Tällainen on meidän 9-kuinen

Meidän perheen aurinko ja  hirmumyrsky Vilhelmiina täytti lauantaina jo yhdeksän kuukautta. Ihan hullua. Enää kolme kuukautta ekoihin synttäreihin, mä en kestä! Allekirjotan kyl ihan täysin sen, että vauvavuosi menee ihan järjettömän nopeesti. Tuntuu haikeelta, mut toisaalta silti niin ihanalta. Ihan parasta seurata vieressä kun pieni kehittyy ja oppii uusia, hienoja taitoja. Vilhelmiina on aika päättäväinen ja tempperamenttinen ja osaa kyl todellaki ilmasta, kun joku on häne mielestää tyhmää. Ja kaikkien iloks ja onneks myös sen, ku joku on iha sika parasta.

Seisottaminen, ryömiminen ja matkiminen on nyt meillä ihan lempparijuttuja. Ryömimään neiti oppi ihan hetki sitten ja kyllähän sitä jo oltiin vähän ooteltu, et koska hän liikkeelle lähtee. Seisomaan Vilhelmiina ei ite vielä nouse, eikä ilman kiinnipitämistä seiso, mut koko ajan häntä pitäis olla seisottamassa. Tietty, kuka nyt jaksaiskaan maan tasalla olla kun on monen kuukauden makoilun jälkeen tajunnut, että on myös muita vaihtoehtoja. Matkia hän osaa hienosti heilutusta, suun maiskutusta, ”delfiiniääntä”, pään kallistelua ja toisinaan myös taputtamista. Ja äiti on niiin ylpee!

Äiti on myös meidän yhdeksänkuisella aika IN nyt. Muutkin sylit onneks kelpaa, mut usein neiti saattaa kyllä kuitenki tarvita just sitä äitii. Varsinki päikkäreiltä herättyä äitin syli on aika paras paikka. Vaiks välillä meinaa turhauttaa, niin onhan se ny kieltämättä aika ärsyttävän ihanaa, kun toine ojentaa käsiä ja repii äitii paidasta sylipulan merkiks. Äitiin on myös hyvä purkaa kaikki harmit sillon kun ollaan kahdestaa, ni voi sit muiden aikana olla vaan yhtä hymyy! Vilhelmiina on niin äitin tyttö.

Ruokailut meillä on sujunu alusta asti hienosti, kaikki maistuu mitä tytölle suuhun laitetaan. Ja kaikki mitä hän itse laittaa. Esimerkiks sohvan jalka, makuuhuoneen seinä, kännykät ja kaukosäätimet, villasukat ja mainoslehdet. Aikalailla poikkeuksetta kaikki minkä käteen saa on maistettava. Ja vaikka molemmis käsissä ois jo tavaraa, jos vaan ylettyy ni voi hyvin nuoleskella vähän vielä kolmatta juttua. Ihan oikeista ruuista lemppareita taitaa olla lohi ja bataatti, perus kanakastike uppoo myös aika hyvin. Kaurapuuron seassa parhaiten maistuu mansikka- tai mangosose! Aikalailla ainoo, joka ei oo maistunut hyvin tai tosi hyvin, on neljän viljan puuro. Sormiruokailun suhteen me (lue: minä) ollaan laiskistuttu. Vilhelmiinan sormiruokailutyyli on maistaa vähän ja heittää loput ympäri keittiöö. Maissinaksut hän syö kyl hienosti iha kokonaan, ne onki kans aika suurta herkkuu!

Nukkuminen puhuttaa aina, joten kerrotaanpa vielä miten meillä nukutaan. Vilhelmiina nukkuu päivittäin kahdet päikkärit. Ekat nukutaan yleensä joko äitin sylissä tai autossa jos ollaan johonkin menossa, klo 10 aikaan, puolesta tunnista tuntiin. Toisille päikkäreille Vilhelmiina menee vähän päivän ohjelmasta riippuen 13-15 välillä ja nukkuu aikaisemman 4 tunnin sijaan nykyään kaikkea puolentoista ja kolmen tunnin väliltä. Yöunet alkaa suurinpiirtein puol yhdeksän ja siitä mimmi yleensä yhdellä heräyksellä nukkuu aamukuuteen-seiskaan. Eli sanoisin, et meidän 9 -kuinen nukkuu ihan tosi hyvin.

Kyl meidän mimmi on kaikinpuolin aika huippu tyyppi.

<3: Noora

perhe vanhemmuus lasten-tyyli lapset
Kommentit (2)
  1. Kummitätiihminen
    7.4.2019, 16:33

    Ihana kummityttö ja ihanat kuulumiset ❤️ Äkkiä nää kasvaa !

    1. Kummityttö ja äiti kiittää <3 niin kasvaa iha liian äkkii 😭

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *