Kolmekymppisenä

Tänään täytän 31 vuotta ja aloin pohtimaan minkälaista elämä on nyt verrattuna elämään kaksikymppisenä. Voin itse kertoa nyt pahimman kolmenkympin kriisin selättäneenä, että elämä on hyvää kolmikymppisenä. Oli se kaksikymppisenä ja löytyy vieläkin jotain piirteitä siitä, että miettii et voi kun olisi vielä tuon ikäinen. Itsevarmuus 

Tämä menee tietenkin parempien ominaisuuksien puoleen, että ettei  enää kolmikymppisenä jatkuvasti mieti mitä muut ajattelee sinusta ja joka ikisestä tekemisestäsi. Itsevarmuus heijastuu myös ihan kaikkeen mitä tekee.

Tyytyväisyys 

Ettei jatkuvasti halua enää muuttaa elämää ”paremmaksi” vaan huomaa, että siinä on valmiiksi hyviä peruspilareita. Toki haaveita pitää ja täytyy aina tavoitella.

Tieto

Elämänkokemuksen kautta tullut tieto ja taito on kolmikymppisenä jo melko hyvällä tasolla verrattuna kaksikymppiseen.

Tyylitaju 

Täytyy sanoa, että olen tullut myös siihen tulokseen, että kaksikymppisenä etsi myös omaa tyyliään. Ei voi ymmärtää kun katsoo jotain vanhaa valokuvaa, että miksi on halunnut välttämättä näyttää siltä miltä siinä.

Sosiaaliset taidot

Olen huomannut myös et sosiaaliset taidot ja ihmistuntemus myös kehittyy sitä mukaan mitä  enemmän vuosia on mittarissa.

Ja mitä sitten kaipaisi entisestä elämästään?

Hengailu

kaksikymppisenä kaverit oli elämää suurempaa. Ystävyys on edelleen minulle todella tärkeää ja näen usein ystäviäni. Silti sitä melankolisen kaihoisasti ajattelee niitä aikoja, kun kavereita nähtiin jatkuvasti ja isoissa porukoissa illanistujaisissa.

Huolettomuus

Ei huolta huomisesta? Sitä on kyllä rutkasti enempi kuin kaksikymppisenä ja tietää, että typerää toiminta mallia saa katua. Tässäkin ne virheet opettaa ja on kolmikymppisenä rutkasti viisaampi. Silti kukapa ei kaipaisi sitä että saisi olla huoleton?

Aika

Kaksikymppisenä aikaa oli rutkasti tehdä mitä vaan ja kaikki melkein oli mahdollista. Vieläkin tosin on paljon ovia avoinna ja mahdollisuuksia tehdä ja kehittää itseään en sano sillä, mutta aikaa ei voi silti pysäyttää ja kokoajan menettää mahdollisuutta jostakin, kun aika kuluu eteenpäin.

Siinäpä tämän päiväisiä syntymäpäivä pohdintoja. Nyt lähdemme ystävän kans syömään ja ehkä jopa ihan pitkän kaavan mukaan.

Kivaa viikkoa, Niina 

* Kuvat : @kuvahinen
Otettu vuosi sitten 🙂

Puheenaiheet Ajattelin tänään Syvällistä

Viva la México!

Tänään ajattelin kirjoittaa suosikki herkuttelu reseptistäni eli meksikolaisesta nachopellistä. Resepti on varmasti monelle tuttu, mutta ajattelin oman versioni tänne julkaista. Se nimittäin on hyvin maistunut viime aikoina. Tapana on ollut nyt tehdä sitä viikolla silloin,  kun arkena vapaapäivä seuraavana päivänä. Teen myös siihen aina kaveriksi itse tehdyn guacamolen. Meksikolainen ruoka on noussut viime aikoina ihan suosikiksi ja syrjäyttänyt sushin ja kiinalaisen aivan täysin. Olen taas vuosien tauon jälkeen tykästynyt miedosti tulisiin ja mausteisiin ruokiin. Oli pitkä aika, kun en syönyt juuri mitään vahvasti maustettua.

Nachopelti

– 400g jauhelihaa (nautaa tai broileria) vaihtoehtoisesti nyhtökauraa

– Taco mausteseos (mieto tai keskivahva maun mukaan)

– 200 g nachoja eli tortilla sipsejä

– juustoraastetta

– 200g yrteillä maustettua  tuorejuustoa

– n. 200 g valkosipulilla maustettua salsaa

– sitruuna

– puolikas chili

– sipulia

– mini luumu tai kirsikkatomaatteja laatikollinen

– 2 valkosipulin kynttä

– halutessa ja jos tykkää korianteria

Paista jauheliha ja sekoita siihen sipulia, 2 valkosipulin kynttä ja taco mausteseos.
Sekoita tuorejuusto puoleen purkkiin salsaa.
Laita nachot leivinpaperin päälle pellille ja siihen jauheliha seos , tuorejuusto- salsa , puolitetut tomaatit, sitruunanmehua, puolikas chili pilkottuna (, korianteria) ja juustoraastetta.

Paista uunin ylätasolla 225 asteessa 5-10 minuuttia

Guacamole

– 1 iso kypsä avakado ( Sopivan kypsä avokado tuntuu kädessä puristaessa tennispallolta. )

– puolikas chili

– valkosipulin kynsi

– sitruunanmehua

– hyppysellinen suolaa tai maun mukaan

– mustapippuria

Halkaise avokado ja poista kivi. Ota täyte kulhoon , purista puolikkaasta sitruunasta mehua , pilko chili , murskaa valkosipulin kynsi , lisää suola ja pippuri. Sekoita haarukalla sekaisin tai sauvasekoittimella jos avokado ei ole täysin kypsä.

Nauti guacamole ja loppu salsadippi valmiin nachopellin kaverina.

Nyt eikun nachot uuniin ja nauttimaan vapaaillasta kotona. Ehdin ollakin koko viikonlopun töissä, niin huominen vapaapäivä tulee todellakin tarpeeseen.
Sää ei juuri houkuta ulkoiluun, kun tuulee ja sataa kokoajan. Nyt onkin hyvä syy etsiä C- moresta ja netflixistä katseltavaa. Tällä viikolla on hieman lyhyempi työviikko, kun olen myös viikonlopun vapaalla. Lauantaina juhlitaan yhden parhaan ystäväni 30 -vuotissyntymäpäivää. Sitäkin meksikolaisessa ravintolassa. Mukavaa viikkoa, Niina. 

Koti Ruoka ja juoma