Nyt kelpaa saunoo – länsisiiven remontti ennen/jälkeen

Me ostettiin viime lokakuussa omakotitalo. Tää on 60-luvun lopulla rakennettu, u:n muotoinen aika perustorppa. Sisältä ihan todellaki siistissä asumiskunnossa, mut pintoja päivitellään pikkuhiljaa tälle vuosikymmenelle ja oman mielen mukasiks. Kuitenki kodinhoitohuone, kylppäri ja sauna oli ostohetkellä melko mielenkiintoset. Uskaltaisin käyttää jopa sanoja hirvee ja käyttökelvoton. Hauskasta talonmuodosta johtuen ollaan nimitetty kyseisten huoneiden aluetta länsisiiveks. Ja nää kolme huonetta pääs meillä heti Vilhelmiinan huoneen maalaamisen jälkeen käsittelyyn. Aattelin jakaa tänne ihan perinteiset ennen- ja jälkeen-kuvat, kun eihän kuvat pelkästä lopputuloksesta millään kerro koko totuutta. Me ollaan toteutettu tää remontti sähkö- ja putkitöitä lukuunottamatta itse (lue: mies on rempannu ystäväs kaa mun tehdessä ei-yhtään-mitään-remppaan-liittyvää). Sain kumminki luvan hehkuttaa tätä täällä, vaikkei ihan mun kädenjäljestä ookkaan kyse.

Jos alotetaan kodinhoitohuoneesta! Lienee turha kertoa mistään allaolevista, että mitkä on ennen remonttia ja mitkä jälkeen-kuvia.

Ennen-kuvasta pois rajautui vanha pesukoneen paikka, joka oli kuvaa katsoessa vähän niinkun tossa oikeella alanurkassa. Vanhan omistajan mukaan siinä on joskus vähän kärvähtäny jollain pesukone ja muovimatossa oli siitä muistona iso ruskee, palanut jälki. Hei onhan tää uus nyt aika magee vaiks ite sanonkin! Kodinhoitohuoneen seinät on maalattu Tikkurilan Piazza -sävyllä, kaapit on Ikeasta, pöytälevy Kodin Terrasta ja lattialaatat huippulöytö RTV:n poistomyyntilavalta. Tason päälle asennettiin kattoon pari upotettuu led-spottia ja huoneen keskellä on vielä ihan perus plafondi. Kodinhoitohuonetta lämmitti ainoastaan meiän ite roudaama sähköpatteri, joten sinne asennettiin vesikiertonen lattialämmitys.

Sitten kylppäriin:

Suihkuhuoneessa oli jonkun oman elämänsä sisustusartesaanin kauniisti asettelemat lintu-laatat ruskeiden seinälaattojen kaverina. Seinälaatat oli ympäri huonetta puolentoista metrin korkeudelta halki epätasasten pohjien takia. Ja mitä kuvista varmaan voi päätellä vaikkei se virallisesti näykkään, lattia oli (itse asiassa jokases kolmes huoneessa) niin kylmä, et suihkussakin ois ollu hyvä pitää kenkii jalassa.

Tää meidän uus kylppäri on niiiin ihana! Suihku vaihto seinää ja itseasiassa oviaukkokin siirtyi seinän reunalta toiselle ja sai maitolasisen ovenkin pelkän reiän sijaan. Lattialaatta on samaa kuin kodinhuoneessa (ja sama jatkuu saunaanki tietty), seinälaatat löyty myös RTV:n poistolavalta ja tehostelaatta suihkun takana on Novum -merkkistä valemosaiikkilaattaa. Suihku on Damixan ja noi mun silmään superkivat lasihyllyt Ikeasta. Mikä vaan ois ollu parempi kun toi alkuperänen suihkuhuone, mut tää on kyllä ihan mun unelma. Kelpaa suihkutella todellaki ja Vilhelmiinanki mukava kylpee huoneessa, jossa kiitos uuden lattialämmityksen on lämpötila 20 asteen paremmal puolella.

Viimisenä, mut ei todellakaan vähäsimpänä esittelen viel meiän saunan.

Joo okei ennen-kuvassa lauteiden purkuu on jo vähän ehditty alottaa, tos oli kyl siis viel kaide. Ja ei, Vilhelmiinaa ei todellakaan uskallettu noille lauteille viedä saunomaan. Ihan kovin montaa kertaa en itteenikään tuolta kyllä löytäny.

Vasemmanpuoliselta seinältä muurailtiin umpeen kaikki turhat, epämääräset kolot ja päälle vedettiin valkonen antiikkilaasti. Kiukaan alla ollut myöskin aika turha ja epämääränen koroke piikattiin veks. Seinäpaneelit ja lauteet on lämpökäsiteltyy haapaa. Yks mun lempparijutuista täs saunassa on se, et Jesse teki lauteet ihan tota porrasaskelmaa myöten itte alusta loppuun. Vedettiin viel (itse asiassa tää on mun panostus tähän remonttiin, eli mä vedin) parafiiniöljy lauteitten suojaks. Ja kiuaski on ku uus kun hiuka putsattiin ja vaihdettiin uudet kivet.

Kodinhoitohuoneen ja kylppärin suhteen mulla oli aika paljonki mielipiteitä, mut saunassa annoin miehen oikeestaan toteuttaa ihan omaa visiotaan. Ja onneks annoin, siitäkin tuli ihan hullun hieno. Ihanaa päästä koko perhe yhessä nauttimaan meidän kodin uusituista huoneista, muutama kerta ollaan jo saunottukki! En malta oottaa et päästään seuraavan huoneen kimppuun. On kyllä siistii saada muokkailtua tää talo ihan meidän omannäköseks.

Koitin kertoo seikat joiden aattelin eniten kiinnostavan, mut jos sua mietityttää joku mitä jätin kertomatta, niin kysy! Vastaan mielelläni 🙂 Mitä sä tykkäät ?

<3: Noora

koti remontointi oma-elama
Kommentit (14)
  1. Onpas upeat uudet tilat! Nämä ennen ja jälkeen -kuvat pysähdyttävät aina. Kyllä tilojen materiaalit ja väritys ovat todella tärkeässä roolissa. Tässä saunassa istuin mielelläni tuolla lauteilla.

    1. Ihan totta, miehen kans puhuttiinki et ilman noita ennen-kuvia ei kyl ees tajunnu kuinka iso muutos oikeesti toi oli! Kiitos paljon ❤️

  2. Mari_Shopaholic
    3.4.2019, 07:05

    Näyttää todella upealta, kyllä nyt tosiaankin kelpaa saunoa :D.

    1. Joo todellakin! Kiitos 😍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *