New York, New York…

Iso omena, ”Kaupunki joka ei koskaan nuku” jne. Mitkä ovat ennakko odotukset tästä kaikille niin elokuvien ja sarjojen kautta tutusta ja samalla niin vieraalta tuntuvasta metropolista? No omalla kohdallani ainakin ne olivat, että tämän kaupungin täytyy olla suurinpiirtein parasta Pariisin ohella mitä kaupungit voivat tarjota. Saavuimme manhattanille myöhään tiistai iltana 25 syyskuuta ja suunnistimme majapaikkaamme lower east siden vieressä sijaitsevaan China Towniin. Mistä kaikkien ennakkoon katsottujen tietojen mukaan pitäisi löytyä suhteellisen vaaratonta ja edullista yöpymistä. Tulimme JFK:n lentokentältä paikallisilla ja voin kertoa, että en ollut vielä siihen mennessä nähnyt koskaan yhtä epäsiistiä metrotunnelia kuin sillon,vaikka olen euroopassa paljon metroa käyttänytkin. Toisekseen havaitsin, että tämä kaupunki ei todellakaan nuku, koska en ollut vielä kertaakaan elämässäni kokenut sellaista meteliä ja varsinkin sillä kohtaa manhattania se oli hyvin eläväinen siinä 100 000 kiinalaistaustaisen yhteisössä. Ensimmäinen päivä meni aikaero rasituksen myötä hieman sumussa ja täytyy myöntää, että en ihan tajunnut vielä toisenkaan päivän jälkeen, että mikä on tämän kaupungin juttu vaikka aloinkin hieman lämpenemään jo kaupungille. 

Perjantaina sitten päätimme lähtä ystäväni kanssa eri teille kun halusimme tehdä eri asioita. Se oli ensimmäinen kerta, kun suunnistin ulkomailla yksin ja muutenkin hengailin ilman seuraa tovin. Kävin Sex and the City- sarjan kiertoajelulla ja siellä oli toki muitakin innokkaita. 😀 Täytyy vielä hehkuttaa, kuin hyvin suoriuduin kiertoajelun lähtöpaikalle hotellista ja alku illasta takaisin hotellille, kun olen tähän asti ollut niin huono suunnistaja, että todellakin jännitti. Tarkoituksella kyllä halusinkin testata itseäni ja koittaa kuinka pärjään vieraassa ympäristössä itsekseen ja tosi hyvin meni. Tämän päivän jälkeen olinkin jo ihastunut new yorkiin, kun olin saanut tutustua siihen itsekseni  ja käynyt lempi sarjani kuvausmaisemissa. Suosittelen kyllä ”Sex and the City-hotspot ” opastettua kiertoajelua jos tykkää kyseisestä sarjasta. 

Lauantaina vietimme minun 29-vuotissyntymäpäivää ja suunnistimme West Villageen, missä olin edellisenä päivänä ollut Sex and the City kiertoajelulla. Siellä kävimme Magnolia Bakeryssä tilaamassa pari kuppikakkua ja kahvit mukaan. Tämä leipomo sijaitsee Sex and the City sarjan Carrien kodin kulman takana ja menimme leipomoa vastapäiseen puistoon syömään ja nauttimaan ilmasta. Sää oli kyllä ihanteellinen koko reissun ajan. Melkein joka päivä +20-25 astetta ja sinä päivänä ja koko sen viikonlopun aikana oli aivan pilvetön sää. Tämän jälkeen havaitsimme kartasta, että Frendit sarjassa heidän kotitalonaan esitetty rakennus on myös lähettyvillä ja lähdimme sitä tutkimaan. Tämän jälkeen päätimme mennä syömään ja löysimme mukavan paikan West Villagesta  ja söimme siellä meksikolaistyylistä ruokaa kuplivan kera. Tämän jälkeen lähdimme ”High line” kävelykadulle joka menee yläilmoissa vanhalla junaradalla ja sieltä on tosi hienot näkymät manhattanille. Sen jälkeen lähdimme takaisin hotellille valmistautumaan iltaan. Menimme taksilla hotellilta broadwaylle katsomaan Aladdin-musikaalia ja sen jälkeen jazz-klubille. 

Loppu päivät meni myös new yorkia ja nähtävyyksiä ihmetellessä ja pieniä ostoksia tehden. Kävimme Manhattanin lisäksi long islandin puolella Brooklynissä ja Staten Islandilla. Niin ja lentokenttä tosiaan on myös long islandilla Queensissa. Oli kyllä hyvä ja onnistunut loma kokonaisuudessaan ja ihastuin kovasti New Yorkiin. Aion ehdottamasti jos mahdollista käydä siellä uudelleen ja mahdollisesti vuokrata huoneiston. Sekin oli todella yllättävää tässä reissussa, että kun oli vähän ennakkopelkona, että tällä reissulla kuluisi kauheasti rahaa, niin huomasin ettei siellä ollut paljoa suomen hinta luokkaa tyyriimpää, jos ei tarkoituksella luksusta hakenut ja sitäkin siellä on kyllä todellakin saatavilla halutessaan.Luin myös tässä taannoin yhdestä toisesta blogista, että New yorkin verot jotka oli noin 8 prosentin luokkaa ovat vähemmän, kuin monissa muissa Yhdysvaltojen kaupungissa. Ravintoloissa tosin täytyy New Yorkissakin antaa se 15-20% tippiä.

Myös tämä kahden viikon loma nyt ennen talven tuloa vielä kesäisessä New yorkissa teki kyllä oikein hyvää. Tähän loppuun vielä tämän ekan reissun perusteella New yorkin Top-3 ja kuvia 🙂 

1. Greenwich Village & West Village

IKWG6485.JPG

2. Central Park

IMG_2335.JPG

IMG_2340.JPG

3. 5 th Avenue 

IMG_2900.JPG

Siinäpä kaikki tällä kertaa, kivaa ensi viikkoa ja lokakuuta! 

IMG_E2889.JPG

xoxo, Niina 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *