Ladataan...
NUDE

Instagramiani (erikanaakka) seuraavat ovatkin jo kuulleet näistä kahdesta uutisesta: Physicians Formula saapuu Suomeen ja Sweed Lashes teki yhteistyömalliston kauneusvaikuttaja Ida Ekmanin kanssa. Päätin nyt nopsasti jakaa nämä uutiset myös täällä blogin puolella, jos täällä on vielä Instagramin ihmeelliseen maailmaan tutustumattomia :)

Kun kuulin, että Physicians Formula tulee Suomeen, olin ihan superinnoissani oikeastaan vain yhdestä syystä: halusin testata heidän kuuluisaa aurinkopuuteriaan. Muut merkin meikit ja oikeastaan koko merkki oli itselleni tosi vieras, mutta arskapuuterista olin kuullut vain hyvää, esimerkiksi Miialta.

Tuotelinjaan kuuluu kyllä kaikkea muutakin jännää, jota nyt pääsen testailemaan. Esimerkiksi mielenkiintoinen nestemäinen kulmaväri ja ruusuvettä sisältävä heleyttävä seerumi lähtevät seuraavaksi kokeiluun. Butter Bronzer -aurinkopuuteri on jo ollut kovassa käytössä ja olen kyllä tykännyt! Sävyksi vaan valitsin vähän liian vaalean version. Physicians Formulaa myydään jo joissain K-Citymarketeissa ja se tulee yli kymmeneen Suomen suurimpaan Cittariin vielä lähiviikkoina.

Toisessa tuotelanseerauksessa oli eilen kun Ida Ekmanin ja Sweedin yhteistyömallisto esiteltiin. Mallistoon kuuluu kahdet ripset: toiset erittäin dramaattiset ja toiset vähän hillitymmät tupsuripset. Itse olen erityisen innoissani noista tupsuista, koska käytän tosi usein trio-ripsitupsuja, jotka on helppo kiinnittää ja lopputulos on takuuvarmasti luonnollinen.

Tässä Ida Ekmanin versiossa on sekä yksittäisiä, trio-tupsuja että kahden tupsun palasia. Täydellinen kombo siis! Tämä mallisto tulee yksinoikeudellä myyntiin isoimpiin Sokoksiin ja muutoin Sweedin ripsiä myydään KICKSeissä ja Elevenillä. Meikäläinen rakastaa näiden By Terry Edition Tête à Tête -ripsiä, jotka ovat oikeastaan kuin puolikas ripsinauha, mikä on jälleen kokonaista helpompi kiinnittää ja lopputulos on luonnollinen, mutta tietty tuuheampi ;)

Onko joku muu innoissaan näistä lanseerauksista? Ja hei, ihanaa ystävänpäivää <3

Ladataan...
NUDE

Viime päivinä kauneuspiirejä on puhuttanut paljolti tämä Nena Sofian postaus aiheesta tavanomainen eli "synteettinen" vs. luonnonkosmetiikka ja siitä, miksi kirjoittaja ei itse varsinaisesti suosi luonnonkosmetiikkaa. Sain yllättäen parikin viestiä lukijoilta, jotka halusivat kuulla mielipiteeni tähän postaukseen ja se jotenkin yllätti minut. En oikein osaa pistää itseäni siihen asemaan, että ketään kiinnostaisi minun valintani synteettisen ja luonnonkosmetiikan välillä, mutta koska ilmeisesti näin on, niin kerrotaan!

Jos nyt ihan lyhykäisyydessään pitää sanoa, niin olen Nenan kanssa aikalailla samoilla linjoilla. Blogiani seuraavat ovatkin jo varmasti huomanneet, että käytän meikki- ja ihonhoitotuotteita aidan molemmin puolin, mutta olen kyllä tutustunut yhä enemmän siihen luonnonkosmetiikkan puoleen. Varmaankin vain, koska sitä on koko ajan enemmän ja enemmän saatavilla ja koska se kiinnostaa yhä enemmän lukijoitani.

En sanoisi, että jokapäiväisissä valinnoissani varsinaisesti suosisin luonnonkosmetiikkaa, mutta toisaalta, jos edessäni olisi kaksi melko samanlaista tuotetta synteettisen ja luonnonkosmetiikan puolelta ja valinta pitäisi tehdä nopeasti, valitsisin luultavasti luonnonkosmetiikan tuotteen. Eli ehkä olen sellainen puoli askelta luonnonkosmen puolella kulkeva sekakäyttäjä. Näihin postauksessa näkyviin kuviin laitoinkin sekä synteettisen kosmetiikan että luonnonkosmetiikan tuotteita, joita käytän suvereenisti sekaisin.

Nena avaa kirjoituksessaan hyvin sen, että molekyylirakenne on täsmälleen sama, tuli se sitten synteettisestä tai luonnonkosmetiikan laboratoriosta. Siksi en todellakaan suosi luonnonkosmetiikkaa siksi, että se olisi muka jotenkin tehokkaampaa tai ihoystävällisempää, vaan siksi, että se on aika usein ekologisempaa. Ainesosavalintoihin ja tuotanto- ja pakkaustekniikoihin panostetaan ympäristöystävällinen kärki edellä ja ostamalla sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, voi olla varma, että ostaa tuotteita, jotka eivät kuormita ympäristöä. Tiesitkö muuten, että synteettisen kosmetiikan puolella ympäristöystävällisyydestä kertoo Joutsenmerkki.

Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö synteettinenkin kosmetiikka voisi olla ympäristöystävällistä. Esimerkiksi L'Oréal on viime vuosina pyörinyt aina maailman kestävimpien suuryhtiöiden listoilla (esim. Newsweekin Green Ranking 2017). Toki näissä listauksissa otetaan huomioon vain ympäristöasiat, ei esimerkiksi sitä, myykö yhtiö tuotteitaan Kiinaan, missä ne testataan eläimillä valtion toimesta. Yritin selvittää, onko Kiinassa mahdollista myydä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mikä tarkottaisi sitä, että normaalia luonnonkosmetiikan eläinkoekieltoa on kierretty. En löytänyt tästä mitään luotettavaa, joten selvittely jatkuu. Mutta mututuntumalla voisin sanoa, että eläinkoeasiassa pointsit menevät luonnonkosmetiikalle, vaikka EU:ssa myytäviä tuotteita, olivat ne sitten kummalta puolelta vain, ei saa testata eläinkokein.

Minä valitsen kosmetiikkan ainesosalistan ja tuotteen toimivuuden pohjalta. Jos inci-lista näyttää tarpeisiini sopivalta, eikä tuotteessa ole mitään välttelemiäni ainesosia (postaus), en välitä, kumman puolen laboratoriosta kyseinen purkki tulee. Toki myös tuo ekologisuus kulkee aina takaraivossa ja vaikuttaa kyllä ostopäätöksiini.

On toki muutamia aineosiin liittyviä seikkoja, joita olen viime aikoina alkanut pohtia ja pitämään mielessä hankintoja tehdessäni. Tuntuu, että ainesosia, joita pidetään joko terveydelle haitallisena tai ympäristölle haitallisena, nousee esille koko ajan vain enemmän. Teollisuus reagoi asioihin hitammin, joten yritän pysyä kärryillä siitä, mitä ainesosaa ollaan vaikka EU:ssa kieltämässä, mutta jonka käytön voisi lopettaa itse vaikka heti: esimerkiksi Fanolan hopeashampoossa oleva metyyli-isotiatsolinoni, jolle olen vähän jo herkistynyt. Luonnonkosmetiikassa tätä säilöntäainetta ei saa käyttää, mutta toisaalta se on helppo pongata purkin kyljestä ja jättää tuote hyllyyn.

Toisena esimerkkinä voisi mainita koralleille haitalliset ja monista aurinkosuojavoiteista löytyvät ainesosat oksibentsoni ja oktyylimetoksisinnamaatti. Luonnonkosmetiikan UV-suojissa nämä aineet ovat kiellettyjen listalla, mutta synteettisellä puolella näitä saa edelleen käyttää. Mutta tässäkin asiassa on poikkeuksia: Nivea on ottanut asian huomioon ja poistanut Nivea SUN -tuotteistaan nämä koralleja vahingoittavat aineet vuonna 2016.

Kolmantena mieleen tulee case mikromuovit, joita synteettisen kosmetiikan puolella saa edelleen käyttää, luonnonkosmetiikassa ei. Tässä kohtaa siis piste luonnonkosmetiikalle. Allergisoivia ainesosia taas on sekä synteettisessä että luonnonkosmetiikassa, eikä näitä kahta voi tässä asiassa laittaa paremmuusjärjestykseen.

Mutta asia, joka mua on alkanut viime aikoina ottaa päähän on tällä alalla tehottava viherpesu. Firmat saattaavat leijua muovittomuudellaan, mutta käyttää sitten moninkertaisen määrän energiaa lasisen pakkauksen valmistamiseen. Törmäsin myös pari viikkoa sitten kosmetiikkamerkkiin, jolla oli ns. kosmetiikan vaihtoviikot. Asiakkaat saivat tuoda myymälään käyttämättömiä tai vähän käytettyjä kosmetiikkatuotteitaan ja lafka vaihtoi tuotteet "luonnollisempiin". Tämä firmahan ei ole edes luonnonkosmetiikan alan yritys, joten "luonnollisempaan" tuotteeseen vaihtaminen särähti ensimmäisenä korvaan. Ja kun kysyin, mihin asiakkaiden tuomat tuotteet lopulta päätyvät, vastaus oli käytännössä että roskiin. En edes saa puettua sanoiksi, kuinka järjetön systeemi tällainen on vieläpä näinä aikoina, kun kierrätys on avainasemassa, eikä mitään luonnonvaroja saisi missään nimessä päästää hukkaan. Huh huh!

Okei, tämä oli aikamoinen tajunnan virtaa puskeva postaus, mutta ehkä saitte jonkinnäköisen kuvan minun kannastani. Mitkä asiat vaikuttavat sinun ostopäätöksiisi?

Lue myös:
Mahtava luonnonkosmetiikan meikkivoide
TOP 5 testaamaani luonnonkosmetiikan tuotetta

Ladataan...
NUDE

Okei, mulla on yksi tunnustus: mä en pidä poskipunista. Kiistelemme tästä siskoni kanssa jatkuvasti, hän kun vannoo poskipunien nimeen ja minä en käytä niitä oikeastaan koskaan.

En oikeastaan tiedä, mikä mulla edes on poskipunia vastaan. En ole ihan varma tästä, mutta jotenkin musta tuntuu, että näytän ikäistäni vanhemmalta poskipunan kanssa, vaikka senhän pitäisi tehdä ihan päinvastainen efekti ja nuorentaa kantajaansa. Ehkä tähän mielipiteeseeni vaikuttaa sekin, että poskeni on hyvin helposti punastuvat ja naamaani saattaa randomisti ilmestyä punaisia laikkuja ihan ilman meikkiäkin. Siksi en tajua, miksi mun pitäisi vielä enemmän korostaa poskieni punaisuutta.

No mutta, kuten otsikosta voit päätellä, tähän asiaan on saattanut tulla pieni muutos. Olen nimittäin ehkä löytänyt sellaisen poskipunatyypin, mistä oikeasti pidän: hehkuposkipunat. Keksin siis tämän termin itse, koska en tiedä miksi tällaista vähän erilaista, pinkkiä, hyvin paljon korostuspuuteria muistutavaa meikkiä pitäisi kutsua. No kuitenkin, tuote, joka kuroi minun ja poskipunien välistä kuilua hieman pienemmäksi on NYX Duo Chromatic Illuminating Powder sävyssä Crushed Bloom.

Ja koska tuotte on Duo Chrome, sen sävy vähän vaihtelee riippuen, mistä kulmasta meikkiä katsoo ja siksi sen sävyä on vähän vaikeaa kuvailla. Sanoisin, että yleisilmeeltään se on aika perinteinen vanha roosa, joka jossain valossa taittaa persikkaan. Lisäksi siinä on kylmän pinkkiin ja lähes sinertävään taittavaa hohdetta, mikä saa poskipäät loistamaan ja tekee sävystä paljon raikkaamman.

Tämän kanssa yleisilme kyllä nuorenee ja alan ehkä vihdoin päästä hyvälle poskipunan käytön alkuperäisestä tarkoituksesta. Niin ihanan fressi lopputulos! Ja viime viikolla sain kahteenkin eri otteeseen kyselyä, mitä poskipunaa minulla oikein on. Sellaista kysymystä en olekaan koskaan saanut eli nappivalintahan tämän täytyy olla! :)

Duo Chromatic Illuminating Powder levittyy tasaisesti ja itse käytän levitykseen pientä karheaa poskipunasivellintä. Pidän levitysalueen aika pienenä, vähän poskipunan ja korostuspuuterin välimallina.

NYX Duo Chromatic Illuminating Powder Crushed Bloom -korostuspuuteria/poskipunaa löytyy mm. KICKSeistä ja nyt aikas hyvällä -50% alennuksella 5 eurolla Eleveniltä*.

bloglovin' + facebook + blogit.fi + instagram

Ladataan...
NUDE

Nyt se sitten tapahtui ensimmäisen kerran 7-vuotisen blogiurani aikana. Tein vahingossa saman tutorialin uudelleen, eih! :D Kuvasin tätä kampaustutorialia pari päivää sitten ja kun aloin muokata kuvia, alkoi ohjeet tuntua kumman tutuilta. Sitten vähän googlasin ja löysin lähes identtisen tutorialini parin vuoden takaa. 

No mutta koska tutorialeja on suht vaivalloista tehdä, en halunnut heti heittää käytettyä aikaa ja vaivaa hukkaan. Siksi tein gallupin Instagram-storiesissani ja kysyin, kehtaanko julkaista tämän, vaikka samanlainen on jo kertaalleen nähty ja onneksi yli 450 vastanneesta 93% sanoi, että julkaise kuule vaan!

Eli tässä se tulee, round two :D Tämä nuttura- tai sanottaisiinko chignon-kampaus sopii hyvin vaikka mihin tilaisuuksiin ja on, uskokaa tai älkää, aika helppo toteuttaa. Lyhyempikin tukka kelpaa, kunhan pohjalla on hiuspuuteria pitoa antamassa ;)

1. Pohjusta kampaus ihan reippaalla kädellä hiuspuuteria. Huomasin, että tämä kampaus näyttää edeltäjäänsä paljon kivemmalta ja uskon, että se johtuu puuterin antamasta rakenteesta ja muhkeudesta! Kampaus on niin paljon helpompi saada juuri haluttuun muotoon ja nypittyä isommaksi, kun pohjalla on kunnolla kitkaa. Itse käytän usein Design.Me Puff.Me -hiuspuuteria. Jaa hiukset seuraavaksi keskeltä kahteen osaan.

2.-3. Kieputa molemmat osiot köysiletille. Jaa kieputettava osio kahteen, kieputa molempia suortuvia samaan suuntaan (esim. kasvoja kohti) ja kieputa ne sitten toistensa ympärille toiseen suuntaan (kasvoista poispäin). Jos tämä tuntuu hankalalta, tsekkaa tekniikka vaikka tältä videolta. Yritä saada köysileteistä kohtuullisen tiukat ja kiinnitä ne lopuksi kumilenksuilla.

4. Nypi letit muhkeammiksi. Tämä on ehkä se kampauksen tärkein kohta ja määrittelee hyvin pitkälti sen, miltä kampaus lopulta näyttää. Nypi siis rohkeasti lettejä reunoilta isommiksi.

5. Tuo oikeanpuoleinen letti toiselle sivulle vasemmanpuolimmaisen alitse.

6. Kiinnitä letin latva pinneillä jämäkästi vasemmanpuolimmaisen letin alkupään yläpuolelle.

7. Tuo sitten vasemmanpuolimmainen letti vastakkaiselle sivulle edellisen letin päälle.

8. Kiinnitä letin latva kampauksen alle niskaan piiloon. Muotoile kampausta tässä vaiheessa vielä huolellisesti ja lisää pinnejä, sinne minne tarvitsee. Viimeistele hiuslakalla <3

Ladataan...
NUDE

Sain vähän aikaa sitten sähköpostin, jossa esiteltiin kotimaisen System 4 -sarjan tuotteet hiupohjan ongelmiin. Olenkin kertonut, että kärsin seborrooisesta ihottumasta, mikä tarkoittaa käytännön tasolla sitä, että hiuspohjani on allerginen sen itse erittämälle talille. Tämä johtaa siihen, että etenkin pesemätön päänahka kutiaa ihan todella pahasti ja homma voi äityä myös hilseilyyn (joka ei siis johdu kuivuudesta, vaan päinvastoin rasvoittumisesta). Ongelma pahenee näin talvisaikaan, kun joudun käyttämään pipoa parin tunnin ajan päivässä ja nyt tilanne onkin jo aika hankala, *raapii päätään*.

System 4 on siis Sim Finland Oy:n hajusteeton tuotesarja. Lafka on valmistanut tuotteita jo lähes 25 vuoden ajan ja kaikki tuotteet tehdään meillä täällä Suomessa Ylöjärvellä. Myös Sim Sensitive -tuotteet kuuluvat samaan perheeseen.

Tiedotteessa, jonka sain, painotettiin hyvin sitä, että hilse voi johtua kahdesta eri syystä, ei vain hiuspohjan kuivuudesta. Toisin kuin yleensä luullaan, säännöllinen hiusten ja hiuspohjan pesu on paras keino ehkäistä hilseen syntyminen. Tässä siis System 4 -sarjan täsmätuotteet kahteen eri hilsettä aiheuttavaan ongelmaan:

KUIVA HIUSPOHJA

Muista, ettei kuivaa hiuspohjaa saa raapia! Bakteerit pääsevät rikkoutuneeseen ihoon, jolloin hiuspohja voi ärtyä ja tilanne pahentua entisestään. 2 Climbazole Shampoo ja H Hydro Care Conditioner rauhoittavat kuivan hiuspohjan kutinaa ja ärsytystä, tasapainoittavat kosteustasapainoa sekä poistavat tehokkaasti hilsettä. O Oil Cure Hair Mask -hiusnaamio kuorii hiuspohjaa ja tästä hyötyy sekä kuiva että rasvoittuva päänahka.

Kuivan hiuspohjan hoitoon voi kokeilla myös hiuspohjaan jätettävää M Moisture Scalp Lotionia, jota voi käyttää päivittäin sekä tarvittaessa pesujen välissä. Kun tasapaino hiuspohjassa on saavutettu, 2 Climbazole shampoon voi vaihtaa 3 Mild Shampooseen, joka ylläpitää saavutettuja tuloksia hiuspohjassa.

RASVOITTUVA HIUSPOHJA

Eli tosiaan myös rasvoittuva hiuspohja voi hilseillä. Jos ihotautilääkäri on diagnosoinut tämän yleisen seborrooisen ihottuman, hiuspohjaa ei missään nimessä kannata hoitaa kosteusvoiteilla tai pitkillä pesuväleillä; ne vain pahentavat tilannetta.

Rasvoittuvalle ja hilseilevälle hiuspohjalle sopii myös 1 Climbazole Shampoo, joka jota nyt itsekin tuolta Bangerheadilta tilasin. Lisäksi tilasin rasvaiseen hiuspohjaan jätettävän T Climbazole Scalp Tonic -hoitonesteen, joka ehkäisee hiuspohjan rasvoittumista, kutinaa ja poistaa hilsettä. Pipokaudella on hyvin tyypillistä, että hiuspohja erittää talia voimakkaammin ja erityisesti hikoilu pipo päässä voi lisätä hiusjuuren hiivojen määrää. Ostoskoriin meni myös 4 Shale Oil Shampoo, jonka shale oil -liuskekiviöljy tasapainottaa liiallista talin muodostusta sekä hillitsee kutinaa hiuspohjassa. Tämä tuote on suunniteltu erityisesti seborrean hoitoon.

Tiesitkö muuten, että klimbatsoli (Climbazole) on erityisen hyvä ainesosa seborrooiseen ihottumaan, koska se ehkäisee juuri tässä ihotaudissa esiintyvän Malassezia-hiivansienen villiintymistä. Seborrooinen ihottuma nimittäin pahenee runsaan Malassezia-kasvun vaikutuksesta, vaikka perussyy olisikin muualla (lähde).

Olin siis aika kirjaimellisesti mainonnan uhri, kun menin heti sähköpostin luettuani tilaamaan System 4:n tuotteita Bangerheadilta, jonne minulla on lafkan tarjoama lahjakortti. Haluaisin vähentää kortisonin käyttöä hiuspohjan hoitoon, joten kokeilen nyt oikein tällaista tehokuuria pesutuotteilla. Ja onhan minulla siis ihan kokemustakin merkin tuotteista; olen nimittäin aiemmin käyttänyt tuota O Oil Cure Hair Maskia tämän samaisen vaivani hoitoon ja se on toiminut hyvin. Vaikka seborrooisen ihottuman kanssa hiuspohja kannattaa pitää mahdollisimman rasvattomana, eikä maskin nimi tuntunut sopivan tämän vaivan hoitoon, se onnistui rauhoittamaan tulehtuneen päänahkani about yhdellä käyttökerralla!

System 4 -sarjan tuotteita löytyy about joka paikasta :D Eli esimerkiksi juuri tuolta Bangerheadilta ja vaikkapa Sokoksilta.

Löytyykö sieltä muita pipokauden ongelmista kärsiviä?

Pages