Turvaseksistä: Ehkäisyainetta nenään

Monet pitävät minua tämän takia outona, mutta totta se on: ehkäisy on yksi lempiasioitani. Aihehan on siis ihan loputtoman mielenkiintoinen – ehkäisyn hinta ja sen vaikutukset, kuka sen maksaa, mikä miesten ehkäisykeinoissa mättää… Niinpä innostuin ihan tosissani, kun löysin äidin lehtikaapista kaivamastani vuoden 1974 Apu-lehdestä tällaisella raflaavalla otsikolla varustetun jutun:

sensaatio.png

Itse jutussa tästä sensaatiomaisesta ehkäisykeinosta kerrotaan näin:

“Yhdynnän jälkeen, kaksi päivää ennen kuukautisia, nainen käyttää nestemäistä hormonivalmistetta. Hän kaataa ainetta mittaviivoin varustettuun muoviletkuun, panee letkun toisen pään nenäänsä, toisen suuhunsa ja puhaltaa. Neste kulkeutuu siis nenään. Tulos? Kuukautiset alkavat laskettuun aikaan. Riippumatta siitä, onko asianomainen ollut raskaana vai ei.”

Nenään kiskottavan aineen toiminta tapatui jutun mukaan niin, että aine aiheutti voimakkaita supistuksia, joiden oli tarkoitus käynnistää kuukautiset. Jos käyttäjä ei ollut raskaana, olivat nämä normaalit kuukautiset; jos munasolu taas oli hedelmöittynyt, hormonivalmiste toimi abortoivana aineena.

ehkaisy_0.png

Mukana myös oikein kiva, havainnollistava kuva!

Ja miksikö sitä ehkäisyä pitää napata nenään? Apu tarjoaa (kielellisesti kömpelön mutta muuten jotenkin aika söpön) selityksen: “Tutkijat tarttuivat nenään: nenän limakalvot ovat ohuet, niiden kautta aine voi helposti imeytyä, miksi ei käytetä niitä. Parhaillaan siis tutkitaan kuvassa näkyvän muoviletkun käyttömahdollisuuksia.”

Ilmeisesti kyseinen ehkäisymenetelmä ei kuitenkaan koskaan tullut markkinoille. Syitä voi olla monia – aineen pitkäaikaiset vaikutukset, varsinainen ehkäisytehokkuus… Ja ehkä esimerkiksi se, että monet haluavat ehkäisyllä nimenomaan ehkäistä munasolun hedelmöittymisen, sen sijaan että raskautuisivat ja sitten ikäänkuin abortoisivat snorttaamalla jonkinlaisia hormoniaineita?

Lisäksi ihan tälleen mututuntumalta voisin myös vähän veikata, että aineen nauttimismuodolla saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa.

Myönnän: meikää ainakin epäilyttäisi alkaa ihan muina jussiahteina vetää ehkäisyä nokkaan.

Kommentit (11)
 1. http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1442285693985.html Joko olet arvuutellut millainen nainen mahdat olla? 😉

  1. Argh! Tämän ei varmaan olisi pitänyt tulla yllärinä, kun kyseessä kuitenkin on Ilta-Shaiba, mutta ns. voi vittu mitä paskaa nyt taas.

   1. 😀 😀 7. jälkeen on pakko siirtyä 1:n tai 4:n nimittäin jos on kova kanittaja niin selkä on eittämättä mustelmilla. Muahahhaa!

 2. Hihh!
  Ja tuo sun ehkäisyfiilistely on kyllä tullut huomattua. Yksi mun ”miksi nykyfeminismi on parasta” -listan kohdista onkin turvaseksifiilistely. Kerrassaan sympaattista!

  1. Turvaseksifiilistely = PARASTA!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *