Ehkä helpoin arkiruoka ikinä
Onks sulla ikinä sellanen olo, et haluisit jotain hyvää ja ravitsevaa perusruokaa, mutta et millään jaksais tai välttämättä edes ehtis käyttää aikaa ruuanlaittoon? Mulla ainakin on ja luulen, että niin on aina välillä lähes jokaisella. Mä oon löytänyt sellasen ruokalajin, joka maistuu meidän perheelle, on nopee ja vaivaton tehdä ja vielä lisäks tosi edullinenkin. Tai oikeestaan en ihan voi tän löytämisestä kaikkee kunniaa ottaa, mun ystävä vinkkas tästä syksyllä (kiitos Roosa).
Kanankoivet ja riisi uunissa. Siis miten mä muka en oo tiennyt näin yksinkertasesta ja helposta ruuasta ennen! Tosiaan tässä ruuassa itse valmistaminen vie aikaa ihan muutaman minuutin, sitten vaan uuniin muhimaan ja sillä aikaa voi itse häärätä muita juttuja. Ainakin meillä tää on ollut tosi hyvä niihin päiviin, joina Vilhelmiina ei viihdy minuuttiakaan yksin.
Mitä sä tarvit:
3 isoa kanankoipea
3dl riisiä
6 dl vettä
puolikas purkki kermaa (esim. juustokerma sopii mun mielestä kaikkeen)
2 kanaliemikuutiota
TAI
1tl suolaa
1tl pippurii
1tl curryy
1tl paprikaa
Miten sä teet tän:
Laita ekana uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota uunivuoka, sen kokonen mihin ne kolme kanankoipea mahtuu. Mittaa pohjalle riisit ja vesi. Lisää sekaan kerma ja kanaliemikuutiot tai mausteet ja sekoita. Asettele siihen päälle kanat. Ja sit uuniin! Siinä aikalailla uunin keskivaiheilla on hyvä, mielummin hiukan ylhäällä kun liian alhaalla. Pidä uunissa noin 1h, mutta tarkkaile välillä riisejä; jos ne on imenyt kaiken nesteen, lisää hiukan vettä! Jos taas tunnin kohdalla näyttää, ettei kaikki neste ookkaan vielä imeytynyt, niin anna olla vielä hetki. Käännä koivet noin puolen tunnin kohdalla, niin ne saa molemmilta puolilta kivan rapeen pinnan.
Mä oon maailman laiskin salaatintekijä ja meillä salaatti onkin lähes aina miniluumutomaatteja ja/tai kurkkua paloteltuna. Mutta tarjoile sä tää ruoka jonkun herkullisen, raikkaan salaatin kanssa!
Onks tää sulle uus tuttavuus vai oonks mä ainoo, joka on eläny pimennossa eikä oo tajunnu, et kanan ja riisin voi valmistaa uunissa yhdes vuuassa?
<3: Noora