Erottakaa Teuvo Hakkarainen

No Sex and the City

Jos Suomen lainsäätäjät ottaisivat #metoo-kampanjan ja siitä alkaneen keskustelun vakavasti, Teuvo Hakkarainen erotettaisiin nyt eduskunnasta.

Viime viikolla perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tarttui rajusti kiinni kansanedustajakollegaansa ja suuteli tätä väkisin. Ahdistelu tapahtui keskellä yötä, kun Hakkarainen oli eduskunnassa juhlimassa pikkujouluja ja kansanedustaja Veera Ruoho (kok) piti taukoa eduskunnan täysistunnosta. Ruoho kertoi tapauksesta MTV Uutisille näin: "Hän otti kädellä niskalenkin ja survoi suunsa siihen. Ote, jonka hän otti, oli sellainen, että pelkäsin niskojeni puolesta ja suuhunkin sattui." Hakkarainen lopetti vasta kun toinen (miespuolinen) kansanedustaja puuttui tilanteeseen.

Tapaus tuli julkisuuteen eilen, ja tänään uutisoitiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän antaneen Hakkaraiselle vakavan varoituksen. Se ei kuitenkaan riitä. Ei alkuunkaan.

Se, että maan hallitsevaan eliittiin noussut ihminen saa seksuaalisesti ahdistella kollegaansa heidän yhteisellä työpaikallaan, ja asiasta seuraa vain jokin muodollinen varoitus, todistaa, että kaikesta puheesta huolimatta tässä maassa ei vieläkään oteta vakavasti ihmisen kehollista itsemääräämisoikeutta.

Hakkaraisen oma suhtautuminen asiaan ei valitettavasti ole mikään yllätys. Joitakin kuukausia sitten tämä kutsui #metoo-kampanjaa “hömpäksi”. Silloin Seiska kertoi Hakkaraisen kommentista näin: “'Jo joutuu (seksuaalisen ahdistelun kohteeksi), niin mitä siitä välittämään. Eihän siitä jälkeä jää', Teuvo täräytti hymyillen ja hohotti makeasti päälle.”

Lausunto on niin kertakaikkisen kuvottava, etten oikein edes tiedä, mitä siitä sanoa. Pahinta on kuitenkin se, että antamalla Hakkaraiselle vain varoituksen, josta ei koidu sen kummempia seuraamuksia, tämän eduskuntaryhmä asettuu samalle, ahdistelun vakavuutta vähättelevälle kannalle. Ja kuitenkin vasta viikko sitten eduskunnassa käytiin seksuaalisesta häirinnästä "vakava keskustelu", jonka aikana muun muassa hallitus ilmaisi tuomitsevansa seksuaalisen häirinnän täysin! Jos Hakkaraisen toimiin ei nyt puututa miehen omaa eduskuntaryhmää ylemmältä taholta, se tekee tyhjäksi kaikki eduskunnan puheet häirintään puuttumisen tärkeydestä.

CNN listasi jokin aika sitten yhdysvaltalaisia julkkiksia, jotka ovat menettäneet työnsä ja maineensa häirintä- ja ahdistelutapausten tultua ilmi – sekä lukuisia poliitikkoja, jotka ahdistelusyytteistä huolimatta ovat saaneet pitää paikkansa kongressissa, senaatissa ja jopa Valoisessa talossa. Tämä ei voi jatkua näin.

Kuten Ana Navarro jutussa kirjoittaa: "Ei käy, että vaadimme vaaleilla valituilta johtajiltamme vähemmän kuin vaadimme ihmisiltä, jotka tekevät ja tähdittävät elokuvia, kertovat vitsejä ja lukevat uutisia. He ovat edustajiamme. He säätävät lakimme. He luovat maamme ilmapiirin. Heidän tulisi olla roolimalleja lapsillemme. Meidän on otettava nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään."

Juuri niin. Jos Suomen hallitus haluaa, että heidän puheensa seksuaalisen häirinnän tuomittavuudesta otetaan vakavasti, Teuvo Hakkarainen erotetaan eduskunnasta. Pelkkä varoitus ei riitä.

 

jatka lukemista:
flirttailun ja ahdistelun välinen raja on täysin selvä
seksuaalista häirintää ei pidä sietää
miehellä ei ole oikeutta naiseen

 

seuraa blogia Facebookissa ja Bloglovinissa.

Kommentit

Laura I.
Aivan hyvä blogi

Niiiin samaa mieltä! Tässä IS:n jutussa (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005495428.html) käy myös hyvin ilmi Hakkaraisen asenne siihen, kuinka vakavasti hän asiaan suhtautuu:

"– Kun kysyin seuraavana päivänä kymmenen aikaan, muistaako hän mitä tapahtui, hän vastasi ei. Hän pyysi anteeksi ja sanoi, että ei tule toistumaan ennen kuin hän on seuraavan kerran kännissä, Ruoho kommentoi."

Että semmosta.

Jemina
No Sex and the City

Muistaakseni Hakkarainen perusteli myös taannoin eräälle naiselle lähettämiään dick picejä sillä, että oli kännissä. Että silleen kännissä ja läpällä, enhän minä muuten. Just joo.

Humala, mikä ihana tekosyy!

CougarWoman
CougarWoman

Heti erottaminen ja sillä nollatoleranssi! Toi pelkkä varoitushan ikäänkuin hyväksyy seksuaalisen ahdistelun, kun ei siitä saa kun "slap on the wrist". Eli voi jatkossakin ihan hyvin vähän kähmiä kännissä kun siitä ei ole sen suurempia seuraamuksia..?

Jemina
No Sex and the City

Nimenomaan! Jossain sanottiin, että Hakkarainen sai varoituksen sellaisilla saatesanoilla, että jos vastaava toistuu, niin sitten tulee vakavampia seuraamuksia. Mutta uskoo ken tahtoo. Tuollaisilla on uhkailtu maailman sivu, mutta eiköhän meistä jokainen tiedä, että kyseessä on ihan pelkkä sanahelinä. Plus miksi ihmeessä jäätäisiin odottamaan, että sama toistuu? Ihan kuin yhden ihmisen koskemattomuuden loukkaaminen tällaisella tavalla ei olisi vakavaa ollenkaan, ja asiaan puututaan vasta jos siitä on tulossa tapa.

CougarWoman
CougarWoman

...ja siis Hakkaraisellehan tuo on jo tapa.  

Emilia M

Jos joku toinen kansanedustaja, sanotaan nyt vaikka Touko Aalto, olisi vetänyt jotain toista kansanedustajaa, sanotaan nyt vaikka Ben Zyskowiczia selvin päin nyrkillä päin pläsiä, niin mitähän siitä olisi seurannut?

Kun asialla on kaikkien tuntema vanha alkoholisti, joka sattuu vielä olemaan persu, ja väkivallalla on seksuaalinen ulottuvuus, niin asiasta uutisoimiseen menee neljä päivää ja siitä ei seuraa käytännössä yhtään mitään. Koska humala, koska persu, koska seksuaalisuus.

Se on ihan selviä, että perussuomalaiset eivät Teuvoa erota. Eihän ne koskaan omia. Vähän puhutellaan isällisesti ja se on siinä.

Toivonkin, että Suomen oikeuslaitos toimisi nyt jämäkästi ja suoraselkäisesti. Samalla viikolla kuin eduskunnassa puhutaan MeToo-kampanjasta yksi kansamme edustajista tekee väkivaltaa toiselle heidän yhteisellä työpaikallaan. Siitähän on jo puhuttu, että tämä ei ole asianomistajarikos. Nyt olisi täysi mahdollisuus viedä asia oikeuteen, hoitaa asia rivakasti ja antaa Teuvolle oikeudenmukainen tuomio teostaan.

Jemina
No Sex and the City

Oman puolueen taholta ei tosiaan tule minkäänlaisia todellisia seuraamuksia, se on ihan varma. Nyt tarvittaisiinkin siis ehdottomasti ylempää tahoa puuttumaan asiaan. Ei voi olla, että tämä tyyppi pääsee kuin koira veräjästä - ja tosiaan just eduskunnassa käydyn keskustelun jälkeen! "Parasta" tässä on ehdottomasti tämä Halla-ahon tviitti jonkin ajan takaa, jossa tämä kovasti soimasi sinisiä sen jälkeen, kun puolueen poliitikkoa oltiin syytetty seksuaalisesta häirinnästä. "Perussuomalaisissa tuollaista touhua ei katseltaisi", paukutteli Halla-aho henkseleitään. Vaan nyt, kun on kuin onkin omasta miehestä kyse, niin kovasti jaksetaan tiedotteessa painottaa, että kun Teuvo on myöntänyt asian ja pyytänyt anteeksi, niin eihän se sitten niin paha juttu oo...

Vittu mitä paskaa, persut. Vittu mitä paskaa.

Jemina
No Sex and the City

Niin ja tuosta samasta, tänään julkaistusta tiedotteesta (joka löytyy ainakin Halla-ahon FB-sivuilta, minne en nyt todellakaan linkkaa) löytyvät tietysti myös sanat "Perussuomalainen eduskuntaryhmä ja puolue eivät hyväksy minkäänlaista seksuaalista tai muutakaan ahdistelua." TROLLOLLOLOLLOLLOO.

 

Luulevatkohan tyypit, että nuo ovat jonkinlaisia taikasanoja, jotka sanottuaan voi tehdä ihan mitä tahansa? Että on ok kouria ja olla rankaisematta kourijaa, kunhan muistaa sanoa, että tätä ei sitten muuten meillä hyväksytä?

 

Jemina
No Sex and the City

Kannattaa lukea myös Jori Eskolinin teksti Seksuaalinen häirintä on vain perussuomalaista flirttiä (http://www.jorisanterieskolin.com/l/seksuaalinen-hairinta-on-vain-perussuomalaista-flirttia-hakkarainen/), joka avaa hyvin perussuomalaisten kantaa seksuaaliseen häirintään.

Sopa (Ei varmistettu)

Täysin samaa mieltä, on aivan käsittämätöntä, että Hakkaraista ei eroteta.
Kaikkein naurettavinta on tuo ajatus, että tämä (Ruohon rikosilmoitus/median kirjoitukset asiasta) olisi "poliittista peliä". Salli mun nauraa! Ihan kuin Hakkaraisen saattaminen huonoon valoon a) olisi millään tavalla poliittisesti relevanttia ja b) kertoisi kansalle mitään, mitä emme jo tiedä. Jos kyseessä olisi vaikka maineeltaan nuhteeton ministeri, ja kyse olisi tilanteesta, jolla ei olisi silminnäkijöitä, niin ymmärtäisin että joku voisi pohtia onko kyse poliittisesta pelistä. Mutta kun kyse on alkoholisoituneesta rivikansanedustajasta, joka on itse julkisesti ilmoittanut, että seksuaalinen häirintä on hänestä täysin ok, jonka maine on jo mennyt aiemmin kännisekoilujen takia, ja joka on hyökännyt työkaverinsa kimppuun toisen ihmisen nähden....poliittista peliä tosiaan.

Jemina
No Sex and the City

Tässä nähdään, että edes korkeassa asemassa oleva nainen ei välty niiltä perusepäilyiltä: että ehkä uhri ei puhu ihan totta, tai ehkä uhri provosoi ja jotenkin aiheutti tapahtuneen itse, tai ainakin tällä on jotenkin ketunhäntä kainalossa ja suunnitelmissa vaan pilata miehen ura...... Silkkaa noitavainoa!

Vmp nyt taas.

Jonnajii (Ei varmistettu)

No ihan täysin samaa mieltä. Ihan naurettavaa pelleilyä, varsinkin kun Hakkaraisella on jo muitakin sekoiluja taustalla ja siltikin jatketaan vain varoitusten antamista. Mitähän lienee edes vakava varoitus, tuleeko seuraavaksi vielä erittäin vakava varoitus. Ei voi ymmärtää.

Jemina
No Sex and the City

Joo todennäköisesti seuraavaksi seuraa hieman edellistä vakavampi varoitus, sitten vielä hieman edellistä vakavampi varoitus, seuraavaksi no nyt aikuisten oikeesti jo kohtuullisen vakava varoitus, kohtuullisen vakava vakava varoitus ja niin edelleen, ad infinitum. Meikällä ainakin on uskoa oikeisiin seuraamuksiin aika tarkkaan 0%.

Kommentoi