Maxin ensimmäinen joulu

Uudesta perheenjäsenestä huolimatta joulumme sujui samojen perinteiden merkeissä. Juhlimme Juhon kanssa yhdessä jo viidettä jouluamme ja nyt oli vuorossa myös Maxin ensimmäinen Joulu. Tänä vuonna jouluaatto osui sopivasti maanantaihin, joten saimme muutaman päivän varaslähtöä. Lauantaina nukuimme pitkään ja kävimme yhdessä Tuomaan markkinoilla ja kansainvälisillä joulumarkkinoilla. Sitten suuntasimme Tuusulan Lahelaan Juhon vanhemmille.

IMG_0045.JPG

IMG_0044.JPG

 

IMG_0048.JPG

Perinteisesti aaton aattona, mutta tänä vuonna jo aatonaatonaattona pidimme pienet illanistujaiset muutamille ystäville perheineen. Sunnuntaina (aina aatonaattona) tuodaan kuusi sisälle ja koristelemme sen. Tänä vuonna meillä oli pikku tonttuapuri. Sunnuntaina myös Maxin kummit perheineen tulivat kylään.

IMG_0053.JPG

 

IMG_0055.JPG

Aattona aamupalan jälkeen otimme pienen happihyppelyn ja vaunulenkin Juhon isän kanssa ennen joulusaunaa, Turun joulurauhan julistusta ja Lumiukkoa ja joulupuuroa. Tänä vuonna minä sain mantelin!

IMG_0058.JPG

 

Kilistelimme shamppanjalla saunan jälkeen ja katselimme joulurauhan julistusta. Max viihtyi hetkittäin myös kuvan keinussa. Otimme joulunviettoon mukaan kotoa unipesän, leikkimaton, sitterin ja Stokke Steps -syöttötuolin babysetillä, jotta Max viihtyisi hetkittäin kanssamme ruokapöydän äärellä.

IMG_0063.JPG

IMG_0079.JPG

Viihdyimme hetkisen vielä pyjamissa, mutta pimeän tultua lähdimme viemään kynttilöitä Helsingin Hietaniemen hautausmaalle niinkuin joka vuosi. Itse vein kynttilän ’muualle haudattujen’ -muistomerkille. Max nukkui tässä vaiheessa melkein kolmen tunnin päikkärit koko reissun ajan ja saimme myös valmisteltua ja katettua kalapöydän valmiiksi jouludinnerillemme.

IMG_0065.JPG

img_0091.jpg

Max viihtyi syöttötuolissaan sekä kala- että lihapöydän ajan tosi kiltisti pienellä viihdyksellä. Naurattaa oikein kuinka tuo pienokainen rakastaa laulamistani. Jos olette lukeneet aiemmin blogini ensimmäisen postauksen, tiedätte etten ole laulanut sitten ala-asteen. Nyt on sitten tullut lauleskeltua kaikkia mieleen muistuvia rimputuksia ihan pakolla, noin niinku rauhoittelu mielessä, (meillähän se ultimaatinen rauhoitteluväline tutti on bannassa)  ja vähät oon siinä vaiheessa välittänyt siitä miltä kuulostan nykyään laulaessani lapselleni, vaikka olisimme olleet kauppareissulla. 😀

IMG_0073.JPG

IMG_0075.JPG

Jouludinnerin jälkeen lähempänä yhdeksää oli joululahjojen aika. Max oli innoissaan Joulupukin ovelle jättämästä lahjasäkistä. Ensimmäinen lahja revittiin vauhdilla lahjakääreestä ja melkein suututtiin kun sitä ei heti saatu käteen sen jälkeen.

IMG_0078.JPG

IMG_0082.JPG

Seuraavana aamuna  joulupäivänä, lähdimme aikaisin ajelemaan synnyinseuduilleni Poriin äitini luokse joulua viettämään. Matkaan kului lähes neljä tuntia, vaikka pysähdyimme kerran kun Max heräsi puolessa välissä ja alkoi selvästi vaatimaan hieman liikkumista ja lämmitettyä maitoa. Kuvasta huolimatta Max siis istui turvakaukalossaan turvavöissä koko ajomatkan ajan.

IMG_0081.JPG

Äitini luona pääsimme heti joulupöytään. Ihana huomata joka vuosi kuinka erilaiset joulupöydän antimet perheillämme on. On ihanaa, ettei joka paikassa tarvitse syödä samoja ruokia. Äidilleni tuli myös kaksoisveljeni, kumpikin isoveljeni vietti joulua toisaalla tänä vuonna. Vietimme päivän ja illan jutustellen ja Maxia viihdyttäen otimme leikkimaton ja sitterin ja unipesän mukaan. 

Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen lähdimme vaunulenkille viereiselle metsätielle, jotta Max malttoi hetkisen nukkua päiväunia.

IMG_0085.JPG

IMG_0086.JPG

IMG_0087.JPG

Isäni perheineen vietti myös joulua muualla tänä vuonna ja palasi vasta päivällä kolmen jälkeen kotiin. Kävimme vielä heillä nopeasti siellä kyläilemässä ja herkuttelemassa juustoilla. Kutsuin sinne vielä Poriin joulunvietosta palanneen isoveljeni ja kaksoisveljeni, koska emme näe usein välimatkasta johtuen. Puoli kuuden maissa starttasimme jälleen pitkän ajomatkan. Käytimme taas yhden pysähdyksen taktiikkaa, koska Max nukkui puolet matkasta ja halusi sen jälkeen syömään ja hiukan liikkumaan. Olimme kotona puoli kymmenen jälkeen illalla. Fantastisesta joulusta huolimatta oli ihan olla kotona, nukkua omassa sängyssä ja päästä omaan suihkuun. Maxkin nauroi ja hassutteli illalla tyytyväisenä.

IMG_0089.JPG

Rakkaudella, Ninnu

Kommentit (2)
  1. Voitko tehdä postauksen opiskeluistasi tai Porin ajoista, kun vielä asuit sielä? Missikisapostaus olisi myös kiva 🙂
    Hyvää kesää!

  2. Aino Södergren
    6.4.2019, 11:43

    Olet kivasti saanut joulutunnelman kirjoitettua . Teillä oli ihana joulun aika .Max poikanne on kasvanut kovin. Olet edelleen kaunis nuori nainen ja tunnut pysyneen sinä ihanana Ninnuna ,jona opin sinut tuntemaan . Kaikkea hyvää ja mukavaa kevään ja kesän odotusta perheellesi . Ps muutin takaisin Noormarkkuun 1.4 Se vaan on niin ettei Noormarkku poistu sydämmestä ..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *