Vähemmän stressii ja suorittamista

Linjoilla varmaan on jokunen muukin, jolla stressitasot nousee vähän turhan pienestä ja vähä turhan korkeelle. Vuorokaudes pitäs olla viis tuntii lisää et ehtis tekee kaiken, näkee ystävii ja sit kuitenki antamaa vähä aikaa rentoutumisellekki. On loputtomasti aiheita joita voi stressata ja jokasella niistä plokattuna ne omat vakkarit. Mun yleisimmät taitaa olla ihmissuhteet ja raha-asiat, sekä kodin siisteys. Töihin liittyen saatan viel päivien päästä miettii jotain asiakastilannetta kädet edellee hikisinä, et mitä oisin voinu sanoo toisin? Mä oon onneks oppinu sen ihan vaan olemisen tärkeyden, mut en viel silti sitä, et sen olemisen jälkeen ei tarvi tehdä niitä ”rästihommii” kaht kauheemmal temmolla. Alaspäin selaamalla löydät mun kolme vinkkii stressin vähentämiseks.

Elämäst tulee huomattavasti stressittömämpää kun pyrkii poistamaan ylimääräsii stressitekijöitä. Väittäisin, et suurin osa stressii aiheuttavist jutuista liittyy ajankäyttöön. Lohduttavaa kuitenki on se, et ihminen on melko vapaa valittemaan ihan ite mihin aikansa käyttää. Kiire ja ajanpuute johtuu omista valinnoista, joten käytä sun aika siihen, mitä oikeesti haluut tehdä. Kuinka puuduttavaa on tehdä päivästä toiseen pakkopullalta tuntuvaa duunia tai käydä kuntosalilla vaan koska pakko päästä kesäkuntoon. Hanki työ- tai opiskelupaikka, joka sua oikeesti kiinnostaa. Nää niitä ihmisii, joiden kaa sun on hyvä olla ja jotka nostaa sua ylöspäin lyttäämisen sijaan. Syö sitä ruokaa mistä tykkäät ja kokeile erilaisii harrastuksia, ni löydät sen mikä tuntuu sun jutulta. Harvempi ihan superkiva juttu tuottaa suurta stressii, vai mitä?

Jos stressinaiheuttajien poisto ei onnaa, voi yrittää ees hetkellisesti siirtää ajatuksii muualle. Yks hyvä keino on ettii itelle hyvää mieltä tuottava miljöö. Mee johonki sun mielest kauniiseen paikkaan, sellaseen mis meinaa väkisin hymyilyttää. Mee sinne ja oo vaan, hengitä sitä hyvää oloo syvään. Mulle stressivapain fiilis tulee meren rannalla, mielellään viel auringonlaskun aikaan. Toinen paikka mihi on kiva mennä iha vaan olemaa, on oma terassi. Laita kuulokkeista joku hyvä podcast tai sun lempibiisi. Tai sit älä laita mitään ja kuuntele vaan sen sun lempipaikan äänii. Älä ajattele, et mitä aiot tehdä ku pääset kotiin tai huomenna ruuaks, äläkä yhtäkään deadlinee tai ilkeetä kommenttii. Tää on mun makuun aika jees tapa antaa vähän aivojen tuulettuu.

Suorittaminen suorittamisen perään ei vie sua eteenpäin, ikinä ei tuu valmista. Eiks niin sanota, et ei ne työt tekemällä lopu. Ajatellaan vaikka niinki arkista juttuu, kuin kodin siivous. Kevyen perussiivouksen tekee ihan nopsaa, mut mitä tarkemmin puunaa, sitä enemmän löytää koko ajan puunattavaa. Ja todennäköstä on, et kukaan muu ku sä ei huomaa edes eroo. Sama pätee oikeestaan kaikes muussakin työelämästä instagram-feediin ja olohuoneen sisustamiseen. Jossain kohtaa on hyvä vähän hidastaa tahtia ja miettii, kuinka pitkälle se tekemis-tyyli kantaa, jota tällä hetkellä toteutat. Eli summasummarum, höllää vähän. Vaiks täydellisyyteen onki kiva pyrkii (been there, done that), niin hyväki usein riittää. Yritä olla vertaamat ittees muihin ja koita olla armolline itelles, sil pääsee jo pitkälle.

Toivottavasti nää ajatukset saa sutki miettii. Tää on mulla iso kehityskohde, vaikkaki kyl sellanen, mistä ei varmasti ikinä opi kokonaan pois. Ooks sä kova stressaaja? Mitkä on sun parhaat stressinpoistokeinot? Ja hei ihanaa, toivottavasti aurinkoista toukokuuta!

<3: Noora

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli hyva-olo
Kommentit (2)
  1. Vitsi ku kivat kuvat 😍 Meren rannal kyl mieli lepää ja stressi unohtuu! Mun paras stressinlievityskeino on ehkä listata kaikki mahdolline tehtävä paperille ni sit ei tarvi pyöritel tehtävii päässää yhtää ylimääräst. Ku merkkaa lisäks deadlinet ylös ni tietää mitkä jutut o iha pakko tehdä ja mitkä taas voi viel oottaa.

    1. Kiitos! 🖤 hei toi onki loistava idea, pitää ottaa itekki testiin 🙂 tykkään ylipäätää listailla asioita ni toi vois toimii.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *