Netflixin parhaat feminismidokkarit

Minulla on sellainen paha Netflix-tapa, että lisäilen katsottavien listalle aivan loputtomasti leffoja, mutta istun vain harvoin alas oikeasti katsomaan kaikkea merkkaamaani. Se on itse asiassa tosi harmi, sillä listalle on kerääntynyt valtava määrä kiinnostavia juttuja esimerkiksi feminismiin liittyen. Rakastan aivan erityisesti dokkareita, joista saa aina uutta tietoa, ajateltavaa ja usein myös inspistä. Säiden kylmetessä aionkin vakaasti linnoittautua sisätiloihin ja ottaa tavoitteekseni katsoa vähintään dokkarin viikossa. Jos tutut sarjat jo kyllästyttävät sinuakin ja kaipaat jotain uutta, liity mukaan dokkarijengiin ja tsiigaa ainakin nämä:

shesbeautifulwhenshesangry.jpeg

1. She’s Beautiful When She’s Angry

Kickstarterin kautta rahoitettu dokkari toisen aallon feminismistä 1960-luvulla. Dokkarin tekijät olivat itse mukana tuon ajan feministiliikkeessä, joten tarinan autenttisuudesta ei tarvinne huolehtia. Hurjasti arkistomateriaalia sisältävää leffaa on kehuttu kaikkialla niin paljon, että se on pakko nähdä!

2. The Hunting Ground

Yliopistokampuksilla tapahtuva seksuaalinen häirintä ja väkivalta on Yhdysvalloissa valtavan laajalle levinnyttä; usein siihen ei myöskään puututa tarvittavalla tavalla, tai sitä suorastaan peitellään. Onneksi on kuitenkin rohkeita ihmisiä, jotka ryhtyvät taistoon tätä paskaa vastaan.

3. Speed Sisters

Arabimaailmassa naisilla ei ole tapana ajaa kilpaa – mutta nämä mimmit tekevät niin kuitenkin. Samanaikaisesti Palestiinassa moni asia, tämä mukaanluettuna, on kaikkea muuta kuin ongelmatonta. Tämä dokkari vaikuttaa äärettömän kiinnostavalta katsaukselta aiheeseen, josta minulla ei ole minkäänlaista etukäteistietoa.

4. Maya Angelou: And Still I Rise

Muistodokumentti muutama vuosi sitten kuolleesta runoilija Maya Angelousta yhdistelee arkistomateriaalia Angeloun runoihin. Jostain syystä Angelou ei ole kovin tunnettu Suomessa, ja hänestä soisi tiedettävän enemmän. Toivottavasti tämä dokkari auttaa ihmisiä tutustumaan naisen nerokkaaseen tuotantoon!

5. Vessel

Women on Waves -järjestön perustaja Rebecca Gomperts taistelee mahdollistaakseen laillisen ja turvallisen abortin kaikille naisille – vaikka sitten laivalla, jos muu ei auta. Women on Waves on yksi hienoimmista projekteista ikinä, joten olen ihan mielettömän innoissani tästä. Gomperts on täydellistä idoliainesta!

 

Mitä muuta meidän kaikkien pitäisi ehdottomasti katsoa? Vinkkaa omista suosikeistasi kommenteissa!

 Jos dokkarit kiinnostavat, jatka lukemista:dokkarivinkki: hot girls wanteddokkarivinkki: louis theroux & transgender kidsdokkarivinkki: cam girlz

 

seuraa blogia Facebookissa ja Bloglovinissa.

Kommentit (4)
  1. Voihan kökkö, että nyt vasta eksyin tänne. Vessel on jo kadonnut, se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Toivottavasti vielä jossain törmään siihen.
    Kaikki muut netflixistä vielä löytyy, kiitos suosituksista, alan katsomaan heti!

    1. Voi ei, mietin itse asiassa just vähän aikaa sitten, että haluaisin katsoa tuon Vesselin uudestaan! Buu. 🙁 Täytyypä vähän kaivella, että josko se jostain muualta vielä löytyisi. Jos bongaan leffan jostakin, tulen heti raportoimaan asiasta!

  2. Oli pakko tulla kiittämään dokkarisuosituksesta! She’s beautiful when she’s angry oli tosi upea! Inspiroiva ja voimaannuttava! Kiitos suosituksesta!

    1. Jessss! Ihana kuulla, kiitos kun tulit kertomaan

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *