MATKAKUUME

Vaikka nyt ollaankin saatu nauttia ihanista lämmöistä ihan täällä Suomessakin, niin kyllä pitää myöntää, että matkakuume on kova. Jollekkin ihanalle vaalealle rannalle meren ääreen, juomaan kylmää drinkkiä kirja kädessä. En sanoisi ei. Sellainen rento löhilyloma tiedättekö? Pitkään nukutut unet, hotelliaamupala (joka on muuten aina aivan parasta), ja painavin asia mitä pitää miettiä on se missäs sitä syö illalla.

Olen tottunut matkustamaan pienestä asti ja nyt kohta 26-vuoden iässä on tullut käytyä 28 eri maassa. Olen tästä ihan ääremmisen kiitollinen vanhemmilleni, koska matkustaminen on avartanut minulle maailmaa todella paljon ja olen oppinut sieltä paljon. Erilaisista tavoista, kulttuurista, kielistä ja niin edelleen. Vaikka nyt jo jonkin aikaa matkustaminen on ollut puheenaiheena hiukan negatiiviseenkin sävyyn, itse en rehellisesti koskaan siitä voisi luopua. Toki reissuja aina kannattaa miettiä järkevästi, ettei tarvitsisi lennellä ympäriämpäri vaan mahdollisimman helposti ja sellaiset ”turhat”jättää kokonaan pois. Tällä tarkoitan sitä, että jos on esimekiksi mahdollista liikkua maasta toiseen esimerkiksi maateitse vaikkapa junalla, niin nämäkin vaihtoehdot on hyvä ottaa huomioon.

 

 

Lapsena liputin oikeastaan paljolti vain rantalomien puolesta, johtuen ehkä siitä , että siinä iässä kulttuuri ei ollut ensimmäisenä mielessä vaan hotellin uima-allas ja rannat. Olen siis aina rakastanut uimista! Ja edelleenkin lomalla on ihana päästä mereen uimaan. Vähän kun sitä ikää alkoi tulla, kaupunkilomat alkoi kiinnostaa ihan yhtä paljon. Tajusi, että molemmissahan on omat hyvät puolensa. Esimerkisi Thaimaan Koh Phyamin saarella se mieletön rauha, jota en ole missään muualla tuntenut ja toki aivan suunnaton auringon paiste ja luonto. Mutta sitten toisaalta New Yorkin tai Pariisin uskomattomien kaupunkien kulttuurin imeminen on ihan oma juttunsa.

 

 

 

Omia ehdottomia lempparipaikkoja kaupunkikohteista on ollut New York,Lontoo ja Barceloona. Tosi erilaisia kaikki, mutta näissä kaikissa on sitä jotain, mikä vetää puoleensa. Paljon kulttuuria, ostomahdollisuudet, ruokapaikat (paitsi Lontoosta en ole löytänyt niin järisyttäviä paikkoja) ja se yleinen fiilis!

Rantakohteista sitten taas valitsen Kreikan saaret, Sri Lanka ja Espanja. Tosiaan Espanjan mainitsin jo kaupunkikohteissakin, mutta siellä  mahdollisesti saat yhdistettyä nämä kaksi samalla reissulla, joka on ihan mieletöntä mielestäni. Kreikka taas ei petä koskaan, kaunista luontoa, ihan äärimmäisen ystävälliset ihmiset ja lämpö! Sri Lanka taas hurmasi heti ensimmäisellä kerralla! Aivan mielettömän kaunista ja siis en ole koskaan ollut niin ruskea! Haha ihan kun se nyt olisi se tärkein juttu, mutta mainittakoon se nyt kuitenkin.

 

Vaikka paljon on tullut tähän ikään mennessä tosiaan nähtyä niin todella paljon on paikkoja näkemättä! Olen ladannut puhelimeen sellaisen sovelluksen kun Been, johon voi syöttää kohteet, joissa on käynyt ja se laskee prosentuaalisesti kuinka paljon maapallosta on nähty. Omat lukemani on Euroopasta 36% ja koko maailmasta 11%.

Millaisia mietteitä teillä on matkustamisesta? Onko se ihan ehdoton no no vai tykkäättekö tutkia mitä kaikkea mahtavaa maailmalla on tarjolla?

 

Kommentit (2)
  1. Noorasusanna
    19.6.2019, 12:32

    Hei ihana postaus 🙂 oon itekkin ldannut been sovelluksen, johon aina merkkaan missä oon käynyt lomailemassa. Rakastan itsekkin matkustamista ja tällä hetkellä reissaan Eurooppa vuoden retkeilyautolla!

    1. Moikka! Kiitos ihanasta kommentista 🙂 Vitsi miten siisti reissu sulla on menossa! 🙂 Oon pienempänä tehnyt perheen kesken matkan Suomesta Ranskaan autolla, mutta vuoden matkustaminen retkeilyautolla Euroopassa on varmasti ihan mieletöntä! Aivan ihanaa ja varmasti tapahtumarikasta reissun jatkoa sulle! :)<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *