Kolme feminististä podcastia

Vajaan viikon reissussa oltuani olen jälleen muistanut, miten paljon tykkään kuunnella podcasteja. Ne ovat täydellisiä lentokentillä vietettyihin pitkiin tunteihin, junamatkoihin ja vieraan kaupungin kahviloissa vetelehtimiseen. Feministisiä uudenvuodenlupauksista tehdessäni lupasin taistella viihteen ja taiteen alalla vallitsevaa seksismiä vastaan lukemalla naisten kirjoittamia kirjoja, ja valitettavasti tämänkin julkaisumuodon kohdalla tekijöihin kannattaa kiinnittää huomiota: kuten kulttuurissamme yleensäkin, valitettavasti myös podcasteissa äänessä ovat yleensä vain miehet. Jos sinäkin siis kaipaat muuta kuunneltavaa, tartu esimerkiksi näihin kolmeen kovaan suositukseen:

Hyviä feministisiä podcasteja

Kuvat: Jatkoilla, Lipstick Mafia, Poptarts

 

1. Iris ja Melissa: Jatkoilla

Jatkoilijat ovat saapuneet: pullot sihahtavat auki, ja sitten puhutaan suoraan! Seksin lisäksi Jatkoilla käsittelee muun muassa baarijonossa etuilun jaloa taitoa, juhlapyhiä ja polyamoriaa. Tykkään hurjasti tämän podcastin reippaasta räävittömyydestä ja siitä, ettei mikään tunnu hävettävän näitä tyyppejä. Suosittelen erityisesti Toinen ihminen ei voi olla sulle kaikkea -jaksoa, joka herätti ajatuksia, nauratti ja liikutti. Se ja muut jaksot löytyvät muun muassa Cityn nettisivuilta.

2. Lipstick Mafia

Lipstick Mafia -podcastissa monitoiminainen Rosa Meriläinen ja mysteerinen Lady Lipstick puhuvat seksistä ja seksuaalisuudesta. Noin 20-minuuttisilla jaksoilla on sellaisia informatiivisia ja riemastuttavia nimiä kuin Arkijyystö, seksuaalinen itsetunto ja kuulatwerkkaus sekä Karvoitus, krapulaseksi ja squirttaaminen, ja niitä voi kuunnella Suplan kautta. Lisäksi kannattaa tutustua myös Lipstick Mafian nettisivuihin, sillä työn alla näkyisi olevan kaikkea kiinnostavaa kuukautispikkareista aina vallankumoukseen asti.

3. Poptarts by BUST

Kerta toisensa jälkeen ylistämäni Bust-lehden podcastissa toimittajat Emily Rems and Callie Watts keskustelevat naisista ja popkulttuurista. Jaksoissa käsitellään aina ensin yhtä tiettyä aihetta (esimerkiksi uusimmassa jaksossa ruoditaan tuoreen The Handmaid’s Tale -sarjan politiikkaa), jonka jälkeen Rems ja Watts suosittelevat kirjoja, elokuvia ja musiikkia, jota kuluttaessa feministille ei tule paha mieli. Jos siis kaipaat popkulttuurivinkkejä, täältä pesee! Miinusta sarja saa siitä, että jaksot ovat kuunneltavissa ainoastaan iTunesissa.

 

Mitä podcasteja sinä suosittelisit uutta kuunneltavaa etsivälle?

Kommentit (11)
  1. Ja sitten kun kaikki nämä on kuunneltu läpi, suosittelen tsekkaamaan myös Bust-lehden listan 6 More Women-Hosted Podcasts To Listen To Right Now!

  2. Ehdottomasti Quilty Feminist, joka löytyy ainakin Spotifysta ja podcastin omilta sivuilta! Aivan mahtavan hauska, mutta samalla informatiivinen ja oivalluksia antava podcast, jota juontaa kaksi stand-upkomediaa tekevää naista. Jokaisella jaksolla on oma teema, johon liittyen juontajat suorittaa haasteen (esim. ekassa alastomuus-jaksossa toinen naisista oli alastonmallina piirrustustunnilla), minkä lisäks on aina huippuja vieraita. Mut podcast sai koukuttuneeks sillä, että joka jakso alkaa naisten tunnustuksilla ”I’m a feminist, but..”, joihin on niin ihanan helppoa samaistua. Tsekkaa ainakin internet-jakso!

    1. Ja typo eli Guilty Feminist.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *