Banaanikakku


En ole aina ollut suurin mahdollinen banaanin ystävä, mutta viime vuosina olen ruvennut pitämään banaanista varsinkin jälkiruuissa ja leivonnassa. Teen tätä usein töissä asukkaille kahville, kun iltapaloihin tarkoitetut banaanit ovat mustuneet. Usein myös jos meillä on paljon hedelmää muutenkin, niin mustutan niitä tarkoituksella tätä reseptiä varten. 🙂  Tämä kakku on todella hyvää kahvin kanssa, niin kuin kuivakakut yleensäkin. Banaani tekee kakkuun hyvän ja kiinteän rakenteen, niin tykkään myös siitä ettei kakku murene niin helposti. Tässä ei myöskään ole niin paljon sokeria tai rasvaa, kuin monessa muussa kuivakakku reseptissä mitä käytän leivonnassa.

-5 dl vehnäjauhoa

-2 dl sokeria

-3 tl kanelia

– 2 dl kermaa (käytän usein myös kahvikermaa)

– 3 kananmunaa

– 2-3 banaania (sauvasekoittimella muusattuna)

– 1,5 dl sulatettua voita (sulatan noin reilun 50 g palan)

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
Sen jälkeen kaikki muut edelleen hyvin sekoittaen.

Kaada korppujauholla leivitettyyn 2 litran kakkuvuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 50-60 min uunin tehosta riippuen.

Mainittakoon vielä, että kakku on parhaimmillaan 1-3 päivän päästä leipomisesta kun kerkeää kunnolla maustua.

Xo, Niina

Koti Ruoka ja juoma DIY