein hienosti. Ei siis mikään sisäinen hiirulainen joka vain tuntuu mutta ei näy. Ei, tämä väpättää niin railakkaasti, että se pistää koko valtaamansa silmänosan heilumaan. Se pitää ajoittain hetken taukoja, joskus voi mennä useita tuntejakin, ehkä puolikas päiväkin niin että luulen sen vihdoin muuttaneen muualle, mutta sitten se tulee taas. Väpäväpä. Se muuttaa välillä pesäpaikkaansa alaluomelta yläluomelle, kulmakarvan alle tai kokonaan toiseen silmään. Joskus se kutsuu kaverinsakin kylään ja yhdessä ne iloisesti väpättävät molemmissa silmäkulmissa yhtäaikaa.

Asiakkaat varmaan luulevat, että koitan iskeä heitä tai ehkä viestittää jotakin kun vinkkailen silmää. Tai sitten he luulevat, että olen täysin maanrakoon pieksetty ja alistettu tyttörukka, kun kuljen pää kumarrassa enkä katso silmiin. Mutta miten siinä katsot silmiin tuntematonta ihmistä ja koitat olla varteenotettava asiakaspalvelija, kun silmät nykivät aivan vimmatusti!

Välillä kun on ollut oikein kunnon väpätys menossa ja asiakkaan kanssa on ollut pitempi keskustelu meneillään, olen tuskastuneena naureskellut, että mulla on ihan hurja elohiiri silmässä. Yleensä saan huvittuneita vastauksia takaisin, mutta kerran eräs vanhempi nainen alkoi kertoa veljestään, jolla oli ollut yli vuoden ajan elohiiri, jota ei saatu pois millään. Hän kertoi, että lopulta veljen silmäkulmat oli pistelty botoksilla, jotta väpätys loppuisi. Minua hieman kylmäsi. Siis voiko se jäädä pysyväksi? Eikö se kirottu siimahäntä voisi vaan pakata kamansa ja poistua silmistäni ihan oma-aloitteisesti vai pitääkö tässä alkaa hermomyrkyillä häätämään?

Alan olla tosi väsynyt ja kiukkuinen tähän hemmetin väpätykseen. Nytkin nykii vasemmassa alaluomessa, se on sen helvetin hiiren vakipaikka, pysyvä osoite, josta se tekee retkiä muihin kohteisiin. Yksi ilta se teki kaukomatkan ja vieraili vasemmassa pakaralihaksessani ja väpätti siellä niin kovaa, että näkyi kollareidenkin läpi. Se onkin ollut sen pisin retki tähän mennessä, mutta kylläpä se sieltä löysi takaisin pesäkoloonsa, vielä samana iltana.

Olen kokeillut vaikka mitä että saisin sen häädettyä. Olen rentouttanut silmiä ja itseäni, painellut silmäluomea, hieronut ohimoita, juonut paljon vettä, nukkunut hyvin, syönyt vitamiineja, ulkoillut paljon, käyttänyt lukulaseja useammin. Kuulin sairaanhoitajaystävältäni, että se voi johtua magnesiumin tai sinkin puutoksesta, joten aloin muutama päivä sitten syödä kourallisen erilaisia siemeniä muun ruuan ohessa, että saisin varastoja täyteen. Katsotaan onko apua.

Ajattelin laittaa rajapyykiksi tuon kahden kuukauden, mikä alkaa olla jo tosi lähellä. Jos väpättäjä ei ole siihen mennessä vaihtanut osoitetta, menen lääkäriin. Jos hermot kestää siihen saakka.

Kuuletko helvetin hiiri, viikko armonaikaa poistua!

Väpäväpä.

mighty_mouse_cartoon_wallpaper-29547.jpg

Kuva http://www.picturesdepot.com/wallpapers/29547/mighty+mouse+cartoon.html

Kommentit (8)
 1. No kyllä vaan, magnesiumia käytän suihkeen muodossa ja Se kyllä kai auttaa. Se lihasvärinä korreloi yleensä uupumuksen kanssa.

  alan seuraamaan sun blogia niin kirjoita sitten jos saat elohiiren häädettyä 😀

  1. Kerron varmasti! Hmm magnesiumia suihkeena, se on ehkä seuraava järeä aseeni jos ei ala nämä ruuan muodossa tulevat magnesiumit sun muut toimimaan! Ja tervetuloa seuraamaan blogia 🙂

   1. Kiitos 🙂 Suosittelen, lifen myymälästä saa magnesium suihketta. Magnesium on etenki hermoston toiminnalle tärkee, mut sillä voi virkistyä olo muutenkin, siis ihan terveellä ihmisellä.

    täs mun sairaudessa pääongelma on et hermosto käy ylikierroksilla, ja Se kuluttaa magnesiumvarastoja niin ettei pelkästä ruuasta saama määrä riitä. Ja purkista otettavat ei imeydy, eli Siksi suihke! 😀

    1. Onko muilla tullu ihon pistely tuon magnesium suihkeen käytön jälkeen? Minulla näin, joskus kestänyt niin pitkään että kävin pesemässä sen pois iholta kun pelotti että oon allerginen jollekin aineelle siinä tai muute vaa ärsytti ihoa tosi paljon.

 2. Vuoden! Sulla on vilkas hiiri! Et ole sitten suunnitellut sellaista kokovartalobotoksia sen häätämiseksi… 😀 Joo oonkin kuullut joskus tuosta oireyhtymästä, en tiennyt että siinä on tuollainenkin oire. Koita pärjätä sinäkin hiiren ja oireyhtymän kanssa! Väpäväpä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *