Mitä tehdä lomalla?

Olisi voinut aloittaa tämän tekstin myös niin, että mitä tehdä heinäkuussa? Kun ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen olen lomalla koko heinäkuun. Tiesin jo alku vuodesta, että minulla tulee tänä vuonna heinäkuussa kuukauden loma. Se tuntui todella utooppiselta ja mielessä pyöri jo kaikki Oulun ja ehkä joidenkin muidenkin suomen kaupunkien festarit.. Sitten maaliskuussa kaikki muuttui ja festarit saivat jäädä unholaan. Mitä tulee ulkomaan matkustukseen, niin vähän pyörittelin päässä jo alku vuodesta, että heinäkuu on todella kallis matkustus kuukausi ja myös todella kuumaa aikaa matkustaa keski ja varsinkin etelä-Euroopassa. Joten ehkä parempi näin? Minulla oli alustavasti heinäkuun viimeiselle viikolle hotelli varaus erääseen Euroopan kaupunkiin, mutta olen vähän tilannetta silmällä pitäen tullut siihen tulokseen, että se olisi hyvä siirtää parilla kuukaudella eteenpäin. Lokakuussa olisi hyvä mahdollisuus saada pieni pätkä talvilomaa jolloin tämä monta vuotta mielessä pyörinyt matka voitaisiin toteuttaa. Olisihan se muutenkin ihan virkistävää viettää yksi kokonainen vuosi ja vähän päälle suomen kamaralla. Sitä on harvakseltaan tapahtunut 10 vuoden aikana. (!) Tähän kumminkin aattelin vähän listata vinkkejä siitä, mitä olen aikonut tehdä lomalla.

Kirjat

Olen lapsesta asti tykännyt lukemisesta ja ajattelin, että jopa voisi laittaa äänikirjat kokeiluun tämän loman aikana. Lapsena tykkäsin todella paljon kuunnella, kun luettiin kirjoja. Kuuntelen myös podcasteja hurjan paljon. Ajattelin, että jos tulee luettua tai kuunneltua kirjoja, niin teen sitten loman lopussa listausta ja suosituksia.

Sisustus & Kirpparit

Sisustus alkaa olla viimein viittä vailla mieluinen. Aikeina olisi lomalla ajan kanssa kiertää vähän kirpputoreja jos löytyisi myös kivoja sisustustavaroita. Tarkoitus olisi käydä myös käytettyjen huonekalujen myymälässä.

Piknik

Pakko myöntää kun Oulun lähipäivien ja viikkojen ennustusta katsoo.. Se ei oikein mieltä ylennä, mutta jos sattuu ettei koko heinäkuuta tihrusta vettä, niin vois käydä piknikillä jos hyvää piknik seuraa saa. Tämä on ollut vähän jokavuotinen voisi mennä piknikille, mutta ei koskaan saa kunnolla aikaiseksi kun ihan muutaman hassun kerran.

Mökkeily

Ehdottamasti siskojen kanssa Siikajoelle jos vain päästään. Ollut jo parin viime kesän kohokohtia.
Minä niin rakastan merta. Järvet saa minun puolesta olla. Johtuu varmaan siitä, ettei ole koskaan ollut mitään rakasta järven ranta mökkiä.

Kotimaan matka

Olen alkanut mielessä pyörittelemään, että joku Suomen kaupunkiin sijoittuva lyhyt matka voisi olla kiva. Ehkä jopa Helsinki, kun siellä ei ole moneen vuoteen tullut käytyä muuten kuin välietappina. Viime kesänäkin oltiin vain pikaisesti Malmilla Ed Sheerania katsomassa. Tuntuu kyllä tämän korona vuoden kokeneena hullulta miettiä, että siellä sitä on oltu niin isossa tapahtumassa,

Rantapäivät
Taas aurinko , I begging  you… Tuiran ranta kutsuu siis jos säät suosii.

Leffat

Viime kesänä kun olin ruhtinaalliset 2 viikkoa lomalla heinäkuussa ja sattui hellekelit, niin tuli oltua päivät rannalla/ muuten ulkona ja viikon ajan tuli katsottua yksi elokuva illassa. Se oli kyllä tosi kiva ja haluaisin ottaa sen tänä kesänä myös ainakin juurikin viikon ajaksi. Ollaan myös siskojen kanssa haluttu mennä katsomaan Mulania jonka piti tulla elokuviin jo maaliskuussa, mutta siirtyi heinäkuun loppuun tämän Koronan takia. Finnkinon Elokuvateatterit muuten aukeaa myös huomenna!
Siinäpä jotain mietteitä siitä, että miten lomaa voisi kuluttaa.. Toki näiden lisäksi olisi ihanaa silloin tällöin käydä kahviloissa ja ulkona syömässä. Nähdä ystäviä joita on tullut vähemmän nähtyä Koronan ja työkiireiden takia. Onneksi onkin jo ystävien kanssa treffejä sovittuna. <3 Ihanaa alkavaa heinäkuuta, Niina 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *